Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy kezdjem el kivizsgáltatni...

Hogy kezdjem el kivizsgáltatni, hogy a kisfiam érzékeny-e a tejre?

Figyelt kérdés

2 és fél éves, és elég híg a széklete, a normál is hígabb általában a normálisnál. A gyakorisága nem vészes, napi 2 az átlag. Ezenkívül gyakran kis piros pöttyök vannak az arcán. A gyerekorvosnak többször mondtam, azt mondta ez önmagában nem probléma.

Viszont nemrég elkaptunk egy hányós-hasmenős vírust, így 2 hétig el volt tiltva a tejtől. Miután a vírus elmúlt, teljesen helyrejött az emésztése, egyáltalán nincs híg széklet és a bőre is szebb lett. Itthon azóta nem kap tejet, de a bölcsiben szoktak, és akkor mindig visszatér a probléma.

Hogy tudnám ezt kivizsgáltatni? A gyerekorvosnak kötelessége beutalót adni, akkor is ha szerinte csak túlaggódom? Vagy magánúton érdemes kivizsgáltatni?

tegnap 20:17
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Gyermekgasztros elmagyarázza. Én magánúton mennék, mert államiban jó sokáig eltarthat, mire csak időpontot kapsz. Ha van rá keret, akkor magánban. A gyerekorvosnak is kellene nyílván tovbbküldeni. E kapcsán két opció van, vagy erélyesebben fogsz neki szólni, hogy már pedig vagy ráhagyod, mert ezek alapján nem fog sehova adni.
tegnap 20:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a férjem csinálta végig tavaly.

Háziorvos adott beutalót gasztroenterológiára. Kb.3 hónappal későbbre kapott időpontot. Ott adtak neki beutalót vérvételre meg egy új időpontot kb 1,5 hónappal későbbre, amire meglesz a véreredmény.

Volt egy sima vérvétel, ami mindenfélét nézett, ami ezt a tünetet okozhatja, meg egy laktóz terhelés, ami abból állt, hogy egy löttyöt megivott és utána talán 30 percenként vettek tőle vért. Nem tudom ezt gyerekeknél is így csinálják-e. Utána visszament a gasztroenterológuahoz és megkapta az adókedvezményes papírt, meg hogy ne egyen semmit, amiben laktóz van.

Őszintén én nem rohannék magánba. Ha egyértelműen a tej okozza a tünetet azt nem adnék neki addig (de kalcium pótlásra figyelni kell) ezen az, hogy a papír mikor lesz meg róla nem oszt nem szoroz.

tegnap 20:46
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A fő problémám az, hogy a bölcsődében nem kap külön ételt, ha nincs papírom róla, hogy ételérzékenysége van, ezért szeretném minél hamarabb elintézni a dolgot. Szétnézek felénk van-e lehetőség ilyen vizsgálatra magánban.

tegnap 21:04
 4/7 anonim ***** válasza:
49%
Nekünk doki nem ismerte el hogy allergiás,gasztrós azt mondta csak lelki baj. Ezért kénytelenek voltunk ételintolarencia tesztet csináltatni. Ezt egy magán gasztrós elfogadta és ez elég a bölcsihez. DE jobb lenne magánban csináltatni egy rendes allergia tesztet és előtte ne diétázzatok mert akkor fals negatív lesz az eredmény. Most már egyből rendes allergiavizsgálatra vinném csak sajnos azóta diétázunk így semmit nem mutatna a teszt és a terhelés megviseli de nagyon. Ja és minden tünetről legyen fotó, meg étkezési napló is legyen hozzá.
tegnap 21:43
 5/7 anonim ***** válasza:
54%

#4 A laktózra nincs olyan, hogy fals negatív, a helyszínen itatják meg vele.

Az a glutén amire előtte nem szabad diétázni.

tegnap 22:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Tejfehérje is lehet, nem csak laktóz. Nekünk azt mondták, a tünetek számítanak. Gyerek gasztroenterológián ott helyben volt vérvétel (Bethesda), bőrteszt, és mivel addig diétázott, vissza kellett terhelni. Az számított hogy újra megjelennek-e a tünetek. Azt monták hogy a vérvételnél nem számít hogy diétázik-e a tejfehérjére.
tegnap 23:43
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk bezzeg a tejfehérjére is azt mondják,hogy számít. Azt észrevettem hogy minden doki másképp tudja és van amelyiknek gingja sincs🙄és igen glutén is van nálunk,de ismerek olyat akinél nem mutatta ki erősen a tejet,pedig tünetelt csakhogy már diétázott.
ma 00:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!