Gáz hozzácsomagolni?

Figyelt kérdés

Vettem ma egy kisebb adag ezt meg azt, amit le szeretnék adni adományként holnap az itteni gyűjtőpontra (pelenka, nedves törlő, babakaja, stb). Pakolásztam itthon is, hátha tudok még valamit hozzácsomagolni, amit mi végül nem használtunk (bontatlan, már kinőtt ruha, stb) és találtam két csomag pelenkát, amiből csak egy-két darab hiányzik (anno elrontottam a méretet és nem volt már jó a babámra).

Szerintetek gáz ezt hozzácsomagolni? Én simán ráadnám a gyerekemre, ha így kapnék és jó lenne a méret (neki mondjuk nem érzékeny a bőre), mert fizikai fájdalmat okoz a pazarlás, de nem tudom más erről hogy vélekedik?

2022. márc. 8. 00:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/78 A kérdező kommentje:

Teljesen rendben vannak, semmi bajuk, mondom, én is ráadnám a gyerekre.

A védőnő jó ötlet, viszont ingyen elvihetővel nagyon rossz tapasztalataink vannak, így ezt az opciót kizárom.

Elviszem magammal, megkérdezem, aztán ha nem, futok egy kört a védőnőnél is.

Köszi a válaszokat!

2022. márc. 8. 10:47
 22/78 anonim ***** válasza:
36%

Nem Magyarországon élek, nálunk nem fogadják el a bontott csomagokat sehol, ahol adakozni lehet. Két oka van: mar nem higiénikus és megalazo lehet.

Van évente pár gyűjtő akció, pl a "szülinapos srac": itt játékokat gyűjtenek olyan gyerekeknek, akiknek a szülei nem tudnak ajándékot venni. Kifejezetten ki van emelve a hirdetési, hogy csak és kizárólag új játékot lehet adomanyozni. Karácsony előtt szintén ugyanígy sok helyen van gyűjtés ajándékokra, szintén csak újat fogadnak el.

Ha valami megkezdett dolgot akar az ember tovább adni, arra ott vannak a Facebook csoportok. Magyarországon anno én bontott csomag pelust bölcsiben adtam le a védőnő javaslatára, nekik nagyon jól jött

2022. márc. 8. 10:56
 23/78 anonim ***** válasza:
91%

Kulfoldon lakom egy nagyon gazdag faluban (eleve gazdag orszag).

A helyi Facebook csoportban sokszor van fent bontott pelenka, es igen, felig hasznalt sampon is, ami ahelyett , hogy a kukaban vegezne, mert valakinek zsiros a hajara, odaadja masnak.

Egyebkent ez a megalazas dolgo valami celebtol jott, es most a sok aluliskolazott ezt hajtogatja itt, kozben azt sem tudjak mirol beszelnek. 🤦🏻‍♀️

Mi a jo fene megalazo van ebben, ne legyetek mar ennyire ostobak ! Felbontotta a pelenkat, de kicsi a babara, es nem dobja ki a tobbit, hanem felajanlja masnak. Nem telesz@rt pelenkarol van szo !

Kerdezo, persze, hogy rakd bele!

2022. márc. 8. 10:57
 24/78 anonim ***** válasza:
90%
Elozo vagyok, itt most tobb millio haborus menekultrol van szo, inkabb a bolntott pelenka, mint a semmi. Komolyan, fel sem fogjatok, mennyi emberrol van szo ? Tobb szazezer pelenkas csecsemo, millioszamra kell a pelenka, naponta!
2022. márc. 8. 10:59
 25/78 anonim ***** válasza:
90%
nyugodtan vidd. szocmunkás vagyok. semmi megalázó nincs benne.
2022. márc. 8. 11:00
 26/78 anonim ***** válasza:
6%

25, külön kérik mindenhol. hogy bontottat semmiből ne adjunk.

Nagyon rossz szakember vagy, ha nem foglalkozol az adományozás lelki oldalával.

Undorító azt hinni, nekik bármi jó.

2022. márc. 8. 11:04
 27/78 anonim ***** válasza:
21%

Egyebkent ez a megalazas dolgo valami celebtol jott, es most a sok aluliskolazott ezt hajtogatja itt, kozben azt sem tudjak mirol beszelnek

Nem vagyok aluliskolázott, és nem celebtől jött. Én vittem személyesen paplant, párnát, és bár nem vagyok felső tízezer, bizony rááldoztam a pénzt, és vettem újat. Nem a legdrágábbat, jyskes, de nem volt tele nyál, izzdaság meg ki tudja milyen foltokkal, mert múlt héten ilyenekt szórtunk ki, adományként jöttek. Elsírta magát a nő, hogy köszöni, hogy emberszámba veszem. Ő mutatta a zárlatos vízforralót...

Olvassatok pl Ritók Nórit néha, miket kapnak adomány címén, és igen, megalázó, mert azt közlöd vele, hogy örüljön, hogy bármit kap. Örül, de ettől még belerúgsz.

2022. márc. 8. 11:08
 28/78 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképpen ne dobd ki, add oda a védőnődnek (ő tudja, hogy kinek adja oda), hidd el itt Mo.-n is sokan fognak neki örülni.

Vagy rakd föl ingyen elvihető oldalra. (csak ragaszt le a bontott részt). A jó szándékod a fontos!!!:)

2022. márc. 8. 11:09
 29/78 anonim ***** válasza:
94%
27-es, aruld mar el, hogy a hasznalt parna, hogy jon az UJ, NEM HASZNALT pelenkahoz ?? NEM HASZNALT A PELENKA. Kit erdekel, hogy fel van bontva a zacsko? Nem pisis pelenkat ad. Megint mas egy bontott tapszer amit ugye ki tudja mikor bontottak fel, de egy pelenka ?? Igen, van szavatossaga, de az tobb eves, es attol hogy levego eri meg nem lesz baja, teljesen jo a babakakanak. 🤦🏻‍♀️
2022. márc. 8. 11:21
 30/78 anonim ***** válasza:
96%
26, esküszöm, nem vagy normális. Inkább kidobod, mint odaadd olyannak, akinek nincs??? Egy teli csomag pelus, amiből 2db hiányzik, az nem az a "bontott termék", amit nem kérnek. Bontott termék a fél tusfürdő, a használt fogkrém, a félbevágott szárazszalámi. Igen, az izzadtságfoltos ruhát és a cigiszagú párnát nem kell odaadni, mert az valóban megalázó lehet. De pl. pelusból mi 10-20db-os csomagokra szétszedjük és úgy adjuk ki, mert általában csak 1-2 napos krízisekben keresnek fel minket, és ha kiadjuk egy valakinek a 88db-os pelust akkor a másiknak nem marad, ezért mi is kibontjuk és porciózunk. Itt is elmondták, mindenből kis kiszerelést, mert nem tudják magukkal cipelni. Na szerinted a bontatlan 100db-os pelust tudják vinni? Francokat. Belegyűr 8-10db-ot a táskába, amivel kihúzza a következő állomásig, ahol megint kap. Annyira látszik, hogy fogalmad nincsen a gyakorlati hátteréről a dolgoknak, csak okoskodsz. Kérdezz már meg akár csak egy itthoni rászorulót, hogy elfogad-e fél csomag pelenkát vagy sem? El fogja fogadni, mert a gyerekének SZÜKSÉGE van rá.
2022. márc. 8. 11:22
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!