Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem bántátok meg, hogy lett...

Nem bántátok meg, hogy lett gyereketek?

Figyelt kérdés
Ismeretségi körben több helyen is születtek babák. Mindenhol olyan 1-2 év körüliek kb a gyerkőcök (van ahol újszülött) és rájöttem, hogy lassan én is elérem azt a kort amikor már gondolkodik az ember, de őszintén 0 késztetést érzek rá, hogy legyen (pedig nő vagyok). A barátok élete teljesen átalakult és bár azt állítják szavakkal, hogy az isten áldása a gyerek és a gyerekvállalás a legszuperebb dolog a világon a tetteikből teljesen mást látok… dögunalmasak a mindennapjaik, amikor csak lehet próbálnak bulikat szervezni és lepasszolni a kölköt nagyinak meg papinak. A facebookon megy a csoda fotók posztolása, élőben meg az ágyon mobiloznak miközben a gyerek átrendezi a lakást és olyan fejük van, mint akik már most az egy év után k*rvára megbánták az egészet. Az egyik lány elhízott és elterült, mint a nagyalföld, az arca teljesen eltorzult (nyilván nem tehet róla szegény, de engem megijesztett milyen szinten átalakítja a terhesség a testet) . Akárhányszor látom bármelyik párocskát nyomaszt az egész… látni az arcukon, hogy elegük van és rohadtul bánják. Azt is érzem, hogy irigylik, hogy nekünk nincs és azt csinálhatunk amit akarunk.. Nem tinédzserekről beszélünk! 30+ Emberek

2023. márc. 5. 16:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 A kérdező kommentje:

Alapból leírtam, hogy én ezt tapasztalom a környezetemben. És ez nem az én vetítésem, ez abból látszik, hogy az egyik pár nagyívben szarik a gyerekre és a legtöbb helyen az van, hogy alig várják hogy menjen a nagyihoz ők meg bebasszanak. Ha egyszerűen csak annyi lenne, hogy nem akarok gyereket nem vállalnék! És mint írtam terveztem korábban is hogy lesz egy gyerekem, de amiket most láttam az ledöbbentett.. és ezek még nem is olyan emberek, akiknek anyagi gondjaik lennének… ezért kiváncsi lettem volna a VALÓSÁGRA, mert itt mindenki csak jön a rózsaszín dumával, hogy jaj de jó meg minden, de én úgy látom ez mind nem igaz!

Erre jöttök ezekkel a kommentekkel és pontosan azt igazoljátok, amit látok is nap, mint nap… minden tökéletes, aki másképp gondolja az csak vetít meg önigazolást keres és frusztrált. Ha ti boldogok vagytok, akkor miért is akadtok fenn azon amit én tapasztalok?

2023. márc. 5. 17:29
 12/72 anonim ***** válasza:
89%
Honnan tudod, hogy a kanapén telefonoznak? Ha nem érzed, akkor nem kell gyereket vállalni, ha meg akarsz vállalj. Persze csomóan megbánják, mint ahogy sok más dolgot az életben. Ezért kell jól végiggondolni, mert racionális oka nincs sok. Én mégis most vagyok a legboldogabb életemben mégha néha pokolba kívánom az egészet vagy kiborulok amikor 10kor még mindig nem alszik. De aztán ránézek és érzem, hogy ott vagyok az életemben ahol lennem kell. Amúgy attól lehet valaki jó szülő mert bulizik, vagy mamáznak a gyerekek. Ez a mai kor elvárása, hogy dögölj bele egyedül.
2023. márc. 5. 17:38
 13/72 anonim ***** válasza:
91%
11. Na de te nem ugyanott baszol be velük? Neked lehet, de isten ments hogy egy szent anya is igyon? Miért ne lehetne gyerekeseknek is bulizni?
2023. márc. 5. 17:40
 14/72 anonim ***** válasza:
97%

"Erre jöttök ezekkel a kommentekkel és pontosan azt igazoljátok, amit látok is nap, mint nap… minden tökéletes, aki másképp gondolja az csak vetít meg önigazolást keres és frusztrált. Ha ti boldogok vagytok, akkor miért is akadtok fenn azon amit én tapasztalok?"

Fordítsd meg a kérdést, ha te látod, hogy ez a helyzet, és úgysem hiszed el, hogy nem így van, minek kérdezel meg másokat? Ilyen alapon szerinted meg mindenkinek sz*r, aki mást ír, az csak hazudik.

Nem kötelező szülni, ne vállalj gyereket, ha nem akarsz, de nehogy már mindenkinek sz*r élete kelljen legyen, mert te úgy látod. Téged meg miért zavar, ha valaki boldog, hogy van gyereke? Mert kb. ez jön le, hogy itt mindenki kamuzkm, mert nem azt írja le, amit állítasz.

Mellesleg, senki nem írta, hogy minden tökéletes, pont az ellenkezőjét írtuk, hogy igen, nehéz néha, bár szé, ezt is csak bbemagyarázod magadnak, minthogy mindenki irigyel. Menj pszichológushoz, ha ilyen mániád van, hogy mindenki rád irigykedik és mindenbe olyat làtsz/hallasz bele, amiről nincs szó.

2023. márc. 5. 17:56
 15/72 anonim ***** válasza:
71%
Megint egy gyerekutáló troll,aki hergelni jött. Dehogy akartál te valaha is gyereket,hiszen rühelled őket. Annyira felismerhető már a stílusotok. Ne legyen gyereked senkit nem érdekel! Mellesleg én meg olyan szülőket ismerek akik szeretnek a gyerekükkel lenni,lepasszolni sem szeretik őket, boldogok velük/tőlük. De ez biztos nagyon fáj neked és a sok hozzád hasonló egyednek...
2023. márc. 5. 18:01
 16/72 anonim ***** válasza:
90%
Nem azt írtuk, hogy mindneki vetít, csak azt, hogy te. Nulla tapasztalattal eldöntötted, hogy ez szar. És most azt várod, hogy megerősítsük, hogy jaja, szar. Közben meg vannak ugyan szar részei, de összességében nem az. Vagyis én nem annak éltem meg. Aztán van, aki meg igen, és ő meg megbánta. De most ne legyen már abból is boszorkányüldözés, hogy van, aki nem bánta meg! Komolyan, annyira lusta, kényelmes emberek vállalnak gyereket, akik aztán nem tudnak felnőni a feladathoz és helyén kezelni. A valóság az, hogy nehéz, de megéri. Már akinek...
2023. márc. 5. 18:02
 17/72 anonim ***** válasza:
98%

Nem bántam meg. Sőt, az első után még direkt vállaltunk másodikat is (nem véletlenül becsúszott, nem volt CSOK, nem volt semmi külső kényszerítő körülmény, szándékosan akartunk még egy babát, miután volt már egy gyerekünk).

Nyilván vannak jobb és rosszabb napok is. Ez ilyen. Igen, monoton, minden nap ugyanolyan, de ez valahol biztonságot és nyugalmat ad nekem is. Plusz annál jobban tudom értékelni azokat a napokat, amikor mást csinálunk- pl hétvégén egy nagyobb kirándulás velük, vagy esetenként igen, bizony olyan este, amikor a csajok a nagymamával vannak, mi meg a férjemmel elmegyünk valahová beb*szni, ahogyan te írod. Ezek az alkalmak nyilván különlegesek, várni is szoktam, de pont azért, mert ritka, nagyon nem ez az általános, hogy mi ilyesmire adjuk a fejünket, jellemzően a gyerekek is jönnek velünk mindenhová. Mi szeretünk velük is időt tölteni, de nem tagadjuk, hogy irgalmatlanul fárasztó, fizikailag és mentálisan egyaránt. Néha annyira, hogy igen, van olyan, hogy csak arra van erőnk, hogy a kanapén telefonozzunk miközben a kicsik szétszedik a lakást. És? Majd összerakjuk. Na bumm.

Amúgy én fogytam a terhességgel/szoptatással, kifejezetten bomba formába hozott. Szóval egyáltalán nem törvényszerű, hogy tönkretesz a terhesség/szülés.

2023. márc. 5. 18:12
 18/72 anonim ***** válasza:
97%
Vannak napok amikor nehéz...nehezebb, mint máskor. Néha volt, hogy megbántam, mert egy olyan élethelyzetet teremt, amihez nehéz hozzászokni. Nehéz, hogy nem csinálhatsz azt, amit akarsz, akkor amikor akarod, szervezni, tervezni kell. Nálunk is előfordul, hogy csak elterülünk az ágyon, sőt van olyan is, hogy a gyerek nyomkodja a telefont. De soha, senkire nem néztem olyan őszinte és tiszta szeretettel, mint a gyerekemre. Semmiért nem adnám oda őt. Egyszer ez a szép kor is elmúlik majd és akkor újra a magunk urai leszünk. Akkor meg ezért fogok sírni, hogy milyen jó volt, amikor ilyen kicsi volt és én voltam neki a világ.
2023. márc. 5. 18:21
 19/72 anonim ***** válasza:
98%

Olyan 2 éves korukban

“Kellett ez nekem?”

Aztán persze, de nálunk az mindegyiknèl nehèz volt.

2023. márc. 5. 18:42
 20/72 anonim ***** válasza:
97%

A Facebookra a gyerektelenek meg a bulizós, nyaralós képeiket posztolják. Nyilván nem a depis xar képeket teszik ki amin magányosan sírnak otthon.

Nem is értem h ez neked miért nem világos?!

A gyerek lepasszolás is pont ugyan ilyen. Te is elmész kikapcsolódni nem?

Hogy ne az legyen mint minden nap.

Nyaralni is ezért jár az ember. Akkor most sajnáljak mindenkit aki Bahamákon vakációzik?

2023. márc. 5. 19:35
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!