Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor mondjátok anyósnak,...

Mikor mondjátok anyósnak, hogy ez sok?

Figyelt kérdés

Még csak terhes vagyok, de próbálom kitalálni, hogy hol húzzuk meg a határainkat.

Kitaláltuk, hogy milyen kiságyat vegyünk, anyósomékat megkértük, hogy segítsenek hazahozni az ikeából. Anyósom hónapok óta küldözgeti a bababútorokat, neki ez a faktum kiságy tetszik. Már amikor elmondta neki a férjem, hogy ilyet veszünk is le akart beszélni (a színe miatt, meg mert egy ismerőse vett és végül a szülői ágyban aludt a gyerek). Mivel ez nem jött össze, ezért ma hajnalban nagyon enyhe, de pánikrohama volt, most hívott apósom, hogy bent vannak a kórházban.

Nem tudom mit csináljunk. A kiságy nekem teljesen mindegy, de azt nem tartom normális dolognak, hogy az egyik nagyszülő pánikrohamot kapjon rajta, ahogy azt sem tudom, hogy mi lenne a jobb, ha most engedjük a másik ágyat, de akkor mindig engedni fogjuk (?) vagy ha egy nagyjából lényegtelen és nekem nem is fontos témában nem engedek és ő ezért pánikbeteg lesz.

Nekem az az érzésem, hogy ez nem arról szól nála sem, hogy milyen a kiságy, hanem a kontrollvesztést élheti meg rosszul, hogy nem tud beleszólni, amivel előbb-utóbb szembe kell nézni. De ha meg tényleg csak a kiságyról szól…

Szerintetek mi lenne a jó döntés?

2023. márc. 19. 05:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 A kérdező kommentje:
De ha nem jön össze, akkor felvesszük a gyed extrát, anyósom visszamegy dolgozni, és szerzünk egy bébiszittert. Nekem teljesen mindegy, anyósom vetette fel az ötletet poénból, mikor mondta, hogy már nincs sok neki a nyugdíjig, mi lenne, ha ő menne helyettem gyedre, mert amúgy is most kapott egy nagyon rossz főnököt és nem szeret dolgozni járni. Én meg mondtam, hogy nekem teljesen rendben van, ha neki is. A munkahelyemen is eszerint intéztem a terhességet stb., jó ötletnek tűnt, ami mindenkinek megfelelt, én nem akartam sokat otthon lenni, anyósom akart, igaziból anyagilag ugyanott vagyunk az én négy órámmal, mintha anyósom főállásban dolgozna, a hat órával még picit jobban ki is jövünk.
2023. márc. 19. 12:55
 32/72 anonim ***** válasza:
82%

29esnek igaza van, mi mikor takarítónőt fogadtunk megkérdeztem hogy milyen eszközökre van szüksége, milyen márkát szeret használni a tisztítószerekből stb.

Nem úgy van hogy nesze ezzel dolgozz. És szerintem ez a ti esetetekben is így lenne a normális...

2023. márc. 19. 12:55
 33/72 Bogica0616 ***** válasza:
91%
A határokat, te döntsd el, úgy szabad meg, ahogy egy bölcsődében is megszabnád. Magyarán abban az időben amikor vele lesz. Azt tesz amit jónak lát. Mint a bölcsibe. Max ha nem teszik, vagy veszélyes nem kérsz a munkájából
2023. márc. 19. 12:56
 34/72 A kérdező kommentje:

#30, 32

Köszi! Akkor megvesszük a másik kiságyat. Nekem tényleg mindegy melyik van, nem gondoltam, hogy ennyire kardinális kérdés lehet bárkinek, ezért nem is merült fel. Amúgy teljesen ugyanazt tudja a két kiságy, csak az egyiken van zsiráf minta, meg más a színe.

És ti mibe engednétek ezek után beleszólást:

1. Névválasztás

2. Hol szülünk

3. Hogy altatjuk a gyereket (szülői ágy vs. saját kiságy)

4. Milyen mosóport használunk

5. Vasaljuk vagy szárítózzuk a babaruhákat

6. Milyen ruhásszekrényt veszünk

7. Milyen egyéb bútorokat veszünk (pl. saját ágyunk, konyhai asztal, kanapé, szekrények)

8. Milyen növényeket ültetünk a kertbe

9. Adunk-e tápszeres kiegészítést

10. Mikor kezdjük a hozzátáplálást

11. BLW vagy püré

12. Ha ő mosipelust szeretne, én meg eldobhatósat, akkor melyik legyen

13. Milyen kiskádat vegyünk

14. Járóka

15. Babajátékok

16. Milyen vitamint kapjon a gyerek

17. Mi legyen a napirendje

Bocsi, hogy ennyi kérdést teszek fel, nagyon el vagyunk bizonytalanodva a férjemmel, hogy mi lenne a jó módszer

2023. márc. 19. 13:05
 35/72 anonim ***** válasza:
78%
Intézzetek, ahogy nektek jó, ne foglalkozz a korholó kommentekkel amiatt, hogy hamar visszamész. Azonban ha anyósod lesz gyeden, azaz ő kapja a gyermekgondozasi díjat, es neked napi 8 órában kell tőle a szolgaltatás (nappali alvást is ideszamítva), akkor te őt teljes munkaidőben foglalkoztatod, és igenis megmondhatja, milyen feltételek mellett vallalja el a gyereket erre az időre. A hatarokat ennek figyelembe vételével jelöld ki. Azaz itt több joga van beleszólni a dolgokba, mint egy szimpla anyósnak, mert pl ha a gyereket úgy kell majd átvegye, hogy csak mellettetek alszik el, akkor ő hogy altat? Azaz nem elég, hogy ha 8 honaposan hirtelen lepasszolod neki 8 órára, hanem már előtte össze kell szokniuk.
2023. márc. 19. 13:07
 36/72 A kérdező kommentje:
Mármint azt éreztem, hogy anyósom szeretné a másikat, de nem gondoltam, hogy pánikrohamot kap miatta.
2023. márc. 19. 13:08
 37/72 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező ne haragudj, de ha ezek komolyan megfordulnak a fejetekben akkor miért vállaltok gyereket? Van bármi amit magatok ketten, mint egy család el tudtok dönteni? Ez nagyon szomorú...
2023. márc. 19. 13:09
 38/72 babyboom567 ***** válasza:
100%
Ebben az esetben, csak egy fizetett segítségnél húzhatod meg a határt.És az szép álom, hogy egy 8 hónapos mellett napi 6 órában magadra zárod az ajtót.
2023. márc. 19. 13:11
 39/72 anonim ***** válasza:
61%
A gyed extrát amugy nem felvenni kell… nem lesz tobb a gyeded ugyan annyi jar munka mellett is. Ez a lényege hogy munka mellett nem veszik el a gyedet. Legalabb jar mar utana mielott hülyeséget írsz. Te életed en személy szerint elítellek erte 🤷🏻‍♀️ ez van nem vagyunk egyformák
2023. márc. 19. 13:12
 40/72 Bogica0616 ***** válasza:
71%

Azt tudjátok, hogy miben kerítés a munkáját? Pl:

1. Fözzön a babára?

2. Fürdesse meg?

3. Cserélném pelust?

4. Szoptatni azt nem fog tudni, tehát cumisüveg kelleni fog. Azt pl válassza ő.

5. Takarítson is ki nállatok.

És mindezt napi hány órában?

Amint ezeket eldöntöttétek, már tudni fogod, hogy miben dönthet ő.

2023. márc. 19. 13:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!