Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Éreztétek azt X gyerek után,...

Éreztétek azt X gyerek után, hogy ennyi, nem vágytok már többre, ha lehetne se kéne?

Figyelt kérdés

Ha igen, mikor jött el ez a pont?

Én eddig azt hittem, hogy nálam is ez van, 2 gyerek után, aztán most, hogy végre kezd valamelyest könnyebb lenni velük az élet, mert már nagyobbacskák (2 és 4 évesek), hát már majdnem minden nap eszembe jut, hogy mi lenne, ha... És az eszemmel tudom, hogy nem AKAROK még egy gyereket (millió+1 értelmes indokom van rá, észérvek és racionális döntések), de a szívemben meg vágyom egy újabb kisbabára. Viszont ezt az érzést nem tudom, hogy enyhítené-e egy harmadik pindur, vagy amikor ő is 2-3 éves lesz, rendeződik az életünk, akkor megint ugyanebben a cipőben találom magam.

Szóval nálatok volt egy olyan pont, amikor már nem csak, hogy nem akartatok újabb babát, de nem is vágytatok rá? Most nem az észérvek érdekelnek, hogy pénz meg hely meg segítség, hanem az érzelmi oldal. Amikor már nem facsarodik össze a szívetek egy-egy kis babaméretű ruhadarab vagy egy extrémcuki kisbaba láttán az utcán. Van ilyen, létezik? Vagy ilyen az élet, amíg a hormonjaim képessé tesznek rá, addig vágyakozni fogok az újabb babázásra?

febr. 17. 10:36
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
85%
Igen, van ilyen. A negyedik után nem kellene több. Addig úgy voltam vele, mint te.
febr. 17. 10:41
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Volt. Egyet akartam, egy van.
febr. 17. 10:44
 3/25 anonim ***** válasza:
86%
A 3. után, de mi eleve annyit is terveztünk. Kicsit aggódtam, mert elköttettem magam az utolsónál, hogy mi van, ha megkattanok, de így 12 év után elmondhatom, hogy soha nem tört rám a megbánás szerencsére.
febr. 17. 10:47
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

A második gyerek után.

Három éves lesz, és nincs az az isten, hogy még egyet szuljek.

febr. 17. 10:59
 5/25 anonim ***** válasza:
57%

Igen, 3 után.

15, 11 és 4 évesek. Nem kezdeném újra. Nyilván ha becsúszik az más, de érzem, hogy elfáradtam. Anyagilag simán beleférne de én fizikailag és mentálisan nem bírom egyedül.

febr. 17. 11:26
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a második után ezt éreztem. Teljes a család, nem kell több. Már 6 éves, nem gondoltam meg magam.
febr. 17. 11:28
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
A második után. 18 és 14 évesek, végig azt éreztem, hogy ez így pont jó, soha nem vállaltam volna harmadik gyereket.
febr. 17. 11:39
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Az első után se akartam többet.
febr. 17. 11:48
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Ikreim születtek. Ennek 17 éve. Azóta egy pillanatig sem jutott eszembe, hogy szeretnék még egy gyereket.
febr. 17. 11:51
 10/25 anonim ***** válasza:
62%

A 3. után nem terveztünk többet.

Unokatesóm meg barátnőm 2023-ban szültek, még mondtam is, nagyon cukik, de nem kezdeném előlről. (Akkor volt a 3. lányom 5 éves.)

Másként alakult, decemberben született meg a 4. baba, 3 lány után egy kisfiú, és úgy érzem, így lett teljes a családunk.

Viszont többet tényleg nem szeretnék, sem anyagilag nem férne bele, a szervezetem sem bírná, + közelebb vagyok már a 40-hez mint a 30-hoz, és fizikailag sokkal

jobban megkínlódtam ezt a terhességet, mint a többit (30 alatt szültem a lányaim.)

febr. 17. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!