Mikor mondjátok anyósnak, hogy ez sok?
Még csak terhes vagyok, de próbálom kitalálni, hogy hol húzzuk meg a határainkat.
Kitaláltuk, hogy milyen kiságyat vegyünk, anyósomékat megkértük, hogy segítsenek hazahozni az ikeából. Anyósom hónapok óta küldözgeti a bababútorokat, neki ez a faktum kiságy tetszik. Már amikor elmondta neki a férjem, hogy ilyet veszünk is le akart beszélni (a színe miatt, meg mert egy ismerőse vett és végül a szülői ágyban aludt a gyerek). Mivel ez nem jött össze, ezért ma hajnalban nagyon enyhe, de pánikrohama volt, most hívott apósom, hogy bent vannak a kórházban.
Nem tudom mit csináljunk. A kiságy nekem teljesen mindegy, de azt nem tartom normális dolognak, hogy az egyik nagyszülő pánikrohamot kapjon rajta, ahogy azt sem tudom, hogy mi lenne a jobb, ha most engedjük a másik ágyat, de akkor mindig engedni fogjuk (?) vagy ha egy nagyjából lényegtelen és nekem nem is fontos témában nem engedek és ő ezért pánikbeteg lesz.
Nekem az az érzésem, hogy ez nem arról szól nála sem, hogy milyen a kiságy, hanem a kontrollvesztést élheti meg rosszul, hogy nem tud beleszólni, amivel előbb-utóbb szembe kell nézni. De ha meg tényleg csak a kiságyról szól…
Szerintetek mi lenne a jó döntés?
29esnek igaza van, mi mikor takarítónőt fogadtunk megkérdeztem hogy milyen eszközökre van szüksége, milyen márkát szeret használni a tisztítószerekből stb.
Nem úgy van hogy nesze ezzel dolgozz. És szerintem ez a ti esetetekben is így lenne a normális...
#30, 32
Köszi! Akkor megvesszük a másik kiságyat. Nekem tényleg mindegy melyik van, nem gondoltam, hogy ennyire kardinális kérdés lehet bárkinek, ezért nem is merült fel. Amúgy teljesen ugyanazt tudja a két kiságy, csak az egyiken van zsiráf minta, meg más a színe.
És ti mibe engednétek ezek után beleszólást:
1. Névválasztás
2. Hol szülünk
3. Hogy altatjuk a gyereket (szülői ágy vs. saját kiságy)
4. Milyen mosóport használunk
5. Vasaljuk vagy szárítózzuk a babaruhákat
6. Milyen ruhásszekrényt veszünk
7. Milyen egyéb bútorokat veszünk (pl. saját ágyunk, konyhai asztal, kanapé, szekrények)
8. Milyen növényeket ültetünk a kertbe
9. Adunk-e tápszeres kiegészítést
10. Mikor kezdjük a hozzátáplálást
11. BLW vagy püré
12. Ha ő mosipelust szeretne, én meg eldobhatósat, akkor melyik legyen
13. Milyen kiskádat vegyünk
14. Járóka
15. Babajátékok
16. Milyen vitamint kapjon a gyerek
17. Mi legyen a napirendje
Bocsi, hogy ennyi kérdést teszek fel, nagyon el vagyunk bizonytalanodva a férjemmel, hogy mi lenne a jó módszer
Azt tudjátok, hogy miben kerítés a munkáját? Pl:
1. Fözzön a babára?
2. Fürdesse meg?
3. Cserélném pelust?
4. Szoptatni azt nem fog tudni, tehát cumisüveg kelleni fog. Azt pl válassza ő.
5. Takarítson is ki nállatok.
És mindezt napi hány órában?
Amint ezeket eldöntöttétek, már tudni fogod, hogy miben dönthet ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!