Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti hogyan tutatok túl lépni a...

Ti hogyan tutatok túl lépni a mélyponton?

Figyelt kérdés
már 9 hónapja nem akar jönni a baba,egyszer nem foglalkozok vele úgy vagyok vele majd jön ha jönni akar,máskor teljesen a padlón vagyok és síratom az egereket.Már két ismerősömnek is van egy 2 hónapos kicsi fiúk,sógórnőmnek egy 10 hónapos lánya és most barátnőm is nagyon akar már nagyon régóta.Ő a párjával pont pé-kor volt egyűtt megszakítással,ez az első hónapja fog.gátló nélkűl és már 5 napja késik a mensije és terhes tünetei vannak,ha most összejött nekik így akkor nagyon irigyelem őket,nem mondom hogy leszek velűk egyűtt boldog de már nehezen viselem a dolgot hogy nekűnk miért nem?

2012. ápr. 17. 18:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Mi az idén 2 éve várjuk a babát.

elég nehezen jutottam át a mélyponton. Tavaly májusban kiderült hogy terhes az egyik sógornőm. Augusztus körül bírtam rávenni magam, hogy érdeklődjek utána, holott 3 hetente jöttek. Próbáltam tudomást sem venni róla. Februárban mikor megszült az elsők között voltam akiket felhívott telefonon a szülés után 1 órával. Most meg már úgy vagyok vele hogy örülök neki. Ráadásul mi leszünk a keresztszülők.

2012. ápr. 17. 18:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy 10 hónap után volt a mélypont, a földrerogyva sírtam. :( A férjem nem adajgatott tovább, rámförmedt, hogy szedjem már össze magam, jó életünk van, szeretjük egymást, de ő nem akar engem így látni, és ha ez az egész ezt váltja ki belőlem, akkor inkább nem is akar gyereket!!!

Akkor rájöttem, hogy mennyire másképp kell élnem az életem. Nem egy gyerekre vágyó pár lettünk, hanem egy gyerektelen fiatal pár. És az nagyon más! Nem tervezgettem, hogy mi lesz ha. Simán terveztünk nyaralást következő évre, bulizni jártunk, simán ittam, nem érdekelt, hogy még akár terhes is lehetek...meg ilyenek. Persze figyeltünk a PÉ-re, de nem volt többé munka-szaga az együttléteinknek sem. Ezt csak így lehet túlélni, különben tönkremehet a házasságotok is! Egy bnőm 7 évig próbálkozott, sikertelen inszemek és lombikok sora után spontán lett terhes. :D Sorba születtek körülöttük a gyerekek, volt aki iskolába ment már, mire nekik az első összejött. De soha nem forgot ekörül az életük, boldogok voltak, éltek, buliztak, barátkoztak, utaztak... Nagyon jó példa ők!

Na és akkor nálunk a folytatás: az elhatározás utáni hónapban terhes lettem, de azt ababát hamar el is vesztettük. :( De nem csüggedtem. 1-2 napot hagytam magamnak kicsit szomorkodni, de előre néztünk. 2 hónap múlva terhes lettem. És minden rendben volt. :D

Most pedig épp a 3. babánkat várom. :P

Higgyétek el csajok, el kell engedni a súlyokat! Meg kell érteni, hogy nem vagyunk Istenek, nem mi döntünk! És épp így, nem is mi tehetünk a sikertelenségről! JA, és ez nem sikertelenség! A terhesség, az áldott állapot, az siker! DE az, hogy valaki nem terhes, az nem sikertelenség! Az a normális állapot! Tessék ennek fényében élni! Normális életet!

"Meg kell tanulnunk vágyni arra, ami már a miénk." ÉS higgyétek el, utána jön a többi. ;)

2012. ápr. 17. 20:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Olyan jó ilyen történeteket olvasni, mint a tiétek, kedves utolsó!!!
2012. ápr. 17. 21:22
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Csak alá szeretném húzni az előttem szóló történetét: abban a hónapban sikerült, amikor eldöntöttük, hogy most szünetet tartunk... 5. napi peteérésből megfogant a manó, most vagyok 36 hetes.

Pszichológusként hiszem, hogy az a stressz, amit okoz a gyermek utáni vágy, mind fiziológiásan, mind más szempontból gátolja a teherbeesést. Nagyon drukkolok mindkettőtöknek, és egészen biztos, hogy meg fog érkezni a kis csodátok! :)

2012. ápr. 18. 08:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Mi két évig vártunk a férjemmel a babánkra. Minden hónapban rettegtem és féltem, hogy nehogy megint negatív legyen a teszt. Minden menstruáció alkalmával sírógörcsöt kaptam, mert megint nem sikerült teherbe esnem. Férjem kitartóan biztatott és lelki támaszom volt. Szerinte mindennek megvan a miértje és a babák tudják, mikor kell jönni. Sajnos ezt sokáig nem tudtam elfogadni és görcsösen akartam a gyereket. Közben a legjobb barátnőm terhes lett és majdnem beleőrültem a gondolatba, hogy nekünk még nincs babánk, holott úgy terveztük, hogy majd egyszerre szülünk és együtt tologatjuk a babakocsit és a gyerekeink is ugyanolyan jó barátok lesznek majd és együtt játszanak. Szinte bebeszéltem magamnak, hogy csak külső segítséggel lesz babánk. Amikor már ott tartottunk, hogy felkeresünk egy meddőségi klinikát, valahogy megkönnyebbültem és bíztam a sikerben. Következő menstruációm már elmaradt és most a gyönyörű kislányunk 5 hónapos és a szomszéd szobában alszik békésen. Lényeg a lényeg: van abban valami, hogy lelkileg és szellemileg pozitívan kell a dologhoz állni és minden lelki terhet le kell tenni és hagyni kell, hogy a dolgok maguktól történjenek. A görcsös akarásnak nincsen semmi pozitív eredménye. Jó, ha van egy társ, aki segít a nehéz pillanatokban, de ehhez te is kellesz, hogy befogadd a pozitív energiákat. Fel a fejjel, kitartást és kívánom, hogy mielőbb jöjjön a baba! Kívánok rengeteg pozitív gondolatot, lelki erőt és belső békét neked!
2012. ápr. 18. 14:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok; csak még annyit tennék hozzá, hogy a megnyugvásomhoz az is hozzájárult, hogy elfogadtam, hogy a baba akkor jön, amikor ő jónak látja és nem akartam erőltetni semmit sem. Nem kérdeztem magamtól állandóan: Miért nem leszek terhes ? Mikor jön már a baba ? Hidd el, minden jóra fordul és akkor nagyon boldog leszel. ne kérdezd, mikor. Csak bízz és higgy a jóban. :)
2012. ápr. 18. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!