Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Voltatok már gyerekek mellett...

Voltatok már gyerekek mellett anyagi mélyponton?

Figyelt kérdés

Amikor minden sz*r összejött, munkanélküség, nagy kiadások, pont akkor romlanak el a háztartási eszközök, megtakaritás elfogyott vagy fogyóban, ilyesmi.

Mikor ott álltatok, hogy nem tudjátok, hogyan-merre tovább anyagilag, hogy éltek meg hosszútávon és mellette ott voltak a gyerekek is.

ma 13:12
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

Nem.

Elég ilyet átéltem passzív szenvedőként gyerek fejjel, hogy felnőttként hajlamos vagyok mások szerint túlbiztosítani mindent. Van munkanélküliségi biztosításunk, életbiztosításunk, EP/ÖNYP, megtakarításunk és nem élünk nagylábon, így sose nullazzuk le magunkat.

ma 13:18
 2/8 anonim ***** válasza:
77%
Kb, mint az első. Egész gyerekkoromban azt hallgattam, hogy soha semmire nincs pénz. Mindig mások által évekkel korábban levetett, agyon hordott, ocsmány holmijaim voltak, amelyek miatt halálra cikiztek mindig. Első rendes téli kabátom egy tescos darab volt, 7000 forintért (11 évvel ezelőtt), 21 évesen. Úgyhogy én is agyon biztosítottam magam, nincs olyan, hogy valamire nincs, van külön mindkettőnknek fél éves megtakarítása, ha véletlenül nem lenne munkánk (fogorvosok vagyunk, ez elég valószínűtlen, de még így is), ezen felül is vannak tartalékok, nincs egy forint hitelünk sem, saját teher mentes ingatlan, most építkezünk. Utóbbi hitel híján nyilván lassan megy, de inkább épüljön lassan, mint hogy elvigyék a fejünk felől a lakást. Egy gyerek van egyelőre. Ha valamit soha többet nem akarok hallani, hogy nincs pénz.
ma 13:37
 3/8 anonim ***** válasza:
71%
Volt ilyen igen, de kajára, ruhára mindig tudunk költeni. Nálunk nagyon változó a bevétel, de amikor van akkor sok van. Amikor szűkös időszak van és elfogy minden megtakarítás, előfordul, hogy kölcsön is kell kérni, amit könnyen vissza tudunk adni, amikor van bevétel.
ma 13:51
 4/8 anonim ***** válasza:
30%
Mint az 1-es. Rengeteg tartalékunk és mentőövünk van. Évekig kéne szórnom a pénzt két kézzel, hogy lenullázzam magunkat. Tudatos költés mellett nem tudom mi kéne, hogy idáig jussunk. Nekem nagy motiváció volt, hogy soha többé ne kelljen úgy élni, mint gyerekként.
ma 14:03
 5/8 A kérdező kommentje:

Ja, én is ezt gondoltam.

Van diplomám, nyelvtudásom. Minimális (havi 30 ezer) hitellel vállaltunk gyerekeket. Csak egy kocsit tartunk fent. Mindig spórolósak voltunk, nem élünk nagy lábon. Pár milliós megtakarításunk is van még ebben a pillaantban.

De gyed alatt megszünt a cég, hónapok óta nem találom munkát a gyerekek miatt, mert csak olyan jó, ahol tudom hozni-vinni őket, mindemellett meghallják, hogy két gyerek.....

A férjem cége alatt is rezeg a léc, keres melót 2 hónapja, hogy hamarabb legyen munja, mintogy leépítések lennenek, de semmi. Nulla. Minimális munkalehetőség, és ami akad, oda se hívják vissza.

Így élünk egy bizonytalan fizetésből, félrerakni már nem tudunk, most kell egy több százezrea javítás a kocsihoz, nem tudom mi lesz, azérr 4 fős családként nulla bevétellel hamar feléljük a megtakarításunkat is.

Érettségi óta dolgozom, két munkahelyen is, iskola mellett is, minden hónapban az volt az első, hogy félrerakunk, sose gondoltam, hogy ide jutok, hogy ezen kell stresszelnem, hogy így alakulnak a dolgok....

ma 14:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Voltam. Hirtelen a hitel törlesztőm 23ezerről, 60ezerre ugrott (svájci Frank). Pár hónapig csak a kaja és a létszükség volt. Gyed-en voltam, gyerek apja sehol. Szerencsére otthon laktunk akkor.

Aztán mentem vissza dolgozni. Akkor már nem volt gond.

ma 15:19
 7/8 Bogica0616 ***** válasza:
100%
Kitartás nektek. Közhely, de ha már nagyon lent vagytok, csak felfelé vezet az út. Volt tavaly, hogy több hónapig a gyerekből kelett élni 4 tagú családnak, úgy, hogy allergiásak a gyerekek. Nem mindegy mit esznek. Plusz a gyógyszerek, ruhák, de kibirtuk. Apa talált magyar viszonylatban jó fizető állást és nekem is beindult a vállalkozásom. A megtakarítást 6-7 hónap alatt feléltük, de most újra teszünk félre. Amit nem vettünk még most pótoljuk.
ma 15:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Irány külföld több és jobb esély a munkára.
ma 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!