Milyen anyukára / apukára mondjátok azt hogy felelőtlen és nem való neki gyerek?
Felelőtlen az aki nem figyel rá, veszélyezteti.. stb
Viszont a nem való neki gyerek nem feltétlen egyenlő ezzel. Sztem annak se való gyerek aki saját magát sem tudja normálisan ellátni vagy 🌲szságokra szórja a pénzt miközben a gyereknek ruhára sajnálja
Szerintem az a felelőtlen, aki nem tesz meg mindent a gyerek biztonságáért. Pl lazán köti be a gyerekülésbe. Vagy gyerekülés nélkül szállítja holott meg nem érte el a szükséges méretet a gyerek. Vagy ha pl a lakásban a gyerek mellett dohányzik. Nem zárja el a vegyszereket. (Most nem arra gondolok, hogy véletlen elől maradt egy, hanem hogy konkrétan nincsenek elzárva és csak a szerencsén múlik, hogy a gyerek hozzafer e.) Ferjem attól kap hülyét, ha olyan hordozoba teszik a gyereket ami bem támasztja rendesen alá és csak lóg szegény. En ezt nem szoktam figyelni, de ő mindig kiakad ha ilyet lát.
De egyébként nagyon sokmindenkinek nem való gyerek aki amúgy nem felelőtlen szülő. És ezt általában ők maguk is tudjak és bevallják. Nincs türelmük, nem szeretnek foglalkozni a gyerekkel stb. De ez ugye sokszor csak a gyerek születése után derül ki.
Akik a szunjektív véleményem szerint felelőtlenek:
- akik nem veszik figyelembe a gyerek életkorát
- akik nem figyelnek a gyerekre
- akik a családi pótlékért szülnek
- akik csokért, babaváró hitelért és egyéb juttatáséet, kedvezményért szülnek
- akik nem egy stabil kapcsolatba vállalnak gyereket
- akik nem egy biztos alapra szülne
- akik beteg gyerek mellé vállalnak még gyereket
Akiknek nem való a gyerek:
- aki nem tudja szeretni, tisztelni a gyerekét
- aki nem tudja a normális anyagi körülményeket biztosítani a gyereknek
- aki idegbeteg, agresszív
- aki valamilyen függőségben szenved
- aki nem akar gyereket
"akik beteg gyerek mellé vállalnak még gyereket"
Miért?
Nem jelenti azt, hogy az egészségesnek kellene bármikor is gondoskodnia a betegről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!