Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor mondjátok anyósnak,...

Mikor mondjátok anyósnak, hogy ez sok?

Figyelt kérdés

Még csak terhes vagyok, de próbálom kitalálni, hogy hol húzzuk meg a határainkat.

Kitaláltuk, hogy milyen kiságyat vegyünk, anyósomékat megkértük, hogy segítsenek hazahozni az ikeából. Anyósom hónapok óta küldözgeti a bababútorokat, neki ez a faktum kiságy tetszik. Már amikor elmondta neki a férjem, hogy ilyet veszünk is le akart beszélni (a színe miatt, meg mert egy ismerőse vett és végül a szülői ágyban aludt a gyerek). Mivel ez nem jött össze, ezért ma hajnalban nagyon enyhe, de pánikrohama volt, most hívott apósom, hogy bent vannak a kórházban.

Nem tudom mit csináljunk. A kiságy nekem teljesen mindegy, de azt nem tartom normális dolognak, hogy az egyik nagyszülő pánikrohamot kapjon rajta, ahogy azt sem tudom, hogy mi lenne a jobb, ha most engedjük a másik ágyat, de akkor mindig engedni fogjuk (?) vagy ha egy nagyjából lényegtelen és nekem nem is fontos témában nem engedek és ő ezért pánikbeteg lesz.

Nekem az az érzésem, hogy ez nem arról szól nála sem, hogy milyen a kiságy, hanem a kontrollvesztést élheti meg rosszul, hogy nem tud beleszólni, amivel előbb-utóbb szembe kell nézni. De ha meg tényleg csak a kiságyról szól…

Szerintetek mi lenne a jó döntés?

2023. márc. 19. 05:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 babyboom567 ***** válasza:
87%

Komolyan nem bántás, de te meg mennél vissza dolgozni?És délutánra/estére vennéd át a babát?Vagy anyósodnál laknátok,és éjjel is ő kelne a babához?Képes lennél a babád minden fontos mozzanatáról lemaradni, mert utálod a "babázást"?Ha anyósod marad gyeden, akkor Ő NEVEL, az Ő szabályai számítanak,és jogosan ezt el kellene fogadnotok,akkor is ha te teljesen másképp képzeled el.

Tényleg nem bántás, de hatalmas bajban vagy, mert ép eszű anyós/nő/anya/nagymama,ilyen mértékbe sose akar belefolyni egy gyerek gondozásába nevelésébe, arra vagytok ott ketten a férjeddel.

Csak nagyon nagyon extrém esetben venné át ilyen mértékben a nevelést egy normális mama,pl haláleset/elválnának/súlyos balesetből való felépülés alatt, de ezt is csak a legszükségesebb formában,amíg talpra áll a család.

2023. márc. 19. 12:13
 22/72 A kérdező kommentje:
Full home-office-ból dolgoznék hat órában.
2023. márc. 19. 12:15
 23/72 anonim ***** válasza:
90%
Ha anyósod nevelné a gyerekedet, akkor még jó hogy ő döntse el, milyen legyen a kiságy. Vagy úgy kepzelted, hogy majd te kiadod a parancsokat, ő meg szépen teljesíti csendben? Aki a gyereket neveli, azé a döntés, mert övé a felelősség is.
2023. márc. 19. 12:23
 24/72 A kérdező kommentje:

Külön laknánk, én kelnék este. Nagyjából napi 15 perc - 2,5 óra megbeszélésem van, amikor fixen megvan, hogy mikor kell ott ülnöm a gépnél (de ebből is van, hogy 30-40-en ott vagyunk, nekem meg sem kell szólalnom), amúgy a maradékot akkor csinálod, amikor ráérsz.

Szóval a menet valami olyasmi lenne, hogy anyósom átjön délelőtt és mondjuk kora délutánig marad, viszi a gyereket sétálni délelőtt, amíg mi dolgozunk, esetleg megeteti. A férjem is heti 3 napot van home-officeban, most is belefér napi 1-1 óra séta ilyenkor, szóval szerintem egyikünknek sincs meg a 8 óra munka fixen (nekem vannak lazább napok, amikor 1-2 órát dolgozom összesen).

2023. márc. 19. 12:24
 25/72 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező.. Te komolyan ennyire nem akarsz foglalkozni a saját gyerekeddel az első legfontosabb évében? Minek vállaltatok gyereket egyáltalán? A férjed is egyetért ezzel? Ha igen az nagyon gáz. Majd anyósod szoptatja 2 óranként az első 6 hónapban vagy hogy gondoltad? Szerintem add be egyből bölcsibe, hogy ne is legyen otthon a gyerek...jaaa nem lehet csak 5 hónapos kortól. A férjed se normális ha hagyja ezt, hogy anyósod legyen ott non stop és ne Te foglalkozz a saját gyereketekkel.
2023. márc. 19. 12:28
 26/72 anonim ***** válasza:
78%

Ha ilyen szinten bevonjátok az anyósodat a gyerek nevelésébe, akkor az előkészületekbe is igenis be kell vonni. Értsd meg, hogy ő nem egy gép, akinek beadod az utasitást es szó nélkül megcsinálja, hogy neked kényelmes legyen. Lehet, attól fél, hogy ha éjjel nem alszik, majd ő fog nappal szívni a nyűgös gyerekkel. Es igaza van.

Ez nem egy szimpla "anyós nem tudja a határokat" sztori. Szerintem itt inkább te nem igazán erted az egész helyzetet, amibe hozni keszülsz a családodat. Anyósnak is vannak ám határai.

2023. márc. 19. 12:30
 27/72 A kérdező kommentje:

#25 Kevered a gyedet és a csedet. Az első félévben én vagyok itthon csed-en (picit lehet tovább is, mondjuk 8-9 hónapos korig).

Fél éves kortól van gyed.

Utána visszamennék napi 6 órában (ha nem bírjuk, akkor 4 órában) dolgozni. Tehát kell a gyerek 8-9 hónapos korától napi max 6 óra, amikor magamra zárhatom a szobaajtót és tudok dolgozni.

Ezalatt a férjemnek, anyósomnak, anyumnak, apumnak (ők nyugdíjasok), a férjem keresztanyjának le kellene foglalni a gyereket. Ha esetleg lenne napi 1-2 óra amikor alhatok is, az gondolom tökéletes lenne.

2023. márc. 19. 12:41
 28/72 A kérdező kommentje:
#26 Ne velem vitatkozz, a kérdésem is erre vonatkozott, hogy hol húznánk meg a határt. Ennyire elutasító válaszokra nem számítottam én sem.
2023. márc. 19. 12:43
 29/72 Bogica0616 ***** válasza:
77%
Kedves kérdező! A napi 6 óra amikor magadra zárhatod az ajtót... Az rengeteg idő. Ha az anyósod lesz az ingyen gyerek gondozó akkor lehetnek elvárásai a munkafeltételek terén. Akár kiságy és cumisüveg témakörben.
2023. márc. 19. 12:51
 30/72 anonim ***** válasza:
82%

De kérdező, ha a gyerek 8-9 hónapos korától gyakorlatilag ő neveli a gyereket akkor nyilván több beleszólása van a dolgokba mint alaphelyzetben. És ebbe beletartozik az is hogy milyen eszközöket vesztek. Lehet nem egy kiságy témában, de pl simán van beleszólása hogy milyen etetőszéket vegyetek.

Korábban azt írtam hogy nagyon szigorúan húzd meg a határokat, ezt most visszavonom. Ha ennyire bevonjátok a nevelésbe, akkor be kell vonnotok az előkészületekbe is, így fair.

2023. márc. 19. 12:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!