Bele lehet törődni?
Nem egészen három éve váltunk el volt férjemmel. Többször bántalmazott, volt, hogy a két kisfiúnk jelenlétében. Ezen részén Túl tettem magam, pszichológus és egyéb szakemberek segítségével. Valáskor a vagyonmegosztást nem kértem a további viták megelőzése érdekében. A gyerekről viszont sosem montam le! A mai napig minden erőmmel harcolok, de sajnos eredménytelenűl. Mivel a nárcisztikus volt férjem annyira el lehetetlenítette az életem, hogy a gyerekek vele élnek. Válás után saját lábra álltam, anyagi segítséget nem kaptam, de mindent megtudtam adni a gyerekeknek. Sosem tiltottam az apjuktól őket! Viszont Ő jobb anyagi helyzetben van mint én. Így a gyerekek akkor is megkapnak mindent (gondolok itt: iphone, xbox, minden nap gyors kaja, pizza... stb.) Melyek csábítóak két kiskamasz számára. Viszont ezt én nem tudnám nyújtani.
Tiltja a gyerekeim, zsarolja őket és semmit nem tudok tenni mert a gyerekek nem hajlandóak család segítő, gyámügy felé vallomást tenni. A gyerekeim csak azt látják hogy kell megalázni, tönkretenni egy nőt, jelen esetben a szülő anyjukat... hihetetlenül mélyen érint, hogy efféle neveltetésben nőnek fel a gyermekeim. Elsősorban ez aggaszt, másrészt a saját mentális állapotom. Beleőrülök a hiányukba és a gondolatba, hogy milyen felnőtté fognak válni.
Már mindent megtettem mit egy anya megtehet, de a törvények rám is vonatkoznak! Mit tegyek? Hová forduljak? Lehet csak tájékozatlan vagyok, de gyámügy kizárva...
Ezt nem értem, a láthatáshoz jogod van, bírósági határozattal.
Nemcsak vagyoni értékeket lehet nekik nyújtani, hanem élményeket, közös játékokat, kedvenc kaját, érezhető, de nem tapadós törődést - arra éppúgy igényük van.
Az a baj, hogy utólag már könnyű okosnak lenni, de te pont akkor csicskultál be, amikor a legerősebbnek kellett volna lenned.
Mi az, hogy nem volt vagyonmegosztás???
Nem is értetem...
Magadat hoztad ebbe a hülye helyzetbe, a gyerekeket pedig könnyű manipulálni, főleg ebben a korosztályban. Persze, hogy előrébb van nekik a menő kütyü, mint pl. a tisztelet, jómodor elsajátítása.
Már nem tudsz sok mindent tenni, csak abban reménykedhetsz, hogy a gyerekeid ahogy nagyobbak lesznek, maguk is rájönnek, hogy milyen ember az Apjuk. Láthatáshoz jogod van és nem tilthat a gyerekeidtől, ez esetben a gyámhivatalhoz kell fordulni.
Amíg nem írod le az igazat, senki nem tud segíteni.
Írod, hogy a törvények rád is vonatkoznak. Tehát van oka, hogy nem veled vannak?
Anyagi jólét, mindennap pizza meg gyorskaja, meg xbox az nem ok. Nem mondasz el mindent.
Munkanélküli, alkoholista hajléktalannak kell kb lenni, hogy egy nő ne kaphassa meg a felügyeleti jogot. 3 éve váltatok el, vagyis ha van két 12-14 éves korú gyereked, akkor 0-10 éves korukig azért csak velük éltél. 10 év alatt nem sikerült annyi kapcsolatot kialakítanod velük, hogy ne nézzék végig szemrebbenés nélkül, hogy az apjuk ver téged, és pizzával meg telefonnal tömi be a szájukat cserébe. Tudom, hogy el tud korcsosulni egy gyerek értékrendje a kamaszkorra, de nem ennyire, azért amikor a szülők egymást verik, az már rendesen traumatizáló. Hacsak nem cigányok vagytok.
Ha meg nem is tiéd a felügyeleti jog, láthatás akkor is jár, senki nem tilthatja el tőled őket, ebben kár a törvényekre mutogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!