A mai világban komolyan akkora csodának, szó szerint
"speciális esetnek" számít az, aki rendelkezik annyi
önismerettel, hogy tudja előre, ha neki nem való a
gyerek? Egy másik kérdésnél ezt írták nekem.
105ös: ezzel én is pont ugyanígy vagyok! Pedig nekem előtte olyan munkám volt, hogy szinte azt csináltam, amit akartam. Netezgettem, olvasgattam. (Azért, mert kevés munka volt, de nem érdekelte a helyzet a főnökömet, jól megy a cégnek.) De most.... minden nap szabadság. Pont ez van, amit te is leírtál, nem ismétellek.
2022. máj. 31. 16:19
Magyarul a saját személyes, valóban nyomorító családtörténeted és többgenerációs traumátok fűt, értem és sajnálom.
Ettől függetlenül amikor valaki èpp egy nehéz helyzetben van, akkor tapintatlanság előadni, hogy na bezzeg te gondoltál erre előre.
Itt szerintem ez a baj, nem más, a "mért nem gondolkodtál előre" jellegű kommentelés egy (bármilyen) bajba került embernek inadekvát, bántó és érzéketlen.
Annál szomorúbb, ha még segítő szakmában is dolgozol/dolgoztál, a szakmai burnout is lehet az indulataid mögött.
Jössz az önismerettel, pedig pont hiányosnak tűnik.
2022. máj. 31. 20:34
112, nekem is ez a véleményem... A saját traumái, tapasztalatai miatt az egész gyereknevelés dolog csak rossz lehet, és mindenkinek úgy is kell gondolni, ahogy ő gondolja. Ez pont olyan, mintha egy sokszorosan bántalmazott nő elkezdené ecsetelni, hogy minden kapcsolat borzasztó. Az ő szemszögéből igaz, de ettől függetlenül a világ valójában nem ilyen... Ennyi erővel bezárkózhatnánk egy steril szobába valahol ahol nincs civilizáció, mert ott biztosan nem üt el a kocsi, nem erőszakolnak meg, rabolnak ki, stb. Lehet, de nem érdemes így élni, mert a világ nem ilyen, attól, hogy történnek rossz dolgok is.
2022. máj. 31. 21:24
Én tényleg sajnálom az ilyet. Az élet legjobb részéből marad ki.
2022. máj. 31. 21:39
115/137 A kérdező kommentje:
112.: Mivel sosem tagadtam, ezért ez is benne van az önismereremben. A szakmát is lecseréltem, szerintem ember nem bírja a gyerekvédelmet túl sokáig.
114.: Neked lehet, de nem mindenkinek. Ez szubjektív. Én nem mondtam sosem azt, hiába is írtátok többször, hogy szerintem MINDEN gyerekvállalás rossz lesz, csak azt, hogy van ilyen is. El kellene nektek is engednetek, hogy kötelező érvénnyel MINDENKINEK ez az élet legjobb része.
116/137 A kérdező kommentje:
112.: Te legalább elismered a szitu valódiságát, ennek örülök. Kevés dolgot rühellek annál jobban, mint amikor a saját szememmel, fülemmel tapasztalt dolgokat (akár családi, akár szakmai) valaki elbagatellizálja, vagy egyenesen kioktat, hogy márpedig olyan nincs, és a saját életemet ő látatlanban jobban tudja.
117/137 A kérdező kommentje:
Mai hír, hogy Komlón egy nő megölte a két hónapos gyerekét... 😕😞
Persze, hogy van ilyen is, senki nem írta, hogy nincs. Tudsz olyan témát mondani, aminek nincs rossz oldala, csak a pozitív? Nem, mert mindenhol vannak kibillentségek, az égvilágon minden élethelyzet lehet rossz is. Ennélfogva kár volt feltenni a kérdést is, mindenki tudja, hogy így működik a világ. Ettől függetlenül egy helyzet (jelen esetben a gyerekvállalás) igenis lehet jó, lehet a legszebb, legjobb, mégha néhány ember ennek csak a sötét oldalát tudja élni, akkoris.
2022. máj. 31. 22:46
Pár napos hír, hogy egy férfi végignézte, ahogy a menyasszonya meghal. Akkor innentől kezdve szerelmes se legyen senki?
2022. máj. 31. 23:01
120/137 A kérdező kommentje:
Ilyet nem is mondtam. Amire én utaltam csak annyi lett volna, hogy inkább százszor gondoljunk meg mindent, mielőtt belevágunk.
Kapcsolódó kérdések: