Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyerek folyton fütyül,...

A gyerek folyton fütyül, dúdol, dobol vagy nyög. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem olyan rég kezdődött, de egyre rosszabb, és az idegrendszerem nem bírja már, kicsi a lakás, nem tudok hova bújni hogy ne halljam. Hiába kérem meg hogy hagyja abba, 2 perc múlva újrakezdi. Régebben csak nyögdécselt, nem volt annyira feltűnő. Amúgy normális gyerek. Elvileg nem érte semmi trauma mostanában ami indokolná ezt. Kiskamaszról van szó.
2022. nov. 17. 21:35
 1/10 anonim ***** válasza:
98%
Zajszűrős fejhallgatót használok. 2 gyerek kisebb lakás. Ez van. Ők játszhatnak én meg nem őrülök meg. Zenét hallgatok, audio könyvet, podcastokat. Ha akarok velük beszélgetni leveszem, ha játszanak és én meg pl. takarítok, akkor felrakom. Megéri beszerezned egyet!
2022. nov. 17. 21:37
 2/10 A kérdező kommentje:
Van egy fejhallgatóm ami obiban kapható de megfájdul tőle a fejem és pl kocsiban ezen is áthallom a fütyülést. Esetleg tudnál ajánlani márkát?
2022. nov. 17. 21:40
 3/10 anonim ***** válasza:
93%
A gyerek tikkel te meg szenzorosan túlérzékeny vagy :D és ráadásul egy tőről fakad mindkét probléma.. Tényleg zajszűrős füles különben megpusztultok egymás mellett
2022. nov. 17. 22:04
 4/10 anonim ***** válasza:
91%

Én nagyon (nagyon-nagyon) sokat használom, naponta sok órát van a fejemen (itthonról is dolgozom, akkor is a fejemen van). Szóval én elég sokat tettem bele, hogy ez jó legyen. Ilyenem van, és maximálisan szűr mindent, ha felveszem, semmi mást nem hallok, de egy gombnyomással át lehet állítani azt is, hogy a fejemen van, mégis áthallok mindent rajta.

[link]

2022. nov. 17. 22:04
 5/10 Páncélos szúnyog válasza:
100%
Én a helyedben hagynám a gyereket hadd élje ki magát amíg lehet.
2022. nov. 17. 23:12
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A fiam is ezt csinálja. Egyfolytában fütyörészik. Lassan megőrülök. Hiába szólok rá. Rágóztatom. Addig csend van. Meg fülhallgató. Beszélgetünk. Ám mihelyt üres a szája, vagy nem beszélgetünk máris fütyül. 2 hónapja csinálja.
2022. nov. 17. 23:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém tikkelés miatt csinálta ezt egy stresszes táborban. Engem is idegesített a fütyülés, ilyen "fűűűű" jött belőle, tehát nem dallamot fütyült. Kértem hagyja abba, nem tudta abbahagyni. Azt hittem csak szórakozik, rákiabáltam, hogy ne szórakozzon, aztán elkezdett sírni, hogy nem megy, nem direkt csinálja. Tábor utolsó napjáról kivettem, 3 nap múlva eltűnt magától. Szerintem a suli miatt vagy hasonló miatt van, nem szivat, csak tikkel. Szed valami gyógyszert? Ha igen, le kell állítani. Ha nem, akkor viszont állatterápia kell stresszoldásra(ha nincs simogatható állatotok, csak akkor), vagy másik közeg, és ha egyik sem válik be akkor mehet rá gyógyszer. Egyébként suli nem jelzett? Én rákérdeztem a táborban azt hitték direkt fütyül és szivatja őket.
2022. nov. 18. 05:46
 8/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi mindenkinek aki értelmes választ adott.

Nagyon sokszor rászóltam már, szinte azonnal újrakezdi, nyilván nem direkt csinálja.

Nem szed gyógyszert és senki más nem szólt, hogy zavarná. Ő se mondta, hogy bárki más rászólt volna. Reggelente nem csinálja. Ő sem úgy rendesen fütyül hanem mintha befelé szívná a levegőt ütemesen sípolva olyan hang.

Nem olyan régóta van, ebben a tanévben fordult ilyen rosszra.

2022. nov. 18. 06:48
 9/10 anonim ***** válasza:
76%

A kedves idegebeteg 7-hez hasonlók nem értik mi az a hangtikkelés, milyen szenzorosan érzékenynek lenni..és milyen mikor hiába szólsz rá a gyerekre mindhiába, ugyan is neki fel sem tűnik, mivel nem akarattal csinálja hanem zsigeri alapból..

Unokaöcsém mozgásos tikkes, akaratlanul csinálja. Mikor stresszes, borzalmasan sokat romlik.

Én szenzoros vagyok. De erre csak a gyerekeim mellett jöttem rá. Persze mindig is tudtam, hogy vannak "fura" hóbortjaim, de igazából akkor "világosodtam meg" mikor a gyerekeim megkapták az sni kódokat. 80-90' évek gyerekeinél nem nagyon volt még sni ennyire terítéken.

3 gyermekemből eddig 2 fixen szenzoros, egy lehet hang tikkel, mindkettő adhd-s, mindkettő kevert specifikus és beszédértési zavaros. Tehetnek róla? Nem! Ahogy én sem.

2022. nov. 18. 07:27
 10/10 A kérdező kommentje:
4es köszi de ehhez ha jól értem zenét kell hallgatni. Nekem csend kell, és persze a normális zajok beleférnek, de nem bírnék órákig zenét hallgatni minden nap.
2022. nov. 18. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!