Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jön valaki, és mindig rám...

Jön valaki, és mindig rám marad a gyerek, full idegbeteg vagyok, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Van egy 4 hónapos lányunk, tervezett baba. A munkamegosztás hívei vagyunk, és ezt alkalmazzuk a gyereknevelésben is.

Viszont amikor jön valaki, vagy éppen mi megyünk valakihez, akkor mindig rám marad a gyerek, mert a párom éppen akkor kapcsolódik ki. Ez folyamatos vitaforrás. Amikor a párom küldöm a gyerekhez, mert mondjuk sír vagy etetési idő van, akkor valahogy mindig nem tudja megnyugtatni, vagy pont akkor nem fogadja el a kicsi a kaját tőle, így nekem kell menjek. Ebből már rohadtul elegem van, hogy én nekem nem jár a kikapcsolódás, mindig a síró gyerekkel kell foglalkozzak, nekem kell felállnom mindig az asztaltól, nekem kell elvonulnom. És nem akarok mások előtt veszekedni, de most is előfordult, mert nem akarom elhinni, hogy nem bírja megoldani, amikor alapjában véve megy minden.

2023. márc. 31. 22:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 Derjaderja ***** válasza:
0%
Élményszerű = elmenős
2023. ápr. 1. 09:52
 42/73 anonim ***** válasza:
60%

38,

35-ös vagyok, kár volt belekeverned a szoptatást. Én pl: 3,5 évig szoptattam a kisebbet, mégis az apja is bármikor átvette ahogy írtam. Ő is altatta.

2023. ápr. 1. 09:54
 43/73 anonim ***** válasza:
57%

Nekem még csak 2 hónapos, de az apja is ugyanúgy teljes értekű szülője. Annyi, hogy etetni nyilván nem tudja úgy mint én. De fogni, megnyugtatni teljes mértékben. Sőt, már volt egy szabad bulis estém, ő mondta hogy menjek nyugodtan, hagyjam itt a gyereket meg elég lefejt tejet, és megold mindent. Így is lett. Elhiszem, hogy baromi idegesítő ha egy apa semmit nem tud megcsinálni. A gyereket ketten vállalják, nem csak a nő.

Kérdező, nálatok azért viszont más a helyzet, az a baba alig ismeri az apját, nem része a mindennapi életének. Ezt sajnos el kell fogadni, simán lehet, hogy idegen helyen ő így tényleg kevés a megnyugtatásához. Max akkor változna, ha munkát váltana. Én így nem mennék vendégségbe. Pláne, ha nem csak a férjed, de a többi ember sem segítőkész. Nálunk ha pl rokonoknál vagyunk, úgy kell már tőlük elszedni a gyereket, hogy meg tudjam etetni, mert versengenek hogy ki fogja. Ha mindenkinek csak nyűg szegény, akkor otthon maradnék vele.

2023. ápr. 1. 09:56
 44/73 anonim ***** válasza:
93%
43, miért lenne idegen neki az apja? Kevered a kérdezőt az egyik hozzászólóval. Nem a kérdező írta, hogy 3 hetente jár haza a pasi.
2023. ápr. 1. 09:58
 45/73 anonim ***** válasza:
58%

Ja, bocs lehet hogy belekeveredtem. Ha napi szinten otthon van az apa, akkor igenis próbálja ő is megnyugtatni.

Amúgy azt nem értem honnan veszik páran, hogy minden nő és minden férfi ugyanolyan. Nálunk én nehezebben figyelek több dologra, ha sír a gyerek, akkor csak vele tudok foglalkozni, minden figyelmemmel azon vagyok, hogy segítsek neki. És sajnos frusztrált leszek ha ez nem sikerül. A férjem meg vígan ringatja a bőgő babát és beszélget közben (amíg el nem veszem tőle, hogy aztán nálam bőgjön tovább, mert én sem tudom jobban megnyugatatni, de próbálkozom). Ez másban is kijön, én pl tanulni, dolgozni is csak csendben tudok, neki meg megy közben a tévé hátterzajnak. Enni pláne nem tudok a babával, azt felváltva szoktunk, vagy akkor ha alszik.

2023. ápr. 1. 10:05
 46/73 anonim ***** válasza:
43%
Az én fiam tápszeres 3 hónapos korától már sajnos abszolút nincs tejem, mégis nálam nyugszik meg hamarabb, sőt van,hogy kizárólag csak Nálam, az apja az apja de hétköznap elmegy reggel negyed 8kor és fél 6ra ér haza, addig csak Velem van, emellett ott a másik két nagyobb gyerkőc is, az elsőnél felváltva keltünk és etettünk pl. Most is pelenkáz,fürdet,etet, eljátszik Vele, de még pl sosem tudott Nála elaludni és nem azért mert egy díszf**z ahogy írta egyik kedves empatikus válaszoló, hanem mert a fiam engem igényel jobban egyelőre. Ha elmegyünk rokonokhoz,ott felváltva mindenki fogni akarja,sőt a nagymamák etetni és pelenkázni is, még az ebédnél is mindig van valaki aki szeretne vele foglalkozni. Jó részt Velem van pláne idegen helyen és nem azért,mert nem lehet az apjára bízni,vagy az apját nem érdekli. Barátoknál meg valahogy eddig eszembe se jutott,hogy a Páromnál legyen egész este Ő etesse, pelenkázza stb, nyilván segít ha kell, de egy 3-4 hónapos mellett kb mindnet lehet csinálni, ez nem az a korszak,hogy rohangálsz utána és egy szót nem tudsz váltani senkivel. Mondjuk mi amikor abban a korban vannak felváltva rohangálunk. Nekem nem okoz gondot,hogy amíg pici enyém az oroszlán része, pláne,hogy nem két napja vagyok a férjemmmel és ismerem,bízom benne és szuper apának tartom, mindent együtt éltünk meg az első gyerekünk születése óta, nem gondolom hogy csak mert mondjuk egy 3 hónapossal nem tud úgy annyit foglalkozni mint a mondjuk a 2-3 évessel ettől még nem lennénk teljes értékű szülők mindketten. Az tuti,hogy rengeteg a frusztrált anyuka ezen az oldalon.
2023. ápr. 1. 11:36
 47/73 anonim ***** válasza:
35%

Inkább tedd fel ezt a kérdést a Nem ősanyák fb csoportban, ott nem fogsz kapni ilyen fapiña válaszokat.

Jó hogy le nem kapjátok a 10 körméről, mert nem ugrik minden nyekkenésre ha a férje is ott van kivenni a részét. Persze hogy megváltozik az élete, és nem lesz SOHA ugyanolyan, de attól még nem kell 100%-ban alárendelnie magát mindig. Neki is jár egy félóra.

2023. ápr. 1. 11:57
 48/73 anonim ***** válasza:
37%

47

Na az a csoport aztán majd megmondja... szánalmas nők gyülekezete, akik ott élik ki magukat, semmi más.

2023. ápr. 1. 11:59
 49/73 anonim ***** válasza:
97%
48 mert ez mi?
2023. ápr. 1. 14:37
 50/73 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező ezt nyugodt hangnembe próbáltátok már megbeszélni?Egyébként azt én se értem,hogy a gyermek apja miért ne lehetne teljes értékű szülő. Attól,hogy én hordom ki és szülöm meg,szoptatom,ő ugyanúgy a szülője,ugyanannyi sejtet tett bele. Van aki azt írta,hogy ilyenkor elsődlegesen anyára van szüksége,miért elsődlegesen?Szerintem elsődlegesen mindkét szülőre van szüksége egyaránt. Nálunk a kezdetekből is mindenbe részt vesz apuka,és nem "segít",hanem részt vesz a lánya életében. Sokszor amikor dolgozik már mondja telefonba,hogy alig várja,hogy hazaérjen hozzánk és játsszon a gyerekünkkel,van hogy alig ér be már rohan oda pedig még nem is evett,stb. Pedig ő még korábban is jött,picike is volt,még is mikor hazajöttünk a kórházból attól kezdve ugyanúgy részt vesz,altatott,fürdetett,stb. Bár mi mindig mindenben egymás partnerei voltunk/vagyunk. Amúgy nálunk is van,hogy anyával van el jobban,utána 2 óra múlva meg jobban elvan vele,van olyan is,hogy én képtelen vagyok elaltatni,de nála sikerül egyből. Bármikor rá lehet hagyni is a lányunkat,még sokszor ő mondja,hogy menjek el kávézni egyet kikapcsolódni ilyesmi és ez fordítva is. Különben nálunk társaságba fordítva van,konkrétan ő akarja felvenni,megnyugtatni,etetni mások előtt. :D
2023. ápr. 1. 15:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!