Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor mondjátok anyósnak,...

Mikor mondjátok anyósnak, hogy ez sok?

Figyelt kérdés

Még csak terhes vagyok, de próbálom kitalálni, hogy hol húzzuk meg a határainkat.

Kitaláltuk, hogy milyen kiságyat vegyünk, anyósomékat megkértük, hogy segítsenek hazahozni az ikeából. Anyósom hónapok óta küldözgeti a bababútorokat, neki ez a faktum kiságy tetszik. Már amikor elmondta neki a férjem, hogy ilyet veszünk is le akart beszélni (a színe miatt, meg mert egy ismerőse vett és végül a szülői ágyban aludt a gyerek). Mivel ez nem jött össze, ezért ma hajnalban nagyon enyhe, de pánikrohama volt, most hívott apósom, hogy bent vannak a kórházban.

Nem tudom mit csináljunk. A kiságy nekem teljesen mindegy, de azt nem tartom normális dolognak, hogy az egyik nagyszülő pánikrohamot kapjon rajta, ahogy azt sem tudom, hogy mi lenne a jobb, ha most engedjük a másik ágyat, de akkor mindig engedni fogjuk (?) vagy ha egy nagyjából lényegtelen és nekem nem is fontos témában nem engedek és ő ezért pánikbeteg lesz.

Nekem az az érzésem, hogy ez nem arról szól nála sem, hogy milyen a kiságy, hanem a kontrollvesztést élheti meg rosszul, hogy nem tud beleszólni, amivel előbb-utóbb szembe kell nézni. De ha meg tényleg csak a kiságyról szól…

Szerintetek mi lenne a jó döntés?

2023. márc. 19. 05:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 Bogica0616 ***** válasza:
0%
Ja igen. Lehet terhes vagyok. Orvos még nem látott. Vállalkozó vagyok. Én a vállalkozásba veszek fel alkalmazottat és nem a gyerek mellé...
2023. márc. 19. 13:18
 42/72 A kérdező kommentje:

#35 Köszi!

Semmiképp nem akarjuk túlterhelni. Mint írtam a szüleim is nyugdíjasok, párom keresztanyja is, csak ugye ők nem tudják felvenni a gyed-et.

De nyilván ők is fognak jönni segíteni, heti 1-1 napot. Illetve azért nagyon bízom benne, hogy nekem sem kell napi 6 órát dolgoznom, és a férjemmel felváltva azért tudunk foglalkozni a babával.

Pl. Én fél 10-től dolgozok mondjuk 2-ig, erre mindenképp kell valaki. De, ha a férjem 7-kor kezd, ha bent dolgozik, akkor is hazaér 4-re, átveszi tőlem a gyereket és foglalkozik vele még 1.5 órát, amíg én befejezem a munkát, vagy csinálok mást.

Ha esetleg kevesebb melóm van és le tudok dőlni aludni, akkor még jobb. Ha valamelyik nagyszülő még be tud ugrani délután vagy reggel, hogy tudjak aludni, akkor az külön örömteli.

És ez a 6 órás munka, mint írtam, ha nem bírjuk, akkor átmegyek 4 órába.

2023. márc. 19. 13:19
 43/72 A kérdező kommentje:
#41 Most erre mit mondjak? Nagyon ügyes vagy…
2023. márc. 19. 13:22
 44/72 anonim ***** válasza:
22%
Az miért nem opció, hogy az első 6 hónapban otthon maradsz CSED-en, mint minden normális anyuka?
2023. márc. 19. 13:26
 45/72 A kérdező kommentje:
#44 Írtam, hogy az első 6-9 hónapban én maradok otthon…
2023. márc. 19. 13:26
 46/72 anonim ***** válasza:
70%

44 vagyok.Jaj bocsi sok a komment lehet kimaradt...

Hány hetes vagy egyébként?

2023. márc. 19. 13:28
 47/72 A kérdező kommentje:
30 :)
2023. márc. 19. 13:28
 48/72 babyboom567 ***** válasza:
100%
Ez jó elképzelés, csak ezeket az élet felülírja.A gyerekem frankón elvan az apjával ha nem vagyok itt, ha itt vagyok, akkor kizárólag én kellek neki.És azt is tudja ha a másik szobába vagyok.És nem, nem lehet MINDIG akkor sétálni,mikor dolgozol.Sőt sétálni sem lehet mindig.
2023. márc. 19. 13:29
 49/72 anonim ***** válasza:
53%

(44 vagyok) Gratulálok! :)

Én is babás vagyok, de még elég korai. :)

Ezt amúgy ennyire előre el lehet vagy el kell így tervezni? Csak kérdezem, mert nekem első gyerek lesz és én ilyeneken nem is gondolkodok, hogy mi hogy lesz majd. Vagy lehet majd később jön ez.

2023. márc. 19. 13:30
 50/72 A kérdező kommentje:

#48 Majd akkor addig átmegyek valakihez, vagy a nagyik átviszik magukhoz. Kocsival 10 percre laknak, és mindenkinek van 1-2 üres szobája, mióta nincsenek gyerekek.

Vagy majd kimegyek a bejárati ajtón, és bejövök kívülről a teraszajtón, aztán ha pisilnem kell, akkor vissza. Szerintem meg fogjuk oldani, az is lehet, hogy szoktatás kérdése.

2023. márc. 19. 13:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!