17 éves fiam ma reggel bejelentette, hogy elszeretne költözni. Megengednétek?
2013. jún. 25. 10:03
1/9 anonim válasza:
még egy évet várjun aztán mehet amgy meg a te irásos engedélyed kell mert a gyámhatoságnál ezt feljelenthetik
2013. jún. 25. 10:07
2/9 anonim válasza:
Majd ha eltartja saját magát és leérettségizett.
2013. jún. 25. 10:08
3/9 anonim válasza:
Miből akarja magát eltartani? Iskola?
2013. jún. 25. 10:10
4/9 anonim válasza:
elsö vagyok ha dolgozik megvan rá a pénz mehet az engedélyemmel de ha iskolás és még én tartsam el akkor vár még egy évet dolgozzék aztan mehet isten hirével
2013. jún. 25. 10:13
5/9 zabmester válasza:
Ennyi infóból ezt nem lehet megmondani. Miért akar elköltözni? Hova? Miből? Mit akar csinálni? Miből akar élni?
Még amúgy is tanköteles, tehát nappal iskolába kell járnia. Oké, most nyár van, de ha még 17 éves, akkor jövőre is tanköteles lesz. Miből akarja magát fenntartani suli mellett?
Vagy tudna olyan helyet, ahol ingyen lakhat? Vagy kollégiumba menne?
Mondjuk ha nincs rá valami nagyon jó ok, akkor én valószínűleg nem engedném meg. Amíg nem fejezi be a középiskolát, addig lakjon csak otthon, hogy valamennyire azért rajta lehessen a szemem. Jó, a kollégium más dolog, de hétvégére onnan is haza szokás menni.
2013. jún. 25. 10:15
6/9 anonim válasza:
Nem tudok erre felelősséggel válaszolni ennyi információ alapján. Ha van munkahelye, lehetősége fenntartani magát, önálló és felelősségteljes, igen. Ha ezek nincsenek meg, akkor nem. Én nem fizetek két lakásra rezsit azért, hogy csajokat vigyen fel, nem főzök és mosok rá. Aki felnőttet akar játszani, nőjjön fel hozzá!
2013. jún. 25. 10:21
7/9 anonim válasza:
én nem engedném meg!
családunkban is van ilyen, a rokon sráchoz költözött a csaj 17 évesen. azóta eltelt 2 év, a csaj nem végezte el a szakmunkást, érettségije sincs ugye, így állást se kap.
nem, szerintem még egy 17 évesnek kell a szülői felügyelet, mert ha nincs kontroll, azt hiszi bármit megtehet és máris elszúrta az egész életét.
ez a lány kitalálta, hogy jobb híján majd szül 3 gyereket és az állam eltartja, ennyire torzult a realitása, én csak sajnálni tudom...
2013. jún. 25. 10:46
8/9 anonim válasza:
Nem, mivel még nincs 18, ha történik vele valami, te felelsz érte. Amúgy addig is elmehet dolgozni, beleadhat a családi kasszába, fizetheti a számlák egy részét, főleg amiket ő használ, pl. telefon, internet, fizetheti a kaját, amit megeszik, a ruháit stb., és máris meggondolja milyen egyedül élni...
2013. jún. 25. 11:35
9/9 anonim válasza:
Kiskorú még, azt az egy évet igazán ki bírhatja. Nem hiszem hogy jó ötlet egy 17 éves kamaszt szabadjára engedni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!