Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Alkalmazkodjak hozzá én?...

Alkalmazkodjak hozzá én? Gyermekem apja nem a megbeszéltek szerint tudna jönni.

Figyelt kérdés

Egyedül nevelem a gyereket,apja külföldön él és dolgozik.

A koronavirus miatt idén 1 alkalmommal volt itthon pár napot. Tudott volna jönni többször is de nem akart tesztet csinálni. Nrm az ára miatt hanem mert "ne turkaljanak az orromba". Decemberbe felajánlottam azt is hogy kifizetem a magyar teszteket csak tudjon jönni karácsonyra gyerekhez. Inkabb nem jött.Szóval ritkán jön de a gyerek imádja az apját.

Már január óta mondom neki higy aug utolsó 2 hetére irja ki a szabit. Akkor már nem lesz semmi tábor nem tudom hova rakni a gyereket. Nekem fix leállásom van aug első 2 hete.

Ősztől iskolaba megy az ovi nem engedi hogy menjen aug 16-tól már.

Tegnap közölte hogy nem tud akkor jönni már a fönöke ki irta maganak azt a 2 hetet. Ő most akarta ki irni a szabit. Akkor akarna jönni mikor én is itthon leszek.

Én is akartam a gyerekkel lenni a szabadsagomon,nem csak a monoton hétköznapok mindig. Egy nyaralásra is sporoltam,lefoglaltam. Most mondjam le azt is? Szivem szerint nem engedném jöjjön,a birosagi papirokba is aug 15-30ig van beirva meg julius 1-15ig. De a gyerek szereti és varja h jöjjön hozzá.

Rugalmasan kezeltük eddig ezt a dolgot,ha jött kikértem oviból is.

Most nagyon nem akarom jöjjön.

2021. júl. 8. 06:46
 31/100 anonim válasza:
72%

Gondolom nem ez volt az egyetlen ilyen alkalom. Meg kell húzni egy határt és kiállni mellette. Csak egyszer kell ezt megtenni, utána majd megtanul alkalmazkodni. Ha ezt nem teszed meg, a fejedre fog nőni! Persze, apróbb dolgokban lehet alkalmazkodni is, hogy megmaradjon a jó emberi viszony, de ez nem az a helyzet. Te időben szóltál neki. Fél éve sz.rik a szabi intézésére, én a nyaralást tuti nem mondanám le. Nem képes alkalmazkodni, te miért tennéd a nyaralás lemondásával?

Gyereknek pedig keresnék olyan meséket, amikben hálátlan apukák vannak vs olyanok, akik mindent megtennének a gyerekükért. Okosak az ovisak, le tudja vonni a következtetést. Előbb-utóbb magától rákérdez majd, hogy apa miért nem találkozik/foglalkozik vele? Ekkor megkérdezheted tőle, hogy mit gondol a dologról. Majd elmondhatod, hogy te hívod/szólsz mikor lenne apa idő, de nem intézte el, hogy akkor vele tudjon lenni.

2021. júl. 8. 09:54
 32/100 anonim ***** válasza:
78%

Július második felében sem tudna szabit kivenni az apa?

Ha a bírósági papírokban aug.15-30. szerepel, akkor az apa már az anyával való egyeztetés előtt is tudhatta, hogy akkor van joga elvinni a gyereket. Ő hibázott, ha halogatta a szabadság kiírását.

Ha most menteni akarná a menthetőt (vagyis a gyerekkel együtt akarna lenni), akkor nem aug. első felét emlegetné az anya előtt, hanem júl. második felét - nemcsak az anya, hanem a főnöke előtt is. Végül addig totojázik, hogy arról egyszerűen le fog késni.

Egy másik kérdés, hogy a gyerek meg (szegényke) várná apjával a találkozást. Gondolom egy egyedülálló anya nem két hétre viszi nyaralni a gyerekét. Szerintem kérdező, azt ajánld fel, hogy indulás előtt ill. hazaérkezés után lehessen nála a gyerek. Talán összepakolni, vásárolgatni, ill. nyaralás után mindent kimosni és elrendezni is könnyebb, ha egymagad vagy otthon.

De az teljesen egyértelmű, hogy a nyaralást ne mondd le, és ne egyedül menj!

Oda kettesben menjetek, ahogyan terveztétek!

Azzal is egyetértek, hogy kilóg a lóláb: apuka letojja a gyereket, és még az is lehet, hogy direkt szervezte így, hogy anyukát kellemetlen helyzetbe hozza.

2021. júl. 8. 09:54
 33/100 anonim ***** válasza:
85%

Akik itt azzal jönnek, hogy a gyereket kell nêzni. Ti nem veszitek észre, hogy apuka szarba se veszi a gyereket? Csak anyukának akar rosszat?

Anyuka. Ne mond le a nyaralást. Persze lehet kompromisszum.eg minden, de nem kötelességed. Neked a végzést kötelességed betartani, ahogy apukának is.

2021. júl. 8. 09:56
 34/100 anonim ***** válasza:
87%
A másik gond az apa részéröl, hogy TUDTA, a megbeszélt idöponrban NEKI kellene a gyerekre felügyelni, mert az anyának már dolgoznia kell, a gyereket meg nem veszi be addig az óvoda, a felügyelete nincs megoldva, ÉPPPEN AZÉRT, mert az anya SZÁMÍTOTT arra, amit az apa megígért, illetve amikorra hivatalosan is nála lenne a gyerek!
2021. júl. 8. 09:58
 35/100 anonim ***** válasza:
82%
35-ös, na ez a másik, hogy akkor e pillanatban megoldatlan, hogy ki vigyáz a gyerekre aug. második felében.
2021. júl. 8. 10:00
 36/100 anonim ***** válasza:
20%

Nyilván nem 7/24ben dolgozik, hétvégente a gyerekkel van, munkaszüneti napokon a gyerekkel van.

Mondjuk nem értem miért a kérdés, hiszen egyértelműen ne, fog alkalmazkodni.

Off Személyszerint én külföldön élek, nálunk előző év november 1 és 15 között kell leadni a nagy nyári szünet alatti szabadság igényeket. Az ez után leadott kérelmeket automatikusan elutasítják.

2021. júl. 8. 10:05
 37/100 anonim ***** válasza:
78%

Ne alkalmazkodj, TUDTA a pasi hogy x-y dátum között láthatás van, ő mégis nagy ívben tojt rá.

Menjetek el nyaralni, de kezd tudatsítani a gyerekben, hogy apuka igazából nagy ívben tojik a fejére - aki AKAR, az járvány alatt is meglátogatja a gyerekét, akit elhagyott.

2021. júl. 8. 10:21
 38/100 anonim ***** válasza:
28%
Avaly, bakker, mi a jöhetnek szólsz bele minden egyes gyerekkel kapcsolatos kérdésbe amikor fogalmad nincs semmiről, nincs gyereked és nem is akarsz.
2021. júl. 8. 10:23
 39/100 anonim ***** válasza:
76%
37, apuka tavaly novemberben is tudta, hogy mikor van láthatás. Ez továbbra is csak szar kifogás. Nem is releváns, hiszen jelen esetben apuka most is kérhetné a szabadságot, csak már oda nem tudja ahová más kérte, mert ő halogatta. Ez nálunk is így van a munkahelyemen. Januárban ki van téve a szabadságos papír és "érkezési sorrend" van. Mégis minden évben konfliktus van, mert mindig van 1-2 majom, aki utolsó percben találja ki, hogy ő is akkor akar, amikor a másik aki már februárban beírta magát. Én sem foglalkozom már velük, simán megmondom, hogy így jártál b+, majd jövőre okosabb leszel.
2021. júl. 8. 10:26
 40/100 anonim ***** válasza:
20%

40!

Ok. Akkor még mindig az érdekelne,mi a kérdés? Hiszen mar döntötte rég, hogy nem enged. Azon kívül, hogy szidja mindenki apukát, konkrétan mi a cél?

2021. júl. 8. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!