Szülők! Hány évesen engednétek meg a gyereketeknek hogy elköltözzön? 17 évesen megengednétek neki?
18 éves kor alatt ez nem engedés-nemengedés kérdése.
Esetleg mehetsz kollégiumba, de egyedül élni vagy a barátodhoz költözni nem lehet.
Amúgy miből élnél? Dolgozni mennél?
nos, én most 27 éves vagyok, 18 évesen költöztem el, erről mindjárt.
1. ha megcsinálsz mindent, ne csodálkozz hogy anyád lustálkodik :) te tanulj és ne főzz meg takaríts. Neked a tanulás a dolgod, a fogorvos szakma nagyon jó ötlet, hülyére keresik magukat vele az ismerőseim, de nagyon sokat kell hozzá tanulni. Ha elszeretnél költözni, mérlegelned kell, hogy vagy e annyira érett, hogy az időd be tudd osztani ennek megfelelően. Ha anyagilag nem támogatnak, és dolgoznod kell, nagyon nehéz lesz mellette egyetemet végezned. Emiatt nem nagyon költöznék el a helyedben.
Ha mégis úgy döntesz: engem 17 évesen heti háromszor engedtek a páromnál aludni (most ő a férjem...) 18 évesen közösen azt a döntést hoztuk, hogy hozzá költözhetek, adnak x ft-ot havonta kajára, bérletre meg a rezsibe beleszállni, és ha nem jövök ki belőle, dolgozzak. Hát elkezdtem dolgozni. De nem tudtam tovább tanulni, csak egy okj-s képzésre futotta, amivel most pl nem nagyon találok szakmát. Nem lettem szar ember, attól hogy elköltöztem, a két testvérem otthon maradt, ma egyedül nekem van családom, férjem, baba a pocakomban, házunk hitel nélkül. A két testvérem közül egyikük mmég mindig otthon él a másik egy rántottát sem tud megcsinálni. A függetlenség jó dolog, ha érett vagy hozzá, és nem a bulizás miatt akarsz elköltözni, hanem mert rossz az otthoniakkal a viszonyod, akkor 18 éves korod után kalap kabát. De azzal számolj, hogy anyagilag magadra maradsz. Főleg ha rossz a viszony. Vagy ki fogsz egy jó módú férjet :) Én 18 éves koromig nem fogom elengedni a lányom, és utána is csak akkor ha tovább tanul és úgy dolgozik mellette. Az hogy abbahagyja a sulit mert nincs pénze, kizárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!