Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Újabb és újabb gyerekre...

Újabb és újabb gyerekre vágyom. El fog múlni ez az érzés legkésőbb a klimaxal?

Figyelt kérdés

Mindig is két gyereket akartam. Amikor lett két gyerekem, akkor egy harmadikra vágytam nagyon. Az is mellette szólt, hogy a két nagy lány volt. Gondoltam egy fiúval teljes lesz az életem. A harmadik is lány lett és vele tényleg kimaxoltuk a gyerekek számát. Több nem fér bele.

Viszont nagyon vágyom rá, hogy újra babázzak.

Rettenetesen nyomaszt, hogy tudom, több gyerekünk már nem lehet. Egész életemben az anyaságra vágytam, csak akkor vagyok boldog, ha a gyermekeimmel vagyok. Az is igaz, hogy rettegek a mubkába való visszatéréstől is.

Vajon elmúlna az érzés egy negyedik babával? Főleg ha fiú? Vagy ha visszarázódnék a taposómalomba? Vagy ha klimaxolnék és tudnám, hogy biológiailag is lehetetlen egy újabb baba?

2023. jan. 5. 12:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 anonim ***** válasza:
87%

1:nem gyk nem reprezentatív hely ki mennyire szereti munkáját.

2: jobban szeretnél éhezni vagy hasonló.

3: nekem volt olyan munkahelyem amit szeretem nagyon volt amit kevésbé.

Most is olyan van amit bizonyos dolgokat nem kedvelték benne és bizonyos dolgokat igen.

4: én első kétt gyerekeknél 2évet voltam otthon addigra már elegem lett csak otthon vagyok gyerekel ,így ők bölcsibe én meg dolgozni részmunkaidőbe így dolgoztam évekig aztán megszületett lányom vele másfél évet voltam otthon aztán vissza mentem dolgozni. Szintén részmunkaidőben kêsöbb olyan helyre mentem ami teljes állás .

2023. jan. 5. 18:40
 62/71 anonim ***** válasza:
80%

"Nekem az nagyon durva, hogy te soha senkit nem láttál a környezetedben, aki szerette volna a munkáját, és el sem tudod képzelni, hogy lehet úgy munkába járni, hogy az ember a kihívást látja benne, és szívesen csinálja."

Csak azt az információt engedi be az agyába, ami az elképzeléseivel egyezik. Ha van körülötte 10 ember, akik közül 8 elégedett a munkájával, 2 viszont nagyon nem, utána csak ezt a két embert emlegeti, a másik 8-ról tudomást sem vesz, nem is léteznek.

Itt is aki írta, hogy rendben van a munkájával, annak odavetette, nem is dolgozik, csak "himi-humizik" home office-ban.

Az ilyen emberek, mint a kérdező, a pozitív példákat lecsapják azzal, hogy jaj, azoknak szerencséjük van, az ölükbe pottyant, stb.

2023. jan. 5. 18:45
 63/71 A kérdező kommentje:

Persze, bizonyára nem vettem észre hogy 10-ből 8 ember örömmel sietett a gyárba minden hajnalban. 70-en dolgoztunk a munkahelyemen is. Biztos csak hazudtak a kollégák, amikor azt mondták, hogy alig várják hogy megszabaduljanak onnan és valójában szívük szerint még nyugdíj mellett is dolgoznának.

Gondolom a boltokban, ügyfélszolgálatokon is azért van annyi fásult ember, mert olyan jól feltölti őket a munkájuk.

2023. jan. 5. 19:28
 64/71 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, menthetetlen vagy! :D

Szüljél akkor halomra, majd felnevelik egymást.

2023. jan. 5. 19:31
 65/71 A kérdező kommentje:
A vállalkozás jó lenne. Sok ismerősöm csinálja is. Szeretik is. Mindenféle bizbaszokat gyártanak eladásra. Azt élvezném is, de sajnos nincs meg hozzá a kézügyességem.
2023. jan. 5. 19:32
 66/71 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, először is: van három kisgyereked, azzal már elmehetsz főállású anyaságira, azaz valami kevés pénzt kapsz az államtól. Emellett napi négy órában legálisan dolgozhatsz. A helyedben elvégezném a kisgyereknevelői szakképzést és elmennék bölcsi vagy ovis dajkának, vagy akár szakképzés nélkül konyhásnak oviba vagy bölcsibe. Alacsony ugyan a fizetés, de ugye kapni fogod az anyaságit, csak négy órát kell dolgoznod, a sajátjaidra is marad időd, ugyanúgy megmaradnak a hétvégék, ovis szünetek, amikor a gyerekekkel lehetsz. Menni is tudsz értük az oviba. Szerencsés esetben az ő ovijukban kaphatsz munkát. Ha az a cél, hogy legyen biztosításod, munkaviszonyod, keress egy kis konyhapénzt, akkor ne mondd, hogy nem ez az ideális megoldás.
2023. jan. 5. 23:13
 67/71 anonim ***** válasza:
85%

És neked egy vadidegen kellett ahhoz, hogy elkezdj pl. egy kisgyermeknevelői képzést? Magadtól le se esett, hogy ebben a munkàban akàr örömöd is lelnéd? 🤦🤦🤦

Olyan pattogva emlegeted, hogy 3 gyereked van, mintha kötelező lett volna ennyit szülni. Nem, valóban nem kapkodnak utànatok, jó, és erről vajon ki tehet, mi?

Igen szükség van munkàsokra is, vannak is jó sokan akik teszik a dolgukat, és nem sorozatszülésbe menekülnek. Te ezt nem birod, inkàbb szülsz halomba, de ha javasoljuk, hogy ne legyél "munkàs", meg kiakadsz, hogy azok is kellenek. Össze vissza beszélsz, neked semmi se jó, önmagaddal kerülsz ellentmondàsba, az meg hogy felnőttként màstól vàrsz pàlyavàlasztàsi tippeket, meg nonszensz. Értelmesebb kiskamasznak vannak sajàt gondolatai, nem màsokat bactat, hogy azok miért nem adnak neki tanàcsot.

2023. jan. 6. 08:06
 68/71 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi a munkád, de remélem nem emberekkel dolgozol, mert annyi együttérzés van benned, mint az erdei mohában. Aki így beszél egy kétségbeesett emberrel, azt max olyan munkakörben engedném dolgozni, ahol soha senki mással nem kerül kapcsolatba.
2023. jan. 8. 08:09
 69/71 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, te bezzeg olyan szerethető módon reagáltál a kommentekre. 😊 Egy megkeseredett, tehetetlen valakinek tűnsz, aki másokra irigykedik, személyeskedik, aztán csodálkozol, hogy az emberek nagy részéből nem empátiát váltasz ki, hanem ellenérzést.

Ezen nem árt változtatnod, ha visszakerülsz a munka világába, mert a többség nem pszichológusi, megértő szemmel figyeli a reakcióidat, hanem zsigerből megítél majd.

2023. jan. 8. 09:40
 70/71 anonim ***** válasza:
76%
Azért mert ràvilàgitok, hogy sajàt magaddal kerülsz ellentmondásba még nem leszek érzéketlen. Te viszont kifogásokat halmozol kifogàsra, meg önsajnàlatban vergôdsz.
2023. jan. 8. 16:43
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!