Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Újabb és újabb gyerekre...

Újabb és újabb gyerekre vágyom. El fog múlni ez az érzés legkésőbb a klimaxal?

Figyelt kérdés

Mindig is két gyereket akartam. Amikor lett két gyerekem, akkor egy harmadikra vágytam nagyon. Az is mellette szólt, hogy a két nagy lány volt. Gondoltam egy fiúval teljes lesz az életem. A harmadik is lány lett és vele tényleg kimaxoltuk a gyerekek számát. Több nem fér bele.

Viszont nagyon vágyom rá, hogy újra babázzak.

Rettenetesen nyomaszt, hogy tudom, több gyerekünk már nem lehet. Egész életemben az anyaságra vágytam, csak akkor vagyok boldog, ha a gyermekeimmel vagyok. Az is igaz, hogy rettegek a mubkába való visszatéréstől is.

Vajon elmúlna az érzés egy negyedik babával? Főleg ha fiú? Vagy ha visszarázódnék a taposómalomba? Vagy ha klimaxolnék és tudnám, hogy biológiailag is lehetetlen egy újabb baba?

2023. jan. 5. 12:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/71 anonim ***** válasza:
97%

Leírtad a lényeget. Több nem fér bele. Innentől minden más csak ábránd, nem minden álmunk válhat valóra.

Nem bántani akarlak. De próbálj kicsit az eszeddel gondolni erre az egészre, ne a szíveddel vagy a hormonjaiddal.

2023. jan. 5. 12:24
 2/71 anonim ***** válasza:
84%

Vagy válj el és keress valakit, aki eltart életed végéig. Nem kell emiatt 3-4 évente végigcsinálni egy terhességet, szülést.

"Az is igaz, hogy rettegek a mubkába való visszatéréstől is."

Keress olyan munkát, amit szeretsz és a szenvedélyed. Akkor örömmel fogod végezni és nem egy örök taposómalomnak fogod érezni az életedet.

2023. jan. 5. 12:28
 3/71 anonim ***** válasza:
93%

"Az is igaz, hogy rettegek a mubkába való visszatéréstől is"

Itt a lényeg. Most azért szülnél újabb és újabb gyereket, hogy időt nyerj?

2023. jan. 5. 12:29
 4/71 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanolyan nehéz lesz 3 vagy 10 gyerek után is visszamenni dolgozni. Mindig lesz egy utolsó ovis, akiért futni kell.

Nekem a harmadik gyerek után elmúlt a vágy, de én eleve ennyit is terveztem, szóval nem biztos, hogy nálad egy negyedik megnyugvást hozna.

2023. jan. 5. 12:36
 5/71 A kérdező kommentje:

Magával a munkával nem lenne baj. Persze gyűlölöm, de a gyerekek előtt sem szerettem, ennek ellenére becsülettel elvégeztem. De egyszerűen nem tudom, hogy lehet majd megoldani, hogy a gyerekeket hozzuk-vigyük. A férjem fél hat előtt sosem ér haza. Ha délután kell dolgoznom, akkor nincs aki elhozza a gyerekeket.

Ráadásul nem jut majd időm rájuk, pedig kb azóta van életem, amióta ők vannak. Elkezdtem lottózni, mert már mindenbe kapaszkodom, de tudom hogy az teljesen reménytelen. Annyira nyomaszt, hogy most van egy boldog életem, magam osztom be az időm. Azokkal vagyok, akiket szeretek. Hamarosan pedig újra beállok a rabszolgasorba. Érzem, hogy eddig tartott a boldogság és ezután már nem vár rám semmi az életben és ez teljesen felőröl.

2023. jan. 5. 12:45
 6/71 anonim ***** válasza:
75%
Keress olyan munkát, amit szeretsz, bakker.
2023. jan. 5. 12:52
 7/71 A kérdező kommentje:
Nyilván a végzettség bekorlátozza az embert. De életemben nem láttam.olyan embert, akinolyan munkát végez, amit szeretne. Elhoszem persze, hogy van olyan, régen azt hittem az enyém is olyan. De miután itthon voltam , rájöttem hogy csak vigasztaltam magam azzal, hogy szeretem a munkám.
2023. jan. 5. 12:55
 8/71 anonim ***** válasza:
100%

És ez mennyivel lesz jobb, ha lesz negyedik gyerek?

2023. jan. 5. 13:01
 9/71 anonim ***** válasza:
82%
Ne azért legyen gyereked, hogy ne kelljen dolgoznod. Ez szánalmas…
2023. jan. 5. 13:06
 10/71 anonim ***** válasza:
92%

Hát a klimaxszal legkésőbb, de leginkább beletörődni fogsz. El kell keserítselek, a klimax előbb jön jóval mint a nyugdíj, sőt a gyerekek is előbb fognak felnőni, tehát muszáj megbarátkozni vagy a full time HTB lét vagy a munka világának gondolatával.

Mivel írod hogy nem fér bele, ezért szerintem ésszel belátható, hogy a negyedik gyerek zsákutca. A negyedik gyerek nem fogja megoldani a körbepörgős munkaundort. Megértem, mert sok év otthonlét után nagyon mellbevágó és nehéz visszamenni dolgozni. Gondold végig hogy főállású anyaság szóba jöhet e nálad, mint átmeneti megoldás, az alatt esetleg kitanulsz valamit, amit szeretsz. Ha nem, és anyagi okok miatt nem tudsz munka nélküli htb lenni, akkor a negyedik gyereket eléggé meredeknek érezném egy elhúzódó válság idején...

2023. jan. 5. 13:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!