Mikor mondjátok anyósnak, hogy ez sok?
Még csak terhes vagyok, de próbálom kitalálni, hogy hol húzzuk meg a határainkat.
Kitaláltuk, hogy milyen kiságyat vegyünk, anyósomékat megkértük, hogy segítsenek hazahozni az ikeából. Anyósom hónapok óta küldözgeti a bababútorokat, neki ez a faktum kiságy tetszik. Már amikor elmondta neki a férjem, hogy ilyet veszünk is le akart beszélni (a színe miatt, meg mert egy ismerőse vett és végül a szülői ágyban aludt a gyerek). Mivel ez nem jött össze, ezért ma hajnalban nagyon enyhe, de pánikrohama volt, most hívott apósom, hogy bent vannak a kórházban.
Nem tudom mit csináljunk. A kiságy nekem teljesen mindegy, de azt nem tartom normális dolognak, hogy az egyik nagyszülő pánikrohamot kapjon rajta, ahogy azt sem tudom, hogy mi lenne a jobb, ha most engedjük a másik ágyat, de akkor mindig engedni fogjuk (?) vagy ha egy nagyjából lényegtelen és nekem nem is fontos témában nem engedek és ő ezért pánikbeteg lesz.
Nekem az az érzésem, hogy ez nem arról szól nála sem, hogy milyen a kiságy, hanem a kontrollvesztést élheti meg rosszul, hogy nem tud beleszólni, amivel előbb-utóbb szembe kell nézni. De ha meg tényleg csak a kiságyról szól…
Szerintetek mi lenne a jó döntés?
Kezdj el sqjnálkozni, és mondd meg, mennyire sajnálod, hogy nem bízhatod majd néha sem rá a babát így, hogy mentálisan instabillá vált. Gyanítom, nem lesz több pánikroham.
Jól érzed: itt a határ. És nagyon jó volna, ha ebben szilárd egyetértés volna közöttetek a férjeddel.
Biztos nem engednék. Megoldanám máshogy a kiságy elhozatalát, és nem kérném többé anyós segítségét, nem mondanám neki, mit veszünk, max. megmutatnám, ha arra jár.
Nem kell vele ezen összeveszni, szimplán nem megosztani vele a dolgokat, csak utólag. Illetve, ezt nem neked kell lerendezni, hanem a férjednek, közölje az anyjával, ha az elkezd veszekedni, hogy ne haragudjon, de a ti gyereketek, ti döntéseitek és úgyis azt csináljátok majd, ami nektek tetszik.
Huh itt nagy a gond anyóssal. Miért nem tudta a férjed megoldani egymaga a kiságy elhozatalát? Vagy mondjuk házhozszállítást kértetek volna? Miért kellett ebbe anyósékat belevonni?
Szerintem amíg kifejezetten nem tőle kérsz tanácsot nem szólhat bele...meg amúgy sem. Véleményezheti, hogy ő nem ezt vette volna, de a véleményét meg felteheti a polcra. Én ilyeneket nem hagynék...volt ilyenben részem, köszönöm soha többet. (Idegileg kikészülsz majd ha ezt hagyod.)
Hát nem irigyellek, mert a java még ezután jön.Ezek az emberek, már nem tudnak változni.
Anyám is ilyen.Egyszer bíztuk rá a gyereket, kb 6-7 hónapos volt,és mondtam,hogy sietek,nem kell menni sehova,(volt egy délelőtti munkám),már mikor indultam haza hívtam, a telefont nem vette fel.Hazaértem, itthon nem voltak.Órákon át nem vette fel a telefont, és azt sem tudtam,minek és hova mentek(vitte)el.Aztán mikor előkerültek, akkor teljesen természetesen, hogy ők sétálni voltak az erőben meg a parkban, mert nagyon jó idő volt,és a telefont meg azért nem vette fel, mert nem gondolta,hogy fontos.
Rendszeresen nyomatja az érzelmi zsarolós szövegeit telefonba is.Szülés előtt azon ment a hiszti,hogy mikor megszületik a gyerek ő ideköltözik pár hétre,hogy segítsen.Mondtuk ,hogy ilyen nem lesz.Akkor meg azon ment a hiszti, hogy akkor hogy fogok frissen szülten ablakot pucolni meg minden,megesz minket a retek,mit fognak szólni mások,blabla.(a történethez hozzátartozik,hogy december 27.-re voltam kiírva),hát mosson ablakot frissen szülten!decemberben!karácsonykor!pár napos gyerek mellett akinek kétfejű az anyja,mert itt sem én sem más nem fog)És az szomorú,hogy ő ezt komolyan gondolta.És ezer ilyen van.Ezerszer le volt már állítva, a férjem konkrétan elzavarta, szó szerint,hogy be ne tegye a lábát ide.Pár napi normális, aztán kezdődik előröl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!