27%-os áfa,1 kulcsos "igazságos" adózás, elvett magánny. , jövedéki adó emelése, eb-adó, adójóváírás eltörlése, végtörlesztés ( a gazdagoknak),700 gyógyszer árának emelése, drasztikus élelmiszerárak, magas üzemanyagár, Forint mélyponton. Ez mi?
...Rokkantnyugdíjasok teljes ellehetetlenítése, korkedvezményes nyugdíjak elvétele, új munkatörvény terve, médiatörvény,közmunka akár az ország túlsó végébe, stb,stb...Valamit még szerintem kihagytunk...Ja igen chips adó!
Erre számíthattunk!
Ez struktuális átalakítás?
Igen, a gazdagok javára.
Ezt szerettük volna?
Van, aki igen..
Erre szavaztunk?
A birkák igen, de sajnos nem csak ők szívták meg.
Kiben bízhatunk?
Senkiben, max magunkban.
Ki hagy élni?
A kormány és a főnök kivételével mindenki.
Hihetetlen!!! Mint a macska az üvegen.
Meg ezek nem is igazak, vagy ha mégis, a mi érdekünkben történnek, ugye kedves Utolsó?
Van új elmebaj:
Ingatlantörzskönyv!
Mindenki köteles lesz kiváltani, ha elad, vagy bérbead hosszútávra!
Energiahatékonyság alapján 10 osztályba sorolhatók az ingatlanok, és ennél fogva könnyebben ( magyarul többnyire nehezebben) lesznek eladhatók!
Örvendjünk!!!
Egyszeri felmérés díja 15-60 ezer Ft.
Gondolom annak 15 ezer, ahová ki sem kell menni :-)
Pl. szigetelés nélküli panel, már besorolt társasházak, stb.
Utána mi következhet még? Eredetiségvizsgálat minden eladásnál?
"Meg ezek nem is igazak, vagy ha mégis, a mi érdekünkben történnek, ugye kedves Utolsó?"
Nem ő vagyok, de van még pár pont:
"drasztikus élelmiszerárak"
Nálunk ugyanannyiba kerül a zsömle, mint 3 évvel ezelőtt. Hol ebben a drasztikus áremelés? A cukor valóban drágább.
"magas üzemanyagár"
Ezt fölösleges a kormány számlájára írni. A környező országok egy részében drágább. Oda meg csak nem a magyar királynak van kihatása.
"Forint mélyponton"
316Ft/EUR még mindig nem volt. Itt szintén: a CHF erősödése a mi királyunktól független dolog.
"végtörlesztés ( a gazdagoknak)"
Oh. A "dögöljön meg a szomszéd tehene"-elv...
"Ez a stuturális átalakítás?"
Igen, de még várok intézkedéseket.
"Ezt szerettük volna? Erre szavaztunk?"
Vannak nem tetsző húzások, de azért haladunk.
"Ma kiben bízhatunk igazán, ki képvisel minket? "
Önmagunkban bízhatunk, senki másban. Mint ahogy a segítséget sem várhatjuk el mástól. Ez egy ilyen világ. Amolyan darwini.
És a kedvencem:
"elvett magánny. "
Hány százalék reálhozamot kaptál vissza a befizetett tőkéhez képest? Úgy is kérdezhetném: mennyi volt a valódi kamata a befektetésEDnek? És az hány év alatt?
"1 kulcsos "igazságos" adózás"- a többkulcsos volt igazságtalan, mert pozitív diszkriminációt alkalmazott az alacsonyabb keresetűek felé. A végén nehogy már oda lyukadjunk ki, hogy aki jól keres, az adózza le a 99%-át. Tiszta kommunizmus.
A gazdaság szempontjából valóban nem volt szerencsés(10 évvel ezelőtt talán), de az elgondolást támogatom.
Elméletileg napjainkban már nincsen gyarmatosítás és nincsenek gyarmatok,
gyakorlatilag???
7-nek:
Királyunk, amikor még ellenzékben volt azt mondta, hogy az a kormány, amely a regnálása idején nem tudja 300Ft alatt tartani az euró-árfolyamot, az alkalmatlan a kormányzásra.
Magánnyugdíjpénztáras téma:
Amikor nekem visszaadták a reálhozamot, akkor volt nagyjából 800ezer forint körüli befizetésem 12 év alatt (melyben volt egy 5 éves szünet, amikor semmit nem fizettem be). Én kaptam 190ezer forint reálhozamot a MNyP-től. Az államtól vajon mennyit fogok kapni? Ja, hogy már a tőkerész sincs meg ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!