Szülők, ti megengednétek a gyereketeknek, hogy érettségi után kihagyjon egy évet?
Figyelt kérdés
Nem akarok idén tovább tanulni egyetemen, bár már jelentkeztem. Bejelöltem a jogot, politológiát és egy mérnökit is, de most még pontosan nem tudom, hogy mihez akarok kezdeni, túl fiatalnak érzem magam. Úgy gondoltam, hogy kihagyok 1 évet és kimegyek Ausztriába a rokonaimhoz, tudnak nekem munkát szerezni, tudok felsőfokon angolul és németül. Anyu nem örül az ötletnek. Szerintetek ez gáz, ti lenéznétek?2012. ápr. 29. 19:56
1/21 A kérdező kommentje:
Ja és apu is kijönne velem dolgozni.
2012. ápr. 29. 19:57
2/21 anonim válasza:
nem néznélek le de ha kihagysz egy évek akkor lehet, hogy már nem is fogsz tovább tanulni
3/21 anonim válasza:
Elvileg nem lenne gond, mert közben szereznél valamennyi élettapasztalatot meg pénzt, de azt tudnod kell, hogy Ausztriában azért elég komolyan veszik, hogy dolgozni kell, nem a magyar lazsálás a megszokott.
Viszont egy kihagyott év után nagyon nehéz újra ráállni a tanuló-módusra, arra, hogy naponta x órát tanulsz, újra gyerek" vagy és nem keresö felnött embert.
Egy év miatt viszont az egész jövödet eltolni elég hülye ötlet kenne.
Jól gondold meg, mert sok múlhat rajta.
4/21 anonim válasza:
előző, ez marhaság. én is kihagytam egy évet, mivel nem vettek fel, aztán másodszorra igen, és lett diplomám...miért ne tanulhatna tovább, csak mert most kihagy egy évet?
5/21 A kérdező kommentje:
Szeretek tanulni, meg még nagyon fiatal vagyok, 19 évesen is rá tudnék állni a tanulásra, szerintem az 1 év nem egy hosszú idő.
2012. ápr. 29. 20:06
6/21 A kérdező kommentje:
Anyukám 15 év kihagyás után 40 évesen iratkozott be az egyetemre és könnyedén lediplomázott ismét.
2012. ápr. 29. 20:06
7/21 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem gáz,én megengedném.Nekem is úgy hozta a sors sajnos,hogy ki kellett hagynom egy évet érettségi után és bárcsak ilyen hasznosan tölthettem volna.:(
8/21 A kérdező kommentje:
Igazából szerintem felvesznek, mert már megvan 2 előrehozott emeltem, amik 80 ill. 85%-osok lettek és ezekkel már elvileg bent lennék, tehát igazából nem is kihagynék, csak halasztanék 1 évet.
2012. ápr. 29. 20:12
9/21 anonim válasza:
Én úgy mentem egyetemre, hogy jobb híján jelöltem be szakokat, mert nem tudtam, mit akarok, akármennyit agyaltam, a vége az lett, hogy két hét után otthagytam, és most munkanélküliként alig várom a szeptembert. Ha bátrabb lettem volna, kimentem volna én is külföldre, bár nem rokonokhoz, hanem idegenekhez Au Pairkedni. Ha Te tudnál mit kezdeni az egy éveddel, egyáltalán nem gáz, sőt, egy kicsit megszedhetnéd magad. Ha nem vagy biztos, milyen egyetemre akarsz menni, inkább tényleg pihentesd a témát. Én is szeretek tanulni, és nem hiszem, hogy nehezebben fog menni szeptembertől. Végre nyugi lesz, és nem fogok stresszelni, hogy b*zdmeg, k*rvára esélytelen itthon munkát találni. Szóval ha lenne munkát, hajrá.
10/21 A kérdező kommentje:
Igen, az a baj, hogy nem tudom még, hogy mit akarok tanulni, de ezeket "kényszerből" jelöltem meg. Mármint jók voltak az eredményeim, ezért gondoltam, valamelyikre felvesznek, de igazából művészetire akartam jelentkezni, csak ugye most minden fizetős lett, nekünk meg nincs félévente 350 ezrünk, úgyhogy ha keresnék pénzt, utána talán be tudnék iratkozni.
2012. ápr. 29. 20:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!