Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mai világban komolyan...

A mai világban komolyan akkora csodának, szó szerint "speciális esetnek" számít az, aki rendelkezik annyi önismerettel, hogy tudja előre, ha neki nem való a gyerek? Egy másik kérdésnél ezt írták nekem.

Figyelt kérdés
Elképesztőnek tartom, hogy sokan csak úgy fejest ugranak bele, majd mindenki mást hibáztatnak magukon kívül, ha a dolog nem jön be nekik. Mindig fontosnak tartottam az önismeretet, számomra ez a beleélek a vakvilágba hozzáállás teljesen ismeretlen és nem logikus.

2022. máj. 30. 20:05
 121/137 A kérdező kommentje:
Egyébként mutasd már meg azt is, hogy hol utáltam MINDEN gyerekest? 🤡 A kispofád sem vagyok. Neked lehet, hogy a legszebb, másnak meg lehet rémálom.
2022. jún. 2. 10:16
 122/137 anonim ***** válasza:
87%
Párod egyébként hogy áll a témához? Ő se akar, vagy most nem akar? Hány évesek vagytok, azt megkérdezhetem?
2022. jún. 2. 10:21
 123/137 A kérdező kommentje:
Ő sem akar. 31 vagyok, ő 40 múlt.
2022. jún. 2. 10:27
 124/137 anonim ***** válasza:
81%
Rendben van ez így, ha ti ezt megbeszéltétek. A párodnál akkor ez már valószínűleg nem is fog változni. Ha már elmúlt 40, és nem vágyik rá, akkor ez már szerintem így is marad. Ezzel egyébként nincs semmi gond. A ti döntésének, senkinek semmi köze hozza. Viszont az a véleményem, hogy békén kell hagyni azokat, akik másként gondolják. A probléma a gyerekellenesekkel, hogy azt gondolják, hogy a gyerekeseknek hozzájuk kellene alkalmazkodni. Most itt konkrétan nem rád gondolok, de olvastam itt ezzel kapcsolatban cifra dolgokat.
2022. jún. 2. 10:36
 125/137 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút, a legtöbb gyerekmentes nem ennyire kulturáltan fogalmazza meg a véleményét. És az ő esetükben is igaz az, hogy a hangos kisebbség meghatározza a többségről kialakult képet.
2022. jún. 2. 10:51
 126/137 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Épp ezért nem is értem 121-es alpári őrjöngését, sehol sem az összes gyerekest támadtam, hanem egy bizonyos csoportról beszéltem. Alapból egyébként a gyerekekkel sincs semmi bajom, unokahúgommal is jól megvagyok, pároméval meg hatalmasakat játszunk, mikor kimegyünk hozzájuk.
2022. jún. 2. 11:01
 127/137 anonim ***** válasza:
100%
És a te esetedben mi volt az a motiváció ami miatt így döntöttél? Csupán kíváncsiságból kérdezem.
2022. jún. 2. 11:15
 128/137 A kérdező kommentje:
Valahogy nem hiszek a családos boldog életben (másnak persze összejöhet, de én valahogy nem hiszek benne önmagamra nézve, túl sok a negatív példa). Biztos meghatározta ezt a saját gyerekkorom, és utólag úgy látom, hogy a szakmaválasztás sem tett jót, hiába nem öregedtem bele a pályába, hanem elhagytam. Túl sok negatív érzelmem van a téma irányában, több negatív, mint pozitív asszociáció, ebből meg jócskán jutna a gyerekemre is.
2022. jún. 2. 11:32
 129/137 anonim ***** válasza:
49%
Ez még változhat. Nekem is nagyon sok negatív élményem van gyerekkoromból. Sokáig nem is volt türelmem a gyerekekhez. Régóta férjnél voltam már, amikor elhatároztuk, hogy gyermeket vállalunk, akkor sem azért, mert igazán vágytunk rá, de nem akartunk kifutni az időből. Pedig jó volt úgy ketten is a férjemmel. A saját gyerek teljesen más. Megváltoztatja az embert. Feledteti a gyerekkori traumákat is. Azóta más gyerekeihez is másként állok hozzá. Persze nem győzködni akarlak, de tényleg szuper érzés.
2022. jún. 2. 11:53
 130/137 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az jelentett változást, amikor megismertem egy másik férfit. Vele kapcsolatban azonnal attól kezdtem gondolkodni, hogy milyen lenne apaként, rögtön láttam magam előtt, hogy a gyerekével foglalkozik. És innen csak egy lépés volt odaképzelni mellé azt, hogy ezt a gyereket én szülöm meg neki. Akivel addig éltem, vele el se tudtam volna ezt képzelni, és helytelenül ezt azzal kevertem össze, hogy én nem akarok gyereket.
2022. jún. 2. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!