Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Éreztétek azt X gyerek után,...

Éreztétek azt X gyerek után, hogy ennyi, nem vágytok már többre, ha lehetne se kéne?

Figyelt kérdés

Ha igen, mikor jött el ez a pont?

Én eddig azt hittem, hogy nálam is ez van, 2 gyerek után, aztán most, hogy végre kezd valamelyest könnyebb lenni velük az élet, mert már nagyobbacskák (2 és 4 évesek), hát már majdnem minden nap eszembe jut, hogy mi lenne, ha... És az eszemmel tudom, hogy nem AKAROK még egy gyereket (millió+1 értelmes indokom van rá, észérvek és racionális döntések), de a szívemben meg vágyom egy újabb kisbabára. Viszont ezt az érzést nem tudom, hogy enyhítené-e egy harmadik pindur, vagy amikor ő is 2-3 éves lesz, rendeződik az életünk, akkor megint ugyanebben a cipőben találom magam.

Szóval nálatok volt egy olyan pont, amikor már nem csak, hogy nem akartatok újabb babát, de nem is vágytatok rá? Most nem az észérvek érdekelnek, hogy pénz meg hely meg segítség, hanem az érzelmi oldal. Amikor már nem facsarodik össze a szívetek egy-egy kis babaméretű ruhadarab vagy egy extrémcuki kisbaba láttán az utcán. Van ilyen, létezik? Vagy ilyen az élet, amíg a hormonjaim képessé tesznek rá, addig vágyakozni fogok az újabb babázásra?

febr. 17. 10:36
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
56%

2 gyerek után azt mondtam teljes a család és nem lesz több. A kisebb 3 éves koráig ebben 100% biztos is voltam, aztán egyre kevésbé. Majd 5 éves korára megérett a dolog, hogy jöjjön egy 3. baba.

Úgyhogy simán járhatsz így te is akár, nem feltétlen már most :D

febr. 17. 21:55
 22/28 anonim ***** válasza:
56%

2 hónapos a legkisebb nálunk, ő a harmadik. Azt hittem három után nem akarok többet, de nem így van. Viszont a férjem nem szeretne többet. Max 1 gyereket bevállalnék még.

6 éves, 2 éves és 2 hetes gyerekeim vannak.

febr. 17. 23:07
 23/28 anonim ***** válasza:
25%
Katolikus svábok vagyunk, úgyhogy nagyon nem könnyű a helyzetünk. Főleg mivel komolyan is vesszük a hitet, nemcsak divatból van a 3 fiúnk megkeresztelve. Egyfelől van rajtunk egy nyomás, hogy annyi gyereket illene vállalni, amennyit Isten ad. Mint ahogy azt például a 10 gyermekes ismerősöm is tette. Azonban képtelenek vagyunk eltekinteni mindezek anyagi vonzatától. Főleg amikor ennyire szánalmasan teljesít az ország szinte minden szempontból. Valamint nem szeretnék főállású anyuka lenni sem, mivel imádom a munkámat, ami nem mellesleg társadalmilag nagyon hasznos (orvos).
febr. 18. 06:13
 24/28 anonim ***** válasza:
0%
Igen, pedig egy sincs. Nem is lesz. :)
febr. 18. 11:16
 25/28 anonim ***** válasza:
20%
Én is a 0. gyerek után érzem azt, hogy nem kell több.
tegnapelőtt 21:53
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
A kategória Gyerekvállalás, nevelés…🤔
tegnap 08:47
 27/28 anonim ***** válasza:

Igen, az első után.

De amúgy kettőnél sosem akartam többet.

tegnap 15:54
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

23-as, ez nem "katolikus svábság" kérdése. A kereszténység nem tanít ilyesmit, hogy "annyit kell vállalni, amennyit Isten ad". Felelős emberek vagyunk. A nyitottság a gyermekvállalásra és az eszement felelőtlen szülés minden áron nagyon nem ugyanaz.

Családom anyai ágon is katolikus sváb. Dédapámnak egy lánya született, a testvérének 2 gyereke, nagyanyámnak 2 gyereke, anyukámnak egy lánya van. Szóval nem "katolikus sváb" elvárás a rengeteg gyerek. Egyes tájegységeken 100 éve valóban a sváboknak sok gyereke volt, de nem a vallás és nem a népcsoport miatt.

Bocs, ez off amúgy

tegnap 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!