Lehetek terhes? Kihagytam véletlenül a 15.napi
fogamzásgátlómat. A probléma csak azzal van, hogy ezt
azután vettem észre, hogy együtt voltunk a párommal.
Jó, jó, de MIKOR vetted észre? Hanyadik napon?
febr. 17. 18:31
Az teljesen lényegtelen, hogy együtt voltatok-e vagy mikor, a tabletta nam aznapra vagy másnapra hat, hanem egy hormonszintet tart fenn. Ha ez a szint lecsökken, akkor attól kezdve nem egy napig, hanem akár egy hétig is csökkenhet a fogamzásgátló hatás, ezért ha nem tudod idöben (12 órán belül) pótolni, javasolt kiegészítö védekezés is.
febr. 17. 18:31
Hány órával azután vetted észre, hogy kihagytad, hogy be kellett volna venned? Utána pótoltad?
febr. 17. 18:33
4/11 A kérdező kommentje:
A16.napit bevettem és a 17.napon vettem észre, hogy a 15.napi kimaradt, tehát ma.
5/11 A kérdező kommentje:
És ha jól értem közben együtt is voltatok. Reméljük megúsztad, de sajnos nem 0 az esélye hogy terhes lettél. Azért elég kicsi. Mostantól a ciklus végéig szerintem használjatok óvszert és azért én lehet hogy tesztelnék is egyet 2 hét múlva hogy teljesen biztos legyen hogy nem vagy terhes.
febr. 17. 19:12
Olvasd el a betegtájékoztatót mit ír.
Az szokott a problémás lenni, ha a ciklus elején marad ki tabletta. Ha a közepén, akkor írja a betegtájékoztató, hogy mit kell tenni. Általában 7 nap kiegészítő fogamzásgátlást szokott ajánlani, nem az egész hónapot.
Ha előtte is rendesen szedted és utána is rendesen szeded borzasztóan kicsi az esélye, hogy ebből probléma lesz. A tabletta nem csak az ovulációt gátolja, méhnyálkahártya se vastagszik meg, egy nap kihagyás erre nem lesz hatással.
febr. 17. 19:50
8/11 A kérdező kommentje:
Igen, azt mondta a nőgyógyász, hogy nagyon vékony a méhnyálkahártyám. Őszinte leszek, olvasgattam itt hasonló kérdéseket és teljesen belezavarodtam. A betegtájékoztató azt írta vagy vegyek be egyszerre két szemet és szünet nélkül kezdjem a második levelet vagy ott akkor hagyjam abba, de ugye ezt már akkor olvastam mikor bevettem egy szemet(a tegnapit). Most ha a maradék 3 szemet beveszem úgy csütörtökig mintha nem hagytam volna ki ,megtartom a 7 napos szünetet, tehát minden megy a megszokottak szerint jól csinálom? Tényleg nem fordult még elő velem ilyen. Ma vettem észre a 17.napon, és igen, voltunk együtt a kimaradt szem óta. Teljes a pánik rajtam, nem tudom hogyan történhetett ez meg.
Ha a betegtájékoztató azt írta folytasd szünet nélkül akkor folytasd szünet nélkül. (Nem baj, hogy teljesen kimaradt az az egy szem, nyilván 2 nappal később semmi értelme pótolni, de a többit tartsd be)
Nekem műtét miatt kellett egyszer kihagynom a gyógyszer szünetet, nem fog történni semmi. Szeded tovább, a következő levél után tartasz csak szünetet és csak akkor fog megjönni.
14 nappal az kihagyott szemes aktus után csinálj egy tesztet, hogy megnyugodj.
febr. 17. 20:27
10/11 A kérdező kommentje:
Na hát most elértem a dokimat. Azt mondta szedjem úgy, mintha nem történt volna a kihagyás a maradék szemeket és ugyanúgy tartsam meg a 7 nap szünetet. Én mostmár ezt teljesen nem értem komolyan
Kapcsolódó kérdések: