Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ne mondjátok már, hogy Ti nem...

Ne mondjátok már, hogy Ti nem fenyítitek a gyerekeiteket?

Figyelt kérdés
Voltunk a feleségemmel, házasoknak rendezett találkozón, ráadásul reformátusoknak rendezték, beszerveztek minket is, jó volt, mert mindég azon izgultam, hogy kiderül, megtudják, hogy mi ha kell, hát bizony oda-oda csapunk a kölyköknek, mert ha teljesen értetlenek és elfogyott már minden érv, akkor és ott le kel rendezi őket, mert csak így értenek, ki kell alakítani a határokat, mit lehet és mit nem az ő, és a mi érdekünkben, maximum három havonként, de volt már kétszer is egy hónapban, és most beszélgetve a többi szülővel, hát meg nyugodtunk, mert mondják, hogy bizony náluk is ugyan így működik ez a dolog, csak az a sok álszent bánt akik azt nyomatják mindenhol, hogy "meg kell beszélni a gyerekkel, mert az erőszak erőszakot sül majd..."
2018. szept. 8. 17:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
80%
Hihetetlen, de nem bántom a gyerekeimet. A férjem, az apjuk sem. A 10 éves fiamra egy rossz szót sem tudok mondani, szót fogad, játszik, nem szemtelen. Miért ütnem?! A 15 éves lányom is normális.😁
2018. szept. 8. 18:10
 12/22 anonim ***** válasza:
39%
Nem bántunk senkit. Azt meg hogy fetreng a Tesco-ban, betudjuk a szomszéd hibájának.
2018. szept. 8. 18:14
 13/22 anonim ***** válasza:
58%
Nem, nem fenyítem a gyerekem. Ugyanis nem elítélt sittes és én nem vagyok a nevelőtisztje a börtönben.
2018. szept. 8. 18:27
 14/22 anonim ***** válasza:
59%

Barmilyen hihetetlen szamodra, de nem verem a gyerekemet.

Ehhez nem kell reformatusnak lenni. (Pedig eredetileg az vagyok.) se mas vallasunak.

Engem sem vertek es a testvereimet sem, nem a gyermekbantalmazassal szocializaltak a szuleink bennunket. Nem ez a kovetendo pelda.

Jol nevelt gyermekeink vannak, de pici koruktol kezdve szabalyok vannak, amiket be kell tartani. Fegyelmezes van (vagyis volt, amig megertettek, hogy minden tettuknek kovetkezmenye van, legyen az jo, vagy rossz), de a fegyelmezes nem egyenlo a veressel nalunk.

Egyebkent ha megeled az oregkort es demens leszel, akkor ne lepodj meg, ha a turelmes gondozasod helyett neha jol szajbavagnak majd a gyermekeid, ha nem fogadsz szot. Nyilvan azt is megerted majd.

Jah, nem.

2018. szept. 8. 18:41
 15/22 anonim ***** válasza:
69%
Soha senkit meg nem ütnék, főleg nem a gyerekem, vagy más olyasvalakit, akit szeretek. Engem is liberálisan neveltek, sőt, a lehető legminimálisabb korláttal. Viszont mindig volt rajtam felelősség, sose hagytak unatkozni, és megismerhettem bármit, ami érdekelt, vagy ami a szüleimnek eszébe jutott. És nem, nem voltunk gazdagok, mégis boldog lettem, sikeres, és értékes tagja a társadalomnak. A testvérem is, az unokatestvéreim is. Most követem a családi példát, a gyerekeimet nem idomítom, hanem hagyom szeretetben kibontakozni. Mellesleg körülöttem sok a hasonló gondolkodású szülő, és nagyon ritkán van gond a gyerekekkel. Valójában nem is kérdés, hogy megüssem-e őket, mert nehezen tudnék rá okot találni. Mert ez a módszer működik. Ja, több energia kell hozzá, meg vagy 50-el több IQ, mint amennyi neked jutott. Valószínűleg más környezetben is mozgunk, de ez mind nem mentség arra, hogy képtelen vagy úgy viselkedni a gyerekeiddel, hogy ne legyen szükség verésre.
2018. szept. 8. 19:22
 16/22 A kérdező kommentje:
Hálásan köszönöm mindenkinek a hozzászólását, én a kérdésemben nem utaltam verésre, sem bántalmazásra, fenyítésre gondoltam, mint néhány hozzászólónál, amikor már nagyon muszáj, nagyon ritkán, mert az egészséges gátlásokat ki kell alakítani bennük, egyébként mi felénk volt egy mondás:"- ne verd a gyermekedet, majd ver ő majd tégedet felnőttként", és ez sajnos nagyon is igaz mert láttam több példát már
2018. szept. 8. 19:40
 17/22 anonim ***** válasza:
70%
Egy újabb mondat :D
2018. szept. 8. 19:54
 18/22 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem néha oda kell csapni, leginkább kisebb korba. 10 éves kor felett már semmi értelme. ELhűlve olvastam ma egy kérdést, ahol a 3 éves kisgyerek lehülyézte az anyját, megrugdosta, megcsípte... Soha nem mertem volna ilyet csinálni. De az én gyerekeim sem. Ebben az esetben kijár a odaverés. Van egy bizonyos határ, amit nem léphet át a gyerek és nincs helye ott megbeszélésnek.
2018. szept. 8. 22:56
 19/22 anonim ***** válasza:
78%
Nem szoktam "odacsapni" sem, mert nincs értelme. Ennél ezerszer jobb módszerek vannak rá, hogy neveljem őket.
2018. szept. 8. 23:31
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem én nem fenyítem. Nem szeretném, hogy féljen tőlem.

Persze néha felemelem a hangom, olyankor összeszedi magát és csinálja, amit mondok.

Nem azért, mert megverném, vagy rángatásra számít, hanem mert odamegyek és pl elhozom onnan, leszedem a fotelről, miközben mérges vagyok, szerintem ezt szeretné elkerülni.

Én elég verést(pofont, ütlegelést, fenekelést, kéz és szájrácsapást), fenyegetést és más szóbeli bántalmazást kaptam ahhoz, hogy tudjam, hogy nem kívánom ezt a gyerekemnek..

Bennem is felmerül persze, hogy én bezzeg ezért kaptam volna, meg nekem is az első reakcióm az ütés lenne, de uralkodok magamon.

Nagyrészt beválik, ugyanolyan minden, mint az én gyerekkoromban.

Amikor rosszkedvem volt, egy pofon után sem hagytam abba az üvöltést, és ugyanúgy másztam a fára, csak figyeltem, hogy ne lássák a szüleim. Az első 3asra kapott pofon és szidás után elkezdtem rejtegetni a jegyeimet. Ugyanígy minden ment tiniként is és most, felnőttként is úgy gondolom, minél kevesebb dologról tudnak a szüleim, annál jobb. Nem is ismernek, azt se tudják mi van velem. Én nem akarok ilyen viszonyt a gyerekemmel.

A szüleim lassan leépülnek, bizony úgy érzem azt fogják kapni, ahogy engem neveltek/velem bántak. Nyilván nem verem meg őket, de nem is leszek velük kedves, megértő, de eltartom majd őket, és más lesz velük helyettem.

2018. szept. 9. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!