Jön valaki, és mindig rám marad a gyerek, full idegbeteg vagyok, mit csináljak?
Van egy 4 hónapos lányunk, tervezett baba. A munkamegosztás hívei vagyunk, és ezt alkalmazzuk a gyereknevelésben is.
Viszont amikor jön valaki, vagy éppen mi megyünk valakihez, akkor mindig rám marad a gyerek, mert a párom éppen akkor kapcsolódik ki. Ez folyamatos vitaforrás. Amikor a párom küldöm a gyerekhez, mert mondjuk sír vagy etetési idő van, akkor valahogy mindig nem tudja megnyugtatni, vagy pont akkor nem fogadja el a kicsi a kaját tőle, így nekem kell menjek. Ebből már rohadtul elegem van, hogy én nekem nem jár a kikapcsolódás, mindig a síró gyerekkel kell foglalkozzak, nekem kell felállnom mindig az asztaltól, nekem kell elvonulnom. És nem akarok mások előtt veszekedni, de most is előfordult, mert nem akarom elhinni, hogy nem bírja megoldani, amikor alapjában véve megy minden.
10-es, ha a férjed 3 hetente egy hétvégét van otthon, akkor a gyereknek szinte idegen. Logikus, hogy a gyerek férjednél nem nyugszik meg, logikus, hogy mindig téged keres, teutánad megy. Pláne, ha valami gondja van, valami nem jó neki.
Gyakorlatilag egyedülállóként neveled fel a gyerekedet, tehát a gyereked kizárólag rád tekint szülőjeként. Ez ennek az életformának velejárója és emiatt természetes, hogy nyaraláskor is veled akar lenni a gyerek.
Ez csak akkor változhatna meg, ha a férjed minden este otthon lenne. Vagy évek múlva, ha már nagyobb lesz a gyerek és kevésbé akar együtt lenni a szülőjével.
Szabhatsz bármilyen feltételt a nyaraláshoz, az előbb említett szabályszerűségeket nem fogod tudni felülírni, és ez nem a férjed hibája lesz.
Az nem lehet hogy a család és mások előtt zavarban van a párod, hogy nem nyugszik meg a baba?
Még azért nagyon kicsi, ha csak Téged fogadna el is oké lenne.
Add oda neki amikor nyugodt vagy szocializálódj amikor elalszik.
Még nemrég született.
Másrészt ha a 4 hós gyerekhez küldeni kell a párod mert etetési idő van mert sír, akkor azért nem a legnehezebb babát kaptad.
Ezt a jelenséget sokan sose ismertük meg ("etetési idő" v "küldeni" - mert bármennyit is elvan ennyi idősen vhol ahol nincs senki).
Talán később még jobban is javul q helyzet.
Nem semmi válaszok. Persze amikor idekattintottam már tudtam hogy még fognak jelenni a lz ilyen típusú válaszok, hogy essél hanyatt minden percben a gyerekedtől és nORmáLiS AnyA a gyerekét senkihez nem engedi az első évben, stb... Egy anyának nem járhat egy kis nyugalom, amikor ő végig tud enni nyugodtan egy vacsorát, meg tud inni egy kávét, esetleg be tud fejezni egy gondolatot?
Na, ezért nem vállalnak sokan gyereket, mert ez "nem jár" egy anyának. Könyörgöm, a gyerek tápszeres, simán elláthatja az apja. Talán véletlenül kötődne hozzá rendesen, és nem lenne egy évvel később a "szepa" alatt elviselhetetlen a gyerek az anyjával...
Az enyém már lassan 3 éves. Ha valahová megyünk én rohangálok utána, az apja meg beszélget. Egyébként otthon foglalkozik vele, de vendégségben belefeledkezik a társalgásba.
Én ezért is nem szeretnék újabb gyereket.
Hidd el, ez most még semmi. Majd ha elkezd szaladni, mindent felfedezni, mindenhova felmászni, az lesz az igazi móka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!