Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen nevet adtatok a gyereke...

Milyen nevet adtatok a gyereketeknek és miért?

Figyelt kérdés
2013. nov. 18. 11:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
64%
Ubul, Gedeon
2013. nov. 18. 11:29
 2/14 anonim ***** válasza:
90%
Anna Míra. Anna gyerekkori kedvenc volt, a Míra pedig a jelentése miatt került melle.
2013. nov. 18. 11:29
 3/14 anonim ***** válasza:
Vanessza
2013. nov. 18. 11:35
 4/14 anonim ***** válasza:

Sztellacska

Csak.

2013. nov. 18. 11:37
 5/14 anonim ***** válasza:

Én a szempontokat írom le Neked, amik alapján választottuk a gyerekeink nevét:

-passzoljon hangzásban a vezeték névhez

-ne legyen se túl rövid se túl hosszú kimondva a név

-a név jelentése hozzánk közel álló legyen

-a névnap ne essen nagyon közel a születésnaphoz (ez általában megoldható, sok névnek van több névnapja is)

-és nem utolsó sorban: a férjemnek és nekem is nagyon tetsszen

2013. nov. 18. 12:34
 6/14 anonim ***** válasza:
Szabolcs. Egyszerűen azért, mert ez tetszett.
2013. nov. 18. 12:37
 7/14 anonim ***** válasza:

Olyat választottunk ami tetszett mindkettőnknek és fűződik is valami a névhez. Fontos volt még az, hogy passzoljon a vezetéknévhez és az, hogy ne elgyen túl gyakori, de legyen mindneki által ismert név.

Nem írom le, hogy micsoda, mert ha nem tetszik csak lepontozzátok.

AMúgy nagyon gáz, hogy valakinek a nevét pontozzátok? Basszus, ez nem like gomb mint a facebook...

2013. nov. 18. 13:46
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Bence.

Több okból:

1: mert ez tetszett meg elsőre

2: mert jól becézhető

3: mert megy a vezetéknévhez

4: mert kisgyereknek aranyos, de felnőttként sem gagyi, se nem túl komoly, se nem túl komolytalan.

5: mert erről a névről nekem egy jópofa, de rosszcsont kifsiúcska jut eszembe (mondókában sem épp jógyerek), és, hát így is lett. Illik rá. Ötletem sincs, hogy hívhatnánk máshogy. Nem is volt több lehetőség.

6: tetszik a jelentése is, merthogy megnéztem. ("győző")-remélem ez is segít neki, hogy sikeres felnőtt legyen belőle

Sajnálom, hogy rengeteg Bence van, de annyira nem zavart ez a jelenség, hogy visszatartson attól, hogy ezt a nevet válasszuk mi is.

2013. nov. 18. 15:19
 9/14 anonim ***** válasza:
44%

#7 hat nem esik jol, Te mit szolnal ha leszoljak a gyereked?

Megneznem a kerdezot, h o biztos tokeletes mindenben.

Milyen dolog ez ?

2013. nov. 18. 16:24
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Utolsó!

Tudom azért is írtam. Nyilván mindenki ti is és mi is azért választottunk egy bizonyos nevet a gyerekünknek, mert az a név tetszett, vagy tiszteletből bármiből, nem pedig azért, hogy kibasszunk vele. Tudom, hogy milyen érzés. Én nem írom le a gyerekek nevét, mert konkrétan lebénázta itt valaki. Egy teljesen átlagos nem túl gyakori, de hagyományos névről van szó...

2013. nov. 18. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!