Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Éreztétek már úgy, hogy nem...

Éreztétek már úgy, hogy nem bírjátok tovább az állandó éjszakázást? Mi segített átlendülni a mélyponton?

Figyelt kérdés

Kisfiam 1 éves lesz nemsokára. Születésétől kezdve elég jó alvó volt. Volt egy időszak, amikor át is aludta az éjszakákat.

Aztán kb.7 hónapos korában kezdett elromlani az alvása. Kb.1 hónapja meg egyenesen katasztrófa. 1-2 óránként ébred, olyan is van, hogy fent vagyok vele 2 órát is akár, mert sehogy se jó neki.

És most valahogy besokalltam. Éjszaka már sírtam, annyira kiborultam. Fent voltam vele hajnali 1-től 3-ig.

Segít a férjem is, csak az utóbbi hetekben sajnos ő nem veheti fel éjszaka, csak ritkán, mert üvölt nála.

Akinek volt hasonló mélypont, mi segített átlendülni?

2023. máj. 3. 09:40
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Átérzem. Mi már ezen túl vagyunk, de a válaszom nem nyugtatna meg, így csak kitartást kívánok.
2023. máj. 3. 09:42
 2/10 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem ez szeparációs szorongás részben. Vedd magad mellé, próbáld meg az szokott segíteni.

Illetve még egy dolog, amit csak úgy kísérleti jelleggel érdemes kipróbálni: omega 3 szirup. Elvileg segíti az idegrendszer érését is, van olyan akinél segített a gyerek alvásában is.

Ha végleg nem megy semmi adj neki melatonint- ismerősöm 1 évese azóta alszik megint, hogy 1mg-ot kap. Rászokni nem lehet és ez nem altató, vagy nyugtató.

2023. máj. 3. 09:54
 3/10 anonim ***** válasza:
93%

Hát... Gyakran érzem így igen, aztán csak eljön a következő nap mindig. A kislányom most 4 és 6 között volt ébren, számomra ez sokkal keményebb, mint amikor 3-4-szer megébred éjjel és csak vissza kell simogatni, vagy max pár percre felvenni. Tudom, hogyha pár perc alatt nem alszik vissza, akkor ez egy minimum 2 órás menet lesz és annnnnnyira lassan vánszorognak ilyenkor a percek, hogy kínszenvedés. Fekszem mellette és próbálok pihenni, nagyjából ennyi a taktikám. Persze nem tudok, mert forgolódik, rugdos, bújik, de próbálkozom.

Ha már nagyon kivagyok, akkor alszom délután 1-2 órát, amikor a férjem hazaér, vagy elmegyek valahova kicsit feltöltődni. Barátnőzni, vagy beülök egy étterembe, moziba, vagy ahova éppen kedvem van. Nomeg kisírom magam én is, amikor úgy érzem erre van szükségem.

2023. máj. 3. 10:21
 4/10 anonim ***** válasza:
79%
A melatonin nagyon veszélyes, erős mellékhatásai lehetnek, és az sem mindegy, milyen fajtát kap még egy felnőtt sem, és mikor, és mi az alvás melyik fázisánál van probléma. Orvosnak kell felírnia, és csak nagyon erősen indokolt esetben. Az más kérdés, hogy be lehet szerezni recept nélkül is. Én nagyon kivoltam, vettem is, aztán szerencsére még időben megtudtam többet a hátrányairól. Hubermanlab podcastját ajánlom, nem fogod akarni utána beadni sem a gyerekednek, sem te magad bevenni.
2023. máj. 3. 10:24
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
4-es köszi meghallgatom. Nyilván a L-triptofán forma jobb, mint magát a kész melatonint beadni. Nekem semmi mellékhatása nem volt, csak jót aludtam.
2023. máj. 3. 10:42
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
1 eves mult a fiam.ket hete nem kel egyaltalan,elotte orankent volt fel...kitartast,lehet neked is nemsokara vege az ejszakazasnak.
2023. máj. 3. 11:09
 7/10 anonim ***** válasza:
79%
Az, hogy a férjem átvette az altatását, és ő kelt hozzá. Semmi más.
2023. máj. 3. 11:26
 8/10 A kérdező kommentje:
Mint írtam, nálunk ez nem opció jelenleg. Üvölt, ha az apja veszi fel éjszaka. De úgy üvölt, mint akit tüzes vassal égetnek. Szóval nem csak amolyan kis lájtos kis hiszti.
2023. máj. 3. 12:00
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ertem, hogy ez nem opcio, nalunk sem orult neki egyik gyerek sem, a nagy raadasul nem az a fokozatosan egyre hangosabb tipus volt kicsikent, hanem azonnal nagyon hangos lett. De az apja ugyanugy a szuloje, es ha en nem lennek, akkor nem is lenne masik opcio. Marpedig a huzamosabb kialvatlansag veszelyes is tud lenni. Nekem kezdettol nagyon nehezen aludt el, es nagyon sokat ebredt. A csatos hordozo segitett, azzal a ferjem is el tudta altatni idovelnagyobb siras nelkul. Eleg gyorsan megszokta egyebkent. Muszaj volt felvaltva csinalnunk, akkor mar en is 1 eve keltem 6-8x.
2023. máj. 3. 12:13
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem aludt jól és most kb 2 hónapja minden éjjel fent van 1-2 órát.

Ezen semmi sem segít..

2023. máj. 4. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!