Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők! Hány évesen engednétek...

Szülők! Hány évesen engednétek meg a gyereketeknek hogy elköltözzön? 17 évesen megengednétek neki?

Figyelt kérdés
17 éves làny vagyok ès elszeretnék költözni itthonròl. Nagyon önàlló vagyok. A tesóimat èn viszem suliba/oviba ès èn hozom õket haza. Azèrt szeretnék elköltözni, mert a szüleim màr lelkileg kikèszitenek. Anyu otthon van a kissebbik öcsèmmel, és nem csinàl semmit. A nap úgy kezdõdik reggel 4-kor kelek öcsémet megetetem (tápszeres), reggelit csinàlok a tesóimnak, elkisèrem õket oviba/suliba. 14:30-kor vègzek a suliba. Elhozom tesóimat oviból/suliból. Haza èrünk elkezdek takaritani, ezutàn az iskolàs tesòimnak segitek leckèt csinàlni. Vacsoràt fõzõk, ès lefektetem õket aludni. Este 9-kor kezdek el tanulni, anya pedig veszekszik velem hogy miért nem alszok, azt mondja egèsz nap nem csinàlok semmit. Miközben takaritok, fõzõk, mosok stb. õ a kanapén TV-t nèz. Apával fèl éve elvàltak, az egyik haverjánàl lakik. Mindennek lehord. Gyermek fogorvos szeretnèk lenni, erre fel volt hàborodva hogy azok nem keresnek jól, evvel a szakmàval nem fogom semmire vinni az èletbe stb. Van barátom is, nagyon szeretjük egymàst. Õ matematika tanàrnak kèszül. Apa õt is lehordta mindennek, ès hogy 17 èvesen minek pasizni, k...a lesz belõlem, meg terhes leszek õ nem fogja felnevelni a kölykömet (apa mondta igy). A tesóimat sajnàlom, ha én nem lennèk nem tudom mi lenne velük.
2014. jan. 14. 19:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Akkor itt a megoldás. Abbahagyod a takarítást, mosást, főzést, anyukád meg vagy megemeli a seggét, vagy beég a gyámügyesek előtt, és mehettek keresztanyádékhoz. Te és a testvéreid mindenképp jól jártok.

Amúgy meg gondolhatod, hogy feltűnne anyukádnak ha elköltöznél. akkor ki főzne, takarítana, nevelné a gyerekeit helyette? Hidd el, hogy ha már elmúltál 18 éves, és mehetnél, akkor is foggal körömmel kapaszkodna beléd, csak hogy neki ne kelljen megmozdulnia se.

2014. jan. 14. 22:28
 12/14 anonim ***** válasza:
Főzzél csak magadnak meg a tesóidnak, a többi házimunkát meg felejtsd el. Velük törődj, anyád meg boldoguljon úgy, ahogy tud. Ha majd jól beég a gyámügyesek előtt és ti nem lesztek ott, akkor kénytelen lesz megemelni a seggét. Ne haragudj, de apád is jó nagy tuskó lehet. Ne foglalkozz velük, csak a testvéreiddel és magaddal. Majd ha megkeresed a saját pénzedet, akkor biztos megint jó leszel nekik, én a helyedben el is küldeném őket a fenébe, hiába a szüleim. Nem érdemlik meg, hogy egyáltalán szóba állj velük.
2014. jan. 18. 11:06
 13/14 anonim ***** válasza:
2015. máj. 26. 13:55
 14/14 anonim ***** válasza:
Bocsi,nem ide akartam!!! Utolsó
2015. máj. 26. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!