Alkalmazkodjak hozzá én? Gyermekem apja nem a megbeszéltek szerint tudna jönni.
Egyedül nevelem a gyereket,apja külföldön él és dolgozik.
A koronavirus miatt idén 1 alkalmommal volt itthon pár napot. Tudott volna jönni többször is de nem akart tesztet csinálni. Nrm az ára miatt hanem mert "ne turkaljanak az orromba". Decemberbe felajánlottam azt is hogy kifizetem a magyar teszteket csak tudjon jönni karácsonyra gyerekhez. Inkabb nem jött.Szóval ritkán jön de a gyerek imádja az apját.
Már január óta mondom neki higy aug utolsó 2 hetére irja ki a szabit. Akkor már nem lesz semmi tábor nem tudom hova rakni a gyereket. Nekem fix leállásom van aug első 2 hete.
Ősztől iskolaba megy az ovi nem engedi hogy menjen aug 16-tól már.
Tegnap közölte hogy nem tud akkor jönni már a fönöke ki irta maganak azt a 2 hetet. Ő most akarta ki irni a szabit. Akkor akarna jönni mikor én is itthon leszek.
Én is akartam a gyerekkel lenni a szabadsagomon,nem csak a monoton hétköznapok mindig. Egy nyaralásra is sporoltam,lefoglaltam. Most mondjam le azt is? Szivem szerint nem engedném jöjjön,a birosagi papirokba is aug 15-30ig van beirva meg julius 1-15ig. De a gyerek szereti és varja h jöjjön hozzá.
Rugalmasan kezeltük eddig ezt a dolgot,ha jött kikértem oviból is.
Most nagyon nem akarom jöjjön.
Én alkalmazkodom ha úgy van,a gyerek érdeke az első, és van mikor én mondom le a láthatást mert épp más dolgunk van.
Viszont cserébe nálunk apuka is megteszi amit kell (persze vannak kivételek nála is mint mindenkinél). Van olyan hogy nem tud szabira jönni, vagy nem akkor mikor kellene,4 műszakban dolgozik mellette maszekol. Már a váláskor sem volt kérdés hogy rugalmas leszek pedig sokszor nem érdemelte meg.Sosem ragaszkodtam a bíróság által megállapított időszakokhoz,csak a gyerekhez.
Megoldást keress ne kifogást.Te vagy a felnőtt neked kell okosnak lenni,az apát már nem tudod megváltoztatni,gondolom akkor is ilyen volt mikor együtt éltetek.Ha 1 hét a nyaralás, akkor jöjjön a második héten,vagy csatlakozzon a nyaraláshoz persze saját költségen,másik szobába ha még van hely ott ahová mentek.Már ha ez egyáltalán opció lehet.
Mi szoktunk együtt nyaralni,bár nem ez a megszokott,de így alakult.
Nem is értem ezt a sok károgót...szerintetek tényleg csak az a normális ha 2 szülő válás után öli egymást és keresztbe tesz ahol tud? Nincs elég sok rossz viszony kell még több ugye? Már a pontozásokból is látszik,hogy aki kompromisszumra hajlik az le van jól húzva. Engem nem érdekel legyek 0% de attól még szomorú ez a sok megkeseredett ember.
Nem szép ahogyan apuka eljárt, de változtat valamin ha az anyuka bedurcizik? Lehet vitázni de csak a gyerek issza meg a levét ha elmérgesedik a viszony,ha nagyobb lesz úgyis látni fogja már mi a helyzet.
További szépet :)
Tudod 16 az alkalmazkodás és a kompromisszumok addig működnek, amíg kölcsönös. De most ott tartunk, hogy anyukától válás után is az az elvárás, hogy ő alkalmazkodjon apuka minden szarságához, hiszen jajj az a gyerek érdeke. Ez a mindent ütő kártya, hogy jajj hát a gyerek, ha nem csicskulsz be apunak, akkor ellene neveled a gyereket. Undor.
"gondolom akkor is ilyen volt mikor együtt éltetek"
Ez is mi már? Lehet ilyen volt, persze. Valószínűleg nem véletlen váltak el.
Anyukának egy kötelessége van, hogy betartsa ami a bírósági végzésben van. Lehet alkalmazkodni, lehet kompromisszumokat kötni, de ez két emberen múlik. Itt ráadásul nem is csak arról van szó, hogy ne menjen el moziba szombat este, mert apu mégsem tudja elvinni a gyereket hétvégére, hanem le kellene mondania a nyaralását. Azért a lóf_sznak is van vége.
Itt a maximum kompromisszum az lenne, hogy jó, akkor jöjjön a másik héten, mikor nem nyaraltok. Biztosan nem mondanám le.
Ellenben én rohadtul összevesznék apukával, az fix. Január óta kérve van, és a gyerek felügyelete abban a két hétben nem megoldott, mert számítva volt apukára. Anya legyen rugalmas, anya legyen cuki, anya oldja meg. Hogyne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!