Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megengednétek a 10 éves...

Megengednétek a 10 éves lányotoknak, hogy még egy lyukat lövessen a fülébe?

Figyelt kérdés

A jobb fülébe szeretne a másik fülcsi fölé egyet. Én nem vagyok ellene, csak azt nem tudom, hogy nem korai-e? Nekem 15 évesen lett, és balhé is volt anno otthon :D

A férjem nagyon ellenzi, mert szerinte ez csak a kezdet. Ahogy kamaszodni kezd, majd jön a 3., 4., 5. fülbevaló, meg ide piercing-oda tetoválás.

Ti megengednétek?

2015. aug. 19. 15:53
1 2
 1/17 anonim válasza:
nem.az én 15 éves lányom is erre vágyik,de teljes mértékkel ellene vagyok.mint mondtad,utána jönnek a következő hóbortok.
2015. aug. 19. 16:03
 2/17 anonim ***** válasza:
Nem.Nagyon korainak tartom,de később se örülnék neki.
2015. aug. 19. 16:04
 3/17 anonim ***** válasza:
73%

Ti rendelkezhettetek az ő teste fölött pici baba korában az első fülbevaló belövésekor, de ő nem rendelkezhet a saját teste fölött 10 éves korában? Csak kérdem.

Ha meg is engedném, biztos, hogy valami hosszabb távú eredményhez kötném. Kitűnő bizonyítvány, például. Ha tényleg fontos neki, küzdjön érte, ha meg addig kigondol belőle, még jobb.

2015. aug. 19. 16:06
 4/17 A kérdező kommentje:

Nem mi rendelkeztünk afelett sem. A 8. szülinapjára kérte, hogy lehessen fülbevalója. Az nem is volt kérdés, kislány, ha szeretné, rendben.

De ez most kicsit más..

2015. aug. 19. 16:07
 5/17 anonim ***** válasza:

Hm, értem.

Hát akkor beszéljétek meg vele, hogy lehet róla szó, de akkor ez az utolsó, a legeslegutolsó, nincs több luk. És mindenképpen hagynék némi "türelmi időt", legalább 1-2 hónapot, hátha csak múló hóbort a dolog.

2015. aug. 19. 16:10
 6/17 anonim ***** válasza:
Nem.
2015. aug. 19. 16:14
 7/17 anonim ***** válasza:
72%

Simán. Nem értem, hgoy két lyukat a szülők többsége már születéskor belövet a gyereknek, de a három már főben járó bűn.

10 évesnek tetoválást és piercinget (fülcimpán kívül máshol fertőzésveszélyes) nem engednék, arra késő kamaszkorban visszatérhetünk.

Nekem 9-10 éves korom körül lett egyszerre három lyuk a fülemben. Babaként nem lövették ki (én se a lányomnak, majd akkor lesz neki, ha kéri), amikor pedig kértem, akkor mondták, hogy rendben, csak ne a porcba.

19 évesen lett egy nyelvpiercingem - főleg azért oda került, mert ha megunom, két nap alatt nyom nélkül gyógyul - egészen 32 éves koromig megmaradt. Szülés előtt kivettem (jól tettem, mert volt intubálással járó műtét utána). Utána olyan rosszul voltam, hogy nem volt időm/erőm visszatenni, így begyógyult a helye 1-2 nap alatt. Azóta nincs meg.

Tetováláson 15 éves korom óta gondolkozom, de azért nincs még mindig, mert azóta nem találtam olyan mintát, amit életem végéig elnézegetnék magamon.

Ha a józan mérlegelés képességét a lányotokba nevelitek, akkor nem lesz ebből semmilyen túlkapás később se.

2015. aug. 19. 16:26
 8/17 anonim ***** válasza:
10 évesen nekem kicsit korainak tűnik, 15 évesen már oké lenne.
2015. aug. 19. 16:54
 9/17 anonim ***** válasza:
Neeeem. Egyáltalán nem.
2015. aug. 19. 16:59
 10/17 anonim ***** válasza:
Nem.
2015. aug. 19. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!