Megengednéd, hogy ezt csinálják a gyerekeddel?
6 éves lány. Hogy etessék.
Ülnek az asztalnál, evéshez készülődnek, távolabbi felnőtt férfi rokon emeli az evőeszközt és azt mondja “kapd be” a hat évesnek.
Aki tud önállóan enni, pláne sütit, amit eszik is magától. Szóltam hogy hagyja abba, van előtte, majd azt eszi, erre emeltebb hangon szól nekem, az anyjának vissza, hogy hadd egyen, és nyújt neki még egy falatot, amit a gyerek megeszik. Utána már szinte kiabáltam, hogy azonnal fejezze be, képes enni, van sajátja, majd azt eszi, utána abbahagyta.
Te hogy reagáltál volna?
3an voltunk gyerekestül, vendégségbe jött hozzánk.
Neked azzal a fickóval van bajod. Valami perverzet látsz benne.
Egyébként az 5 éves lányom simán etetteti magát pl: a nagyszülőknél, sőt, jobbat mondok: az oviban etették, mert nem bírták nézni, hogy nem eszik ;) Nincs nagy étvágya, folyton megszánják. Itthon nyilván nem etetjük.
Engem a saját villa zavart volna
“Ha etetni akarod, akkor másik evőeszközzel légyszíves, de egy 6 éves képes maga is kezelni a villáját”
Az más, ha a gyerek kéri, vagy ha nem eszik. Azért is írtam, hogy sütemény volt, a kedvence, és nem ő kérte, hanem egy felnőttnek támadt az az ötlete, hogy megetet egy iskolás korú gyereket, akivel nem is közeli rokonok, vendégségben, ráadásul felemeli a hangját, mikor a gyerek anyja szól, hogy hagyja abba, hogy de azért is csinálja, nálunk.
Teljesen abszurd volt az egész.
Igen, a felnőttel is van bajom, de itt konkrétan ez a tett érdekel, hogy itt ezt most hogyan kellett volna lereagálni, más mit csinált volna.
Nem a gyerek akarta, nem az van, hogy nem eszik, a felnőtt ragaszkodott ahhoz, hogy etessen egy enni tudó gyereket, aki ezt nem kérte, és ràszólt az anyjàra, hogy nem szóljon bele, eteti e vagy sem, az anya házàban.
Ez egy bunkó. Ha nem hagyta volna abba, a gyerekkel helyet cseréltem volna, ne érje el.
Etesse a saját gyerekét.
Ki is ez?
Miért szól neked vissza, milyen alapon?
Amúgy én könnyen felpaprikázódom, főleg, ha valaki bunkó.
Erős a gyanúm, hogy elveszem tőle a villát meg a tányért és megkérem, hogy távozzon a lakásomból.
Érdekes. Mondjuk én semmi rosszat nem latok benne. A férjem is nyitott már egy falatot át a gyerekemnek, aki nem 6, hanem 16 éves. Viszont is működött már. Nem képzeltem bele soha semmit, nekem ez azt jelenti, hogy szeretik egymást és gondolnak a másikra.
A 6 éves ha zavarja a helyzet, nem fogja elfogadni. Elfogadta, ergo nem zavarja. Te bele láttál valamit, amit nem kellett volna.
Ettől függetlenül, ha zavar, lehet szólni, ki lehet emelni a gyereket a helyzetből, ha nem működik simán kérésre a dolog, de veszekedni nem kell. Nem kell lesüllyedni egy bizonyos szint alá.
Oké, akkor nem csak a személyes ellentét miatt van, hanem vannak, akik szerint nincs rendben magától sem sem az etetni akarás, sem az, hogy nem hagyta abba, mikor szóltam.
Havi egyszer találkoznak kb fél órára, nincsenek szoros viszonyban, tehát nem apa/nevelőapa szinten van a dolog, sőt, ezért is írtam rokont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!