Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jön valaki, és mindig rám...

Jön valaki, és mindig rám marad a gyerek, full idegbeteg vagyok, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Van egy 4 hónapos lányunk, tervezett baba. A munkamegosztás hívei vagyunk, és ezt alkalmazzuk a gyereknevelésben is.

Viszont amikor jön valaki, vagy éppen mi megyünk valakihez, akkor mindig rám marad a gyerek, mert a párom éppen akkor kapcsolódik ki. Ez folyamatos vitaforrás. Amikor a párom küldöm a gyerekhez, mert mondjuk sír vagy etetési idő van, akkor valahogy mindig nem tudja megnyugtatni, vagy pont akkor nem fogadja el a kicsi a kaját tőle, így nekem kell menjek. Ebből már rohadtul elegem van, hogy én nekem nem jár a kikapcsolódás, mindig a síró gyerekkel kell foglalkozzak, nekem kell felállnom mindig az asztaltól, nekem kell elvonulnom. És nem akarok mások előtt veszekedni, de most is előfordult, mert nem akarom elhinni, hogy nem bírja megoldani, amikor alapjában véve megy minden.

2023. márc. 31. 22:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/73 anonim ***** válasza:
13%
Jo neked ,hogy legalabb neha van segitseged( a ferjed) . Nekem nem segit semmiben a ferjem, 3 gyerekunk van. Es egyedul inteztem oket mindig. A nevelesben persze benne van O is, de hogy egy pelenka csere egy furdetes nem volt tole 9 ev alatt az biztos. 😃
2023. márc. 31. 22:41
 2/73 anonim ***** válasza:
87%

Képzelje el a párod, hogy mit csinálna, ha te nem lennél ott. Állna buta fejjel, hogy de hát tőle nem fogadja el, vagy valahogy megoldaná, mert muszáj ennie a gyereknek? Ha nem bír vele, akkor csak vigyázzon rá, amíg te végzel, ha az ő sora van. Az nem normális és egészséges, amit az 1-es férje csinál. Bocsi, nem bántani akarlak titeket 1-es, de kérdező, ne ezt normalizáld, mert rászokik és utána egyre többminden nem fog menni neki.

Nekem a rokonok/barátok is cukik és átveszik a picit, amikor együtt vagyunk. Esetleg ők is tudnak segíteni, ha olyanok.

2023. márc. 31. 22:46
 3/73 anonim ***** válasza:
90%

"munkamegosztás hívei vagyunk"

Úgy látszik a férjednek mások az elképzelései róla.

Még csak 4 hónapos a gyerek és neked már eleged van. Mi lesz később?

2023. márc. 31. 22:46
 4/73 anonim válasza:
92%
Nem tudjuk milyen a férjed amúgy hétköznap stb ,de így a soraidból az jön át,hogy a gyerek is jobban jár veled mert ő félvállról veszi kicsit a dolgot.
2023. márc. 31. 22:53
 5/73 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon bosszantó tud lenni, ha tudod előre, ez a sokadik vendégség lesz, mikor te nem eszel rendesen, te maradsz ki a csevegésből, és te ugrasz ha baleset van (ruha, sérülés, akármi). Az apja meg pihen, élvezi a környezetváltozást. Neked meg csak nehezebb idegen helyen nyugtatni, etetni, altatni, lefoglalni a babát. Én emiatt mondtam nemet meghívásokra. Az apjuk mehet nélkülünk bulizni a rokonokkal, de nekem és a kicsinek jobb itthon ilyen körülmények közt. A család meg nem értette. Látni akarták a picit, de amikor sírni kezdett a fáradtságtól, akkor én vigyem arrébb, altassam el elzárva, hogy az apjával beszélgethessenek még. Otthon a fáradt baba nyugodtan aludt az ágyában, de idegen helyen képtelen volt.
2023. márc. 31. 22:54
 6/73 anonim ***** válasza:
76%
Mindig nagyobb felelőssége lesz egy nőnek a közös gyerek, mint egy férfinak(kivéve ha az anya meghal). Főleg az első hónapokban.Az, hogy egy 4 hónapos gyerek mellett már azon kiborulsz, hogy mindig neked kell a gyerekhez mozdulni, szerintem azt mutatja egyikőtök sem nőtt fel a feladathoz.Nőként és anyaként így gondolom.Lehet lepontozni, de ha valaki szerint normális, hogy anyaként tele a hócipőm 4 nyanvad hónap után, akkor nagy baj van a világban:D
2023. márc. 31. 23:19
 7/73 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező, előfordul, hogy elmész otthonról 1-2 órára és a férjedre hagyod a babát?

Olyankor mi történik? Olyankor meg tudja nyugtatni, etetni stb.?

2023. márc. 31. 23:22
 8/73 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk ilyen nincs,férjem mindenben tud segíteni. Ha sír a baba hagyd férjedre hogy oldja meg. Ez a tipikus"jaaaj de neked annyival jobban megy,csináld inkább te"szituáció.
2023. márc. 31. 23:25
 9/73 anonim ***** válasza:
52%
Egy 4 hónapos gyereknek elsősorban az anyja mellett kéne lennie. Mi lesz később??
2023. márc. 31. 23:35
 10/73 anonim ***** válasza:
79%
Fuhh mintha magamat olvastam volna, csak nálunk már 2 éve ez megy... Tavaly a nagy nyaralás alatt, haverok plusz tesói meg azok párjai voltak ott velünk. Egy k.rva szót szinte nem tudtam váltani velük, mert folyamatosan nekem kellett pesztrálni az akkor 1 éves gyereket. A kis faxom tele volt, mert nem elég, hogy olyan a munkája hogy 3 hetente esik haza hétvégére, tehát non stop én vagyok a gyerekkel, de még basszus nyaraláson sem tudok lazítani... Utólag a többiek is kérdezték, hogy miért nem mentem lazítani. Mondom szerintetek? Mert a párom 1 percet nincs el a gyerekkel. És mindig az a kifogás, hogy mert nagyon anyás és úgyis engem akar, utánam megy. De legalább próbálná meg, én szívesen eltűnök a látóköréből kis időre :D Idén már ez volt a feltételem, hogy csak és kizárólag akkor vagyok hajlandó nyaralni menni ha nem csak én leszek a gyerekkel, különben nem. Itthon ugyanezt csinálom, ahhoz nem kell elutazni egy vagyonért.. 😏
2023. márc. 31. 23:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!