Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megengednéd, hogy ezt csináljá...

Megengednéd, hogy ezt csinálják a gyerekeddel?

Figyelt kérdés

6 éves lány. Hogy etessék.

Ülnek az asztalnál, evéshez készülődnek, távolabbi felnőtt férfi rokon emeli az evőeszközt és azt mondja “kapd be” a hat évesnek.

Aki tud önállóan enni, pláne sütit, amit eszik is magától. Szóltam hogy hagyja abba, van előtte, majd azt eszi, erre emeltebb hangon szól nekem, az anyjának vissza, hogy hadd egyen, és nyújt neki még egy falatot, amit a gyerek megeszik. Utána már szinte kiabáltam, hogy azonnal fejezze be, képes enni, van sajátja, majd azt eszi, utána abbahagyta.

Te hogy reagáltál volna?

3an voltunk gyerekestül, vendégségbe jött hozzánk.

2020. jún. 14. 08:27
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
84%

"A 6 éves ha zavarja a helyzet, nem fogja elfogadni. Elfogadta, ergo nem zavarja. Te bele láttál valamit, amit nem kellett volna."

Ez nem igaz. Egy 6 évessel azt csinál egy felnőtt, amit akar. Pláne, ha olyan erőszakos, hogy a saját anyjának is ellentmond. Nem lehet elvárni egy 6 évestől, hogy reálisan értékeljen ilyen szituációkat. Sok oka lehet annak, hogy teszi, amit a felnőtt kér tőle, de ennek a pszichológiájába kár belemenni. Olvass utána, ha érdekel! Sok példát látsz rá sajnos a kriminológiában is.

Én is azt javaslom, hogy mindenkivel szemben állj ki magadért és a gyerekért, legyen az akárki! Az van, amit te mondasz és ebben zéró a tolerancia. Akárki is az, és akárkinek is hiszi magát.

2020. jún. 14. 09:40
 12/31 anonim ***** válasza:
31%
Nekem az egészben az a legproblémásabb, hogy ilyesmi miatt képes vagy kiabálni, ez mindenképpen túlreagálás, ezzel a gyereknek igen rossz példát mutatsz és sokkal többet ártasz, mint hogy egy rokon ad neki 1-2 falat édességet!
2020. jún. 14. 09:41
 13/31 anonim ***** válasza:
72%
Én a saját anyámat is zavartam már el tőlünk. Hosszasan belebeszélt abba, hogy mit teszek és miért. Többszöri felszólításra se hagyta abba. Végül kivette a kezemből a gyerekemet, hogy ő majd megmutatja, hogyan kell ezt csinálni. Visszavettem és megmutattam neki az ajtót.
2020. jún. 14. 09:41
 14/31 anonim ***** válasza:
18%

11!

Ez baromság. Ott volt a gyerek anyja is. Ha a gyereket zavarta volna a dolog, akkor az anyjához fordul, plane hogy hallotta, anyu nem akarja, hogy etessek

2020. jún. 14. 09:55
 15/31 anonim ***** válasza:
73%

A gyerek megfigyelte, hogy a két felnőtt közül a férfi az "erősebb". Leszólta az anyját és az hagyta neki.

Az a baromság, hogy szerinted egy 6 éves nem a jelekből dönt, hanem egyéni döntést hoz. Ideje lenne tanulni kicsit, mielőtt kiállsz ilyen hülyeség mellé teljes mellszélességgel.

2020. jún. 14. 10:21
 16/31 A kérdező kommentje:

Azért kiabáltam, mert a normális szólásra felemelte a hangját és úgy bírált felül a gyerekem előtt. Erre én még hangosabban vágtam vissza. Úgy éreztem eszköztelen vagyok, kirugni nem fogom ennyiért, normálisan nem hatott, sőt felemelte a hangját, nem akartam hagyni, hogy ez tovább folytatódjon, nem láttam más módszert, ilyen helyzeteket rosszul kezelek.

Ha kapok tippet legközelebbre mit csináljak, amivel abbahagyathatom vele amit nem akarok azután, hogy emelt hangon felülbírálta a normális szólásom, szívesen veszem, biztosan lesz még ilyen helyzet.

Felnőtt gyerek viszonyban szerintem nem szabad hagyni a gyereket dönteni, mert nincs tisztában a helyzetekkel, nem képes felmérni és nem is biztos, hogy mindig merne ellentmondani.

Teljesen el sem merem mondani, amiket gondolok vagy tapasztaltam, hogy képes legyen ítélni az információk birtokában, mert egyszerűen kicsi hozzá, nem véletlen a személyes ellenszenv sem, de igyekszem nem a múlton rágódni, hanem az aktuális tettek alapján reagálni..

2020. jún. 14. 12:38
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Milyen beteg családtagok vannak néhol....a pasi a viselkedésével elárulta, hogy sz.rba se nézi a nőket....
2020. jún. 14. 13:25
 18/31 A kérdező kommentje:
Vagy csak engem.
2020. jún. 14. 14:08
 19/31 anonim ***** válasza:
30%
Nem annak van igaza, aki a hangosabb.
2020. jún. 14. 14:08
 20/31 A kérdező kommentje:

Nyilván nem, azért csináltam, hogy hagyja abba, mert más eszközöm nem volt, mikor felemelte a hangját tiltakozva a döntésem ellen, úgy éreztem túl kell kiabálnom, csak akkor csinálja, amit mondok a gyerekemmel.

Amikor azt mondtam képes enni, van sajátja(előtte volt) szereti is, mint észérvek, nem hatották meg. Etetni akarta a gyerekem, én meg nem akartam. Nem is kellene megindokolnom, miért nem akarom, hiszen nem állunk közel egymáshoz, egyszerűen azt kellett volna csinálnia a gyerekemmel, amit megengedek, amit meg nem, azt meg abbahagyni, ha szépen szólok.

2020. jún. 14. 14:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!