Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor mondjátok anyósnak,...

Mikor mondjátok anyósnak, hogy ez sok?

Figyelt kérdés

Még csak terhes vagyok, de próbálom kitalálni, hogy hol húzzuk meg a határainkat.

Kitaláltuk, hogy milyen kiságyat vegyünk, anyósomékat megkértük, hogy segítsenek hazahozni az ikeából. Anyósom hónapok óta küldözgeti a bababútorokat, neki ez a faktum kiságy tetszik. Már amikor elmondta neki a férjem, hogy ilyet veszünk is le akart beszélni (a színe miatt, meg mert egy ismerőse vett és végül a szülői ágyban aludt a gyerek). Mivel ez nem jött össze, ezért ma hajnalban nagyon enyhe, de pánikrohama volt, most hívott apósom, hogy bent vannak a kórházban.

Nem tudom mit csináljunk. A kiságy nekem teljesen mindegy, de azt nem tartom normális dolognak, hogy az egyik nagyszülő pánikrohamot kapjon rajta, ahogy azt sem tudom, hogy mi lenne a jobb, ha most engedjük a másik ágyat, de akkor mindig engedni fogjuk (?) vagy ha egy nagyjából lényegtelen és nekem nem is fontos témában nem engedek és ő ezért pánikbeteg lesz.

Nekem az az érzésem, hogy ez nem arról szól nála sem, hogy milyen a kiságy, hanem a kontrollvesztést élheti meg rosszul, hogy nem tud beleszólni, amivel előbb-utóbb szembe kell nézni. De ha meg tényleg csak a kiságyról szól…

Szerintetek mi lenne a jó döntés?

2023. márc. 19. 05:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
100%
Most a kiságy, később a ruhák, a cumi, a hozzátáplálás, a nevelési stílusod, kell sapka/nem kell sapka, melyik ovi, mikor viheti el egy hétre, mindent jobban tud majd és lesznek fizikai tünetei. Én is azt javaslom, hogy mondjátok meg, hogy amíg ilyen rosszulléteket okoz számára a baba körüli információ, addig nem osztotok meg vele semmit, mert őt féltitek, nehogy belehaljon szegény. A baba rendben lesz, amikor már bírja, majd meséltek róla, addig inkább pihenjen.
2023. márc. 19. 08:17
 12/72 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk faktum kiságy van hát ebbe se alszik agyerek telhesen mind1 jilyet veszel ha ö nem akakr benne alud i nem.is fog.

Én nem engedném,hogy irányítson,mert most még csak egy ágy,utána meg majd mindenbe beleakkar szólni...

2023. márc. 19. 08:21
 13/72 anonim ***** válasza:
100%
Úristen...nem irigyellek. Meg a 9-es válaszolót sem. Kitartás! Semmiképpen nem engednék, engem ne manipuláljon senki így. Hányinger..Ezek utána a kapcsolatot is minimalizàlnàm vele.
2023. márc. 19. 08:29
 14/72 anonim ***** válasza:
100%

Jól mondják a többiek, nehogy felülj erre a vonatra mert véged. Ti mondjátok meg milyen kiságya lesz a gyereknek és pont. Akár szívrohamot is kaphat, akkor sincs joga beleszólni.

Jól látod, az irányításról szól az egész. Az én anyósom is nehezen dolgozza fel hogy nem úgy éljük az életünket ahogy ő elképzelte, és ez akkor jött ki igazán amikor már megszületett a gyerek. Szóval készítsd fel magad, és húzd meg a határaidat mert ha hagyod hogy irányítson pokollá fogja tenni az életedet. Ha szeretsz olvasni ajánlom a Mérgező anyósok és apósok című könyvet, nekem nagyon sokat segített a határok meghúzásában.

2023. márc. 19. 08:31
 15/72 anonim ***** válasza:
100%
Eszembe sem jutna engedni. De nem is kérném a segítségét, hogy hozzák el. Legközelebb pedig biztosan nem mondanám el, hogy miből milyet tervezünk venni. Majd meglátja.
2023. márc. 19. 08:38
 16/72 anonim ***** válasza:
95%
Jaj ne vonjatok be semmibe. Ikea szallit hazhoz meg csomag pontra is. Mjndenre mondjatok mi mar kivalasztottuk,eldontottuk koszonjuk. Penzt elfogadunk, de mi vesszuk meg. En is ezt csinaltam. Sosem mentem vele vasarolni sem. Nem egyezett az izlesunk soha. Beleszolni sem engedtem,mondtam hogy en majd tudom. Ennyi,leszokott rola.
2023. márc. 19. 08:46
 17/72 A kérdező kommentje:

Köszi! Mondjuk az sokat nem segített volna, ha nem mondjuk el, először is hetente küldözgette a kiságyas cikkeket, másodszor úgyis jönnek látogatóba, úgyis látja.

A további csavar a történetben, hogy eredetileg volt róla szó (mielőtt terhes lettem és mindenbe bele akart szólni), hogy ő marad itthon gyed-en, mert én be kell valljam nehezen tudom magam ahogy babázom (ezt a korszakot anyum is a mai napig utálja, mikor otthon volt velünk, a többit szerette). Anyósom meg óvónő, ő imád babázni, gondoltuk milyen jó lesz, de így nyilván ez sem fog működni.

Amúgy nem mondta senki, hogy kifejezetten a kiságy miatt kapott idegösszeomlást, tényleg sok minden történik most a családban kórházi kezeléstől az anyagi helyzetükig nagyon sok instabilitás van. Inkább csak ez volt az utolsó csepp a pohárban, és ő is azt mondja, hogy nagyon túlreagálta és nem is érti, hogy miért borítja ki ennyire.

2023. márc. 19. 10:41
 18/72 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt nem neked kell kezelni. Neked a férjeddel kell kommunikálnod, egyetértésre jutnod és a férjednek kell az anyjával lekommunikálnia a határokat és hogy ilyen dolgokban a ti döntésetek a mérvadó, ezen ne pánikoljon.
2023. márc. 19. 10:55
 19/72 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk azért ezek olyan lényeges információk, amik nem kicsit helyezik más színbe az eredeti kérdésben szereplő szituációt.

Komolyan nem értem, miért nem lehet egyből normálisan leírni a helyzetet...

2023. márc. 19. 10:57
 20/72 babyboom567 ***** válasza:
96%

Hát ez komolyan nem tudom elképzelni, hogy az ÉN gyerekemmel anyósom vagy anyám"babázik".

Jól megszo....patod magad, ha ezt hagyod.A kisgyerekes lét erről szól,hogy baromi nehéz.Nem csak neked, hanem kb mindenkinek.

Most kell eldöntened, hogy beleállsz ebbe, és a legjobb tudásod szerint(akkor is ha más jobban tudja!)csinálod,vagy 1-2 év és semmi beleszólásod nem lesz a gyereked dolgába.És ez nem jelenti azt, hogy fel kell áldoznod magadat,a terveidet, az életedet az anyaság oltárán, lehet segítséget kérni és elfogadni reális határok között, de ha anyósod lesz otthon gyeden, akkor véged.

A kisbabás lét nehéz,de bele fogsz jönni!

2023. márc. 19. 11:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!