Alkalmazkodjak hozzá én? Gyermekem apja nem a megbeszéltek szerint tudna jönni.
Egyedül nevelem a gyereket,apja külföldön él és dolgozik.
A koronavirus miatt idén 1 alkalmommal volt itthon pár napot. Tudott volna jönni többször is de nem akart tesztet csinálni. Nrm az ára miatt hanem mert "ne turkaljanak az orromba". Decemberbe felajánlottam azt is hogy kifizetem a magyar teszteket csak tudjon jönni karácsonyra gyerekhez. Inkabb nem jött.Szóval ritkán jön de a gyerek imádja az apját.
Már január óta mondom neki higy aug utolsó 2 hetére irja ki a szabit. Akkor már nem lesz semmi tábor nem tudom hova rakni a gyereket. Nekem fix leállásom van aug első 2 hete.
Ősztől iskolaba megy az ovi nem engedi hogy menjen aug 16-tól már.
Tegnap közölte hogy nem tud akkor jönni már a fönöke ki irta maganak azt a 2 hetet. Ő most akarta ki irni a szabit. Akkor akarna jönni mikor én is itthon leszek.
Én is akartam a gyerekkel lenni a szabadsagomon,nem csak a monoton hétköznapok mindig. Egy nyaralásra is sporoltam,lefoglaltam. Most mondjam le azt is? Szivem szerint nem engedném jöjjön,a birosagi papirokba is aug 15-30ig van beirva meg julius 1-15ig. De a gyerek szereti és varja h jöjjön hozzá.
Rugalmasan kezeltük eddig ezt a dolgot,ha jött kikértem oviból is.
Most nagyon nem akarom jöjjön.
Ráadásul az éven Covid volt ... sokaknak kiírtak szabadságot mert adott időben leálltak, otthon maradtak és aki nem tudott home Office ban lenni mert nem olyan jellegű a munkaköre, ott bizony a szabadság terhére ment.
Ha már annyira osztogatják az apa szabadságát itt. Plusz igen, külföldi cég, nem tudjuk pontosan mennyi jár és egyáltalán hány órás munkaviszony stb.
Apuka juliusba nem jön mert most volt juniusba. Az ovi szünet elött 1 héttel. Ezt is már tudta szeptemberbe mikor lesz. Az első hetet vállalta be ő. Csak ugye egy héttel elöbb jött mert nekik van vmi ünnep kint igy nem 5 napot kellett kivennie hanem 3at. Kikertem arra a hétre ovibol,a követekzőre meg kértem ügyeletet ahol egyedül volt a gyerek. Mert senki nem kért ügyeletet rajtunk kivül.
Most mikor itthon volt kérdeztem oké e még mindig az aug utolso 2 hete,akkor azt mondta már ki irta hagyjam már ezt a témát állandóan ezt fujom.
Tegnap szólta el magát hogy most akarta ki irni csak,de a fönöke már ki irta azokat a heteket.
Azért nehogy már apuka munkahelyére kenje valaki a dolgot!
Ha a főnöke kiírta magát szabira, és együtt nem lehetnek szabin, akkor a beosztott menni fog dolgozni és kész. A világon nincs olyan munkahely, ahol a főnök alkalmazkodik a beosztott utolsó pillanatban kitalált elképzeléseihez! A beosztottnak az a dolga, hogy időben jelezze, amikor szabira akar menni. A beosztott a válása óta tudja, hogy nyáron az a két hét az övé. Év elejétől bármikor mondhatta volna ezt a munkahelyén. Erre megvárta, mire a főnöke eldöntötte a maga szabadságát, és utána a volt felesége előtt a munkahelyére mutogat. Mutasson magára, hogy "én ökör, nem szóltam a munkahelyemen időben". Ja, csak akkor anyukát nem lehetne jóóóóól megszívatni!
Egyszer kell apukának észrevennie, hogy anyukát nem tudja dróton rángatni. Akkor utána már nem fog próbálkozni. De ha most el tudja rontani a nyaralásukat, akkor jövőre is érdemes próbálkoznia.
Egyébként nem tudunk arról, hogy apukának volna terve, mit csinálnak abban a 2 hétben. Könnyen lehet, hogy még semmi szállás sincs lefoglalva, és nem is lesz. Hanem majd döglenek otthon két hétig a meleg lakásban. A gyerek végigunatkozza, apuka meg végigszenvedi vagy lepasszolja a saját szüleinek, új párjának stb. Ezért kéne az anyának és a gyereknek is (!!!) kihagynia a lefoglalt nyaralást?????
84-essel kerültük egymást.
Tehát apuka már júniusban bizonyította, mennyit ér a szava.
Meg hazudott az anyának, mert azt állította, hogy rendben van aug. második fele, kért akkorra szabadságot. Pedig nem kért, mert később kért, amikor már nem lehetett.
Kérdező!
Ha rám hallgatsz, a következőt teszed:
1. Saját programodat sosem rúgod fel a férjed utólag bejelentett hülyeségei miatt.
2. Az előre bejelentett dolgait meg nem veszed komolyan. Vagyis, ha jön, odaadod a gyereket, de mindig legyen B-terved a gyerek elhelyezésére, ha nem jön.
Egyébként kíváncsi volnék, júniusban mit csinált a gyerekkel apuka, mikor vele volt egy hétig. Akkor is lehetett volna nyaralni menni.
Apukának nincs lakása ahova vigye a gyereket. Az anyukája is kinn él ahol ő,más rokon nincs. Panzióba ahol a haverja tulajdonos szoktak menni,a gyereket este hazahozzák reggel meg ha itt az anyukája akkor ő jön mielött indulok dolgozni,vagy én viszem el hozzá munkába menet. Egyszer mentem el moziba egy barátnőmmel de a gyerek addig nem fürdött le amig én haza nem értem. Eddig nagyon rugalmasan kezeltem ezt az egész dolgot,de most nagyon mérges vagyok rá. Ugyanakkor fáj hogy a gyereknek meg hiányzik várja hogy jöjjön.
Apuka nem foglalt szállást sehova mert eddig kellett a védettségi kártya,nem tervezett semmi különöset. Max 1 napos balaton,vásárolgatás játszótér. Estére haza hozza nekem.
Nekem évi 25 nap szabi jár a gyerek utánjáróval együtt. De a cég rendelkezik 20 nappal. 10 a nyári leállás-ami mindig aug első 2 hete,10 kell télre. Havi 1 vagy 2 szombat lehet bemenni vagy pénzért vagy szabadságért. Én az utobbiért megyek mindig ha barátnőm tud vigyázni a gyerekre. Meg hétközbe gyüjtöm a plussz orákat,ez miatt gyerek az első és az utolsó az oviba. Maradt 4 napom amit kivehetek,de azt az iskolai őszi szünetre tartogattam volna így is még kell hozzá,mert nem bizok annyira apukában hogy jönni fog az őszi szünet ideje alatt.
Amit összegyüjtöttem elment mikor bezárt az ovi a virus miatt,ügyeletbe nem vihettem mivel nem a védekezésbe fontos ágazatba dolgozok.
90-es hazudsz!
Ha egyszer jogszabályi vagy önkormányzati előírás, hogy ügyeletet kell tartani, akkor tökmindegy, hány gyerekre kell, az ügyeletet meg kell szervezni és kész.
Lehet összevonni a végtelenségig, de VALAHOL lennie kell az adott óvodára vonatkozó ügyeleti helyszínnek.
Nálunk tartottak. Más oviból jött volna még 3 vagy 4 kisgyerek,de lebetegedtek arra hétre ilketve az egyik karanténba volt mert a csaladtagjának pozitiv lett a tesztje.
Ki is akarták tenni mivel egyedül volt,de már a polgármesternek irtam hogy nem tudom hova tenni a gyereket nem én tehetek róla hogy akik miatt érdemes lett volna kinyitni az ovodát lebetegedtek. Így maradhatott arra a hétre. Ezen a héten meg én vagyok vele itthon,meg egy barátnőmmel van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!