Hogyan oldjam ezt meg?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú lesz, előre is bocsánat.

Van egy kisfiam. Hamarosan másfél éves. A kisfiam előtt volt egy missed ab-műtétem, ami nagyon megviselt. Majd szerencsére utána nem sokkal teherbe estem a kisfiammal. Borzasztóan nehéz terhesség volt. Depressziós voltam és szorongtam. Pszichológushoz jártam, rezegtem, féltem, sírtam. Tiszta stressz voltam. Teljesen kifordultam magamból. A szülés pedig szörnyű volt. Majdnem egy napig vajúdtam, mire megcsászároztak, azt is már csak akkor mikor állítólag felakadtak a szemeim. Szóval nem kívánom ezt az időszakot senkinek. Ebben a 9 hónapban a férjem úgy érezte, ő az áldozat. Nem igazán volt velem lelkileg. Sőt. Nagyon csúnyán viselkedett. Majd szülés után az ami velem terhesen történt a kifordulás magamból, csak fokozódott. Szakemberhez fordultam. Így gyógyszerekkel kordában tudtuk tartani a “másik, új énemet”. Vissza gondolva. Nem is tudom, iszonyatos volt ez az egész.

Férjem szeretne még egy babát. Én nem!! Mondtam neki, hogy én ezt mégegyszer végig nem akarom csinálni. Kéne még egy, persze! Csak adják ide a kezembe, hogy ő a tiéd, egészséges, gratulálunk anyuka! De ne kelljen se terhes lenni még egyszer, se kórházba menni. Nyilván nem érti meg egyáltalán. Valamint elég gorombán viselkedik, ha csak megpróbálok erről beszélni vele. Le üvölti a fejem, hogy már pedig lesz még egy! Ne ítéljetek ez alapján. Nem ver és apának is nagyszerű. De úgy érzem nem vagyunk egy szinten értelmileg. Valamikor, amikor észre sem vettük el mentünk egymás mellett. Sok dologban már nem egyezik a véleményünk. Az antidepresszánsaimat kell még szednem egy darabig, mivel érzem, ha abba hagyom, vissza esek! Az életem most amúgy is kicsit kusza. De azt sem érti meg, hogy gyógyszer mellet sem akarok teherbe esni. Mert elvileg nem lesz baj. De értitek ez nem olyan dolog, hogy terhesen iszok egy kis colat mert oké van benne cukor is meg minden de nem baj, egytől nem lesz baj. Ez bakker egy antidepresszáns! Mit nem lehet ezen megérteni? Persze ő már most ebben a pillanatban akar még egy gyereket. Én szerintem addig még én helyre nem jövök és úgy nem gondolom, hogy na mégis kell, addig nem lesz! Magam miatt, a fiam miatt! Meg szerintem először ezt a valahol kisiklott házasságot kéne helyre tenni. De szerinte az se rossz. Na mindegy is. Úgy gondolom jogom van bele szólni, hogy szeretnék e még egy babát, ezek után pláne. Ne nézzetek hülyének, de a kisfiam miatt, nyilván itthon sem akarok vitát, mint mondtam már a férjemmel nem vagyunk egy hullámhosszon. Szóval nem akarok vele vitázni, de gyerek se kell, legalább is most nem. Van valami ötletetek, hogy mondjuk titokban fogamzásgátló vagy spirál vagy bármi. És tényleg ne ítéljetek el. Tudom hány nő van aki szeretne gyereket és nem lehet, közben itt vagyok én akinek lehetne és nem kell több. Igazságtalan, jól tudom. De ez most nekem nem megy.

tegnap 20:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szedjél gyógyszert amíg helyre nem jössz annyira hogy elváljatok. Ha ő ennyire szeretne legyen bármekkora tirpák akkor sem érdemli meg hogy hitegesd évekig hogy majd lesz. Számomra a jó apa fogalmába beletartozik hogy tisztelje a gyereke anyját, szóval azért a férjedre a jó apa kifejezést használni erősen költői.
tegnap 20:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem vagy annyira intelligens a leírtak alapján, hogy tudd, ez nem oké így. Mármint a férjed nyilvánvalóan egy buta ember lehet! Fel nem fogom, hogyan hozott benneteket össze az élet, de ha már így alakult, akkor feltételezem, vagy nem ilyen volt, vagy nem láttad a valódi arcát. Simán lehet, hogy álom világban éltél. Sokan esünk ebbe a hibába. Még egy voks a fogamzásgátló mellett.

Ja és szerintem, ha vársz, mert gondolom a fiad miatt vársz, hidd el, nem lehetetlen, hogy megoldódjon a helyzetetek, de az csak nagyon ritkán adatik meg. Szóval ezzel csak azt akarom, hogy tedd rendbe magad lelkileg. Erősödj meg! Mert bármerre is visz az élet, a férjed felé, vagy tőle távol, már anya vagy! Helyt kell állnod. Jól kell megoldanod. De igen ideig óráig talán a fogamzásgátlóval húzhatod az időt.

Minden jót.

tegnap 21:09
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Azon gondolkodtál már, hogy épp a férjed jelenléte betegít meg? A gyerek örökre összeköt titeket. És te pont akkor lettél nagyon rosszul, amikor terhes lettél.
tegnap 22:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Összeszedném magam és elválnék amilyen hamar csak lehet. Ilyen embernek nemhogy még egy gyereket szülni, de a közelében lenni is mérgező. Az ilyen "férfiak" undorítóak. Embernek sem nevezhető.
tegnap 23:02
 5/7 anonim ***** válasza:
90%
Eszedbe ne jusson még egy gyereket vállalni egy ilyen emberrel "Nem ver"...ez a mérce komolyan? Ezt inkább nem is kommentàlom. Kezdj el azon dolgozni, hogy jobban legyél és el tudj válni.
tegnap 23:12
 6/7 Miss Lady ***** válasza:
Az embered egy fasz.
tegnap 23:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Én mindig meglepődöm, hogy van, ahol a 21.században még mindig megy ez az "olyan jó ember, hisz nem iszik, nem ver".🙄

Tényleg ekkora takonynak tartod magad? Szedd már össze magad! Még egy gyerek?🤦🏽‍♀️ Egy se kellett volna egy ilyentől.

ma 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!