Ne mondjátok már, hogy Ti nem fenyítitek a gyerekeiteket?
Ha nem akarsz korcs nemzedéket kitermelni magadból akkor muszáj a fenyítés.
A kertet ha nem műveled, előbb-utóbb gazos lesz, és mennél nagyobb a gaz, annál mocskosabb lesz.
A mostani elkorcsosult nemzedéknél kezdett előfordulni ez a tendencia, hogy jaj nem lehet a gyereket fenyíteni, mert az bántalmazás. Aha, látjuk mi lesz ezekből az emberekből.
Igen, ha már minden érv elfogyott, ha szemtelen, ha olyan dolgot tesz, akkor néha, egy jól irányzott pofon, az helyrebillenti az egyedet. vagy egy kellőképpen megválasztott büntetés, mondjuk net-megvonás, telefon elvétel. Nem azt mondom, hogy verjük a gyereket, egy szóval se, de van olyan helyzet, és van olyan kölök, aki megérdemli. Tetszik, nem tetszik ez van. Ez különösen szól a 67%-os egyednek, aki a Gyámhivatalnál tevékenykedik és fogalma nincs arról, hogy egy gyereket hogy kell nevelni, mert az övéi szanaszét vannak.
En is odacsapok, ha mar nem hatnak ra a szep szavak.
Kivagyok attol, aki allandoan panaszkodik, hogy nem birja mar idegileg, de meg nem utné a gyereket soha, liberalis neveles meg minden... es kb a gyerek iranyit.
Azért van különbség a nevelő célzatú pofon, meg a gyermekbántalmazás között.
Én nem szoktam testi erővel fenyíteni a gyerekemet, de volt, amikor életveszélyesnek tűnő dolgot csinált, hogy igen, odacsaptam a kezére. Én úgy vagyok vele, ha a saját vagy mások testi épségét veszélyezteti, vagy egy gyerek iszonyatosan sértőn, bántón beszél a másikkal, csak mert esetleg rájött az 5 perc és hisztizik, akkor egy pofontól semmi baja nem lesz.
Egyéb esetekben, csak mert elszakad a cérna nem csapok a gyerekemre. Arra van más módszerem.
Tehát ha olyan oka van, akkor nem tartom bántalmazásnak, ha elcsattan egy pofon, vagy egy hátsóra, kézreverés. De annak én sem látom értelmét, ha egy gyereket alapvetően nem nevelnek, nem következetesek, emiatt nem bírnak a gyerekükkel, hogy mindig elfenekeljék, ha nem tud viselkedni. Ott szankcionálni kell dolgokat és a szülőnek kell megtanulni következetesnek lenni. Mert a gyerek olyan lesz, amit a szülőtől lát vagy tanul.
Igen, fenyítem, de nem ütöm meg. Nincs rá szükség. 15 éves a legnagyobb. Magasabb és erősebb, mint èn, de ha felemelem a hangom, akkor bizony behúzza a nyakàt. Mit érek vele, ha pattogok előtte a 155 centimmel és pofozkodok? Legfeljebb kiröhögné.
Tudod, a testi fenyítéssel az a baj, hogy eljön az idő, amikor visszakapod azt a bizonyos pofont. Pont akkor nem lesz többé a kezedben semmi, amikor a legnagyobb szükség lenne rá egy làzadó kamasszal szemben.
Folyamatosan nevelni kell. Pici kortól tudnia kell, hogy te vagy a főnök.
Nàlunk bőven elég, hogy rend legyen, hogy egyedül mi tudjuk a wifi jelszót. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!