Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ne mondjátok már, hogy Ti nem...

Ne mondjátok már, hogy Ti nem fenyítitek a gyerekeiteket?

Figyelt kérdés
Voltunk a feleségemmel, házasoknak rendezett találkozón, ráadásul reformátusoknak rendezték, beszerveztek minket is, jó volt, mert mindég azon izgultam, hogy kiderül, megtudják, hogy mi ha kell, hát bizony oda-oda csapunk a kölyköknek, mert ha teljesen értetlenek és elfogyott már minden érv, akkor és ott le kel rendezi őket, mert csak így értenek, ki kell alakítani a határokat, mit lehet és mit nem az ő, és a mi érdekünkben, maximum három havonként, de volt már kétszer is egy hónapban, és most beszélgetve a többi szülővel, hát meg nyugodtunk, mert mondják, hogy bizony náluk is ugyan így működik ez a dolog, csak az a sok álszent bánt akik azt nyomatják mindenhol, hogy "meg kell beszélni a gyerekkel, mert az erőszak erőszakot sül majd..."
2018. szept. 8. 17:27
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
70%
Nem, képzeld mi nem bántalmazzuk a gyerekeinket.
2018. szept. 8. 17:32
 2/22 anonim ***** válasza:
68%
Én sem bantalmazom a fiamat, annál erősebb érv nem is szükséges, hogy az erőszak erőszakot szül.
2018. szept. 8. 17:34
 3/22 anonim ***** válasza:
43%
Teljessn egyetértek veled, van úgy bizony hogy oda oda csapok, természetesen keretek között, ha már semmi nen használ! én sem bírom ezt a sok álszent, beszéljük meg...liberális dolgokat! felnőtt fejjel ugy gondolom abszólut jogos volt mikor apám néha, nagy ritkán odacsapott akkora baromságokat tudtam csinálni!
2018. szept. 8. 17:35
 4/22 anonim ***** válasza:
87%
Ez egy mondat volt...?!
2018. szept. 8. 17:37
 5/22 anonim ***** válasza:
55%
Hát hallod, amennyi eszed van, nem csoda, hogy erővel nevelsz...
2018. szept. 8. 17:39
 6/22 anonim ***** válasza:
42%

Ha nem akarsz korcs nemzedéket kitermelni magadból akkor muszáj a fenyítés.

A kertet ha nem műveled, előbb-utóbb gazos lesz, és mennél nagyobb a gaz, annál mocskosabb lesz.

2018. szept. 8. 17:42
 7/22 anonim ***** válasza:
47%

A mostani elkorcsosult nemzedéknél kezdett előfordulni ez a tendencia, hogy jaj nem lehet a gyereket fenyíteni, mert az bántalmazás. Aha, látjuk mi lesz ezekből az emberekből.

Igen, ha már minden érv elfogyott, ha szemtelen, ha olyan dolgot tesz, akkor néha, egy jól irányzott pofon, az helyrebillenti az egyedet. vagy egy kellőképpen megválasztott büntetés, mondjuk net-megvonás, telefon elvétel. Nem azt mondom, hogy verjük a gyereket, egy szóval se, de van olyan helyzet, és van olyan kölök, aki megérdemli. Tetszik, nem tetszik ez van. Ez különösen szól a 67%-os egyednek, aki a Gyámhivatalnál tevékenykedik és fogalma nincs arról, hogy egy gyereket hogy kell nevelni, mert az övéi szanaszét vannak.

2018. szept. 8. 17:46
 8/22 anonim ***** válasza:
36%

En is odacsapok, ha mar nem hatnak ra a szep szavak.

Kivagyok attol, aki allandoan panaszkodik, hogy nem birja mar idegileg, de meg nem utné a gyereket soha, liberalis neveles meg minden... es kb a gyerek iranyit.

2018. szept. 8. 17:56
 9/22 anonim ***** válasza:
71%

Azért van különbség a nevelő célzatú pofon, meg a gyermekbántalmazás között.

Én nem szoktam testi erővel fenyíteni a gyerekemet, de volt, amikor életveszélyesnek tűnő dolgot csinált, hogy igen, odacsaptam a kezére. Én úgy vagyok vele, ha a saját vagy mások testi épségét veszélyezteti, vagy egy gyerek iszonyatosan sértőn, bántón beszél a másikkal, csak mert esetleg rájött az 5 perc és hisztizik, akkor egy pofontól semmi baja nem lesz.

Egyéb esetekben, csak mert elszakad a cérna nem csapok a gyerekemre. Arra van más módszerem.

Tehát ha olyan oka van, akkor nem tartom bántalmazásnak, ha elcsattan egy pofon, vagy egy hátsóra, kézreverés. De annak én sem látom értelmét, ha egy gyereket alapvetően nem nevelnek, nem következetesek, emiatt nem bírnak a gyerekükkel, hogy mindig elfenekeljék, ha nem tud viselkedni. Ott szankcionálni kell dolgokat és a szülőnek kell megtanulni következetesnek lenni. Mert a gyerek olyan lesz, amit a szülőtől lát vagy tanul.

2018. szept. 8. 17:56
 10/22 anonim ***** válasza:
82%

Igen, fenyítem, de nem ütöm meg. Nincs rá szükség. 15 éves a legnagyobb. Magasabb és erősebb, mint èn, de ha felemelem a hangom, akkor bizony behúzza a nyakàt. Mit érek vele, ha pattogok előtte a 155 centimmel és pofozkodok? Legfeljebb kiröhögné.

Tudod, a testi fenyítéssel az a baj, hogy eljön az idő, amikor visszakapod azt a bizonyos pofont. Pont akkor nem lesz többé a kezedben semmi, amikor a legnagyobb szükség lenne rá egy làzadó kamasszal szemben.

Folyamatosan nevelni kell. Pici kortól tudnia kell, hogy te vagy a főnök.

Nàlunk bőven elég, hogy rend legyen, hogy egyedül mi tudjuk a wifi jelszót. ;)

2018. szept. 8. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!