Alkalmazkodjak hozzá én? Gyermekem apja nem a megbeszéltek szerint tudna jönni.
Egyedül nevelem a gyereket,apja külföldön él és dolgozik.
A koronavirus miatt idén 1 alkalmommal volt itthon pár napot. Tudott volna jönni többször is de nem akart tesztet csinálni. Nrm az ára miatt hanem mert "ne turkaljanak az orromba". Decemberbe felajánlottam azt is hogy kifizetem a magyar teszteket csak tudjon jönni karácsonyra gyerekhez. Inkabb nem jött.Szóval ritkán jön de a gyerek imádja az apját.
Már január óta mondom neki higy aug utolsó 2 hetére irja ki a szabit. Akkor már nem lesz semmi tábor nem tudom hova rakni a gyereket. Nekem fix leállásom van aug első 2 hete.
Ősztől iskolaba megy az ovi nem engedi hogy menjen aug 16-tól már.
Tegnap közölte hogy nem tud akkor jönni már a fönöke ki irta maganak azt a 2 hetet. Ő most akarta ki irni a szabit. Akkor akarna jönni mikor én is itthon leszek.
Én is akartam a gyerekkel lenni a szabadsagomon,nem csak a monoton hétköznapok mindig. Egy nyaralásra is sporoltam,lefoglaltam. Most mondjam le azt is? Szivem szerint nem engedném jöjjön,a birosagi papirokba is aug 15-30ig van beirva meg julius 1-15ig. De a gyerek szereti és varja h jöjjön hozzá.
Rugalmasan kezeltük eddig ezt a dolgot,ha jött kikértem oviból is.
Most nagyon nem akarom jöjjön.
Én is azt mondom, ne alkalmazkodj. Menjetek el nyaralni, úgy, ahogy tervezted, és apuka ha annyira akar, látogasson meg ott titeket. Ha előre tudta, hogy mikor lesz a nyári gyerekes hétvégéje, akkor már januárban kiírathatta volna a szabdságát, csak éppen magasról tojt rá. Felelőtlen, és még talán azt is élvezi, hogy téged rángathat, és neked keresztbe tesz, Hogy te ne nyaralhass nyugodtan a gyerekkel. Látok némi szándékosságot, és egy kis szivatást a részéről. Ezért is mondom, hogy ne alkalmazkodj, keményíts be. A gyerekkel pedig meg kell beszélni, hogy apuka nem tudta úgy intézni, hogy jöjjön az ő idejében, úgyhogy max. csak videochaten elérhető. Lehet, lassan a gyereknek is el kell fogadnia, és tudomásul kell vennie, hogy nem annyira fontos az apjának.
Ja, és ha nem jön a saját láthatási idejében, még lehet, meg is fenyegetném, hogy feljelentem, és jövőre még annyi se lesz.
Nem fontos neki a gyerek, ez tisztán látszik.
Megmondod szépen kulturáltan, hogy nálatok bezár a gyár - pont ezért arra az időre fizettél be egy nyaralásra - így nincs lehetőséged a szabid időpontján változtatni. Viszont nincs akadálya, hogy ugyanakkor ő is kivegyen ott egy szobát és akkor együtt lehet a gyerekkel.
Vagy ha nagyon toleráns akarsz lenni, akkor 1 hetet te nyaralsz a gyerekkel ott, ahova már befizettél és félidőben cserélsz az apukával, (aki kifizeti neked, a felét)így ő is egy hetet el tud a gyerekkel tölteni.
Lehet bekeményíteni, csak nem biztos, hogy a "győzelem" a gyerek érdekét szolgálja!
A gyereknek miért lenne az az érdeke, hogy az anyja ne tudjon egyetlen hétre sem elmenni nyugodtan nyaralni, kikapcsolódni? Miért lenne az az érdeke, hogy az anyja kiégjen és idegbeteg legyen? Lehet ez furcsa, de az anya is ember akinek vannak igényei, nem csak 0-24-es bébicsősz.
Szólt a pasinak fél évvel ezelőtt, hogy mi a helyzet. Még ha az anya egy k_rva szót sem szólt volna, akkor sem érhette volna váratlanul a pasit, hogy augusztus utolsó két hetére kell szabadságot kérnie, ha a gyerekével akar lenni, mert le van írva a bírósági határozatban, hogy mikor van láthatás.
Lehet nyugodtan lepontozni, de akkor is a gyerek érdekeit kellene nézni!
Nemrég váltam el, kizárólagos gyerekfelügyeleti jogom van, de az anyjuk akkor jön a lányokhoz, és akkor viszi el őket, amikor szeretné! /csak az iskola rovására nem mehet/
Tudod, teljesen olyan érzésem van, hogy egyáltalán nem akar "apuka" egy percet sem tölteni a gyerekkel. Millió és egy kifogás, sőt, direkt akkor akar, amikor te már leszervezted a nyaralást. Mert még magának sem képes bevallani, hogy nem érdekli a gyereke, így rádkenheti az egészet. "Dehát azanyja elvitte nyaralni, én jöttem volna, de nem engedi a gyereket"
Úgyhogy, kedves kérdező, egyenesen a szemébe kérdezz rá:
"Jóska, szereted te még a gyerekedet egyáltalán? Mondd meg nyugodtan, ha neked ez teher, és hátad közepére kívánod, mert nagyon úgy fest. Öntsünk tiszta vizet a pohárba, mert ez így nem járja. Tudod, a gyerek, AKI SZÍV."
qkker1: Értem. Tehát ha egész évben dolgozol, és a mindennapokban vagy együtt a gyerekeddel, és van egy befizetett egyetlen hetes nyaralásod a gyerekeddel, ami a közös pihenésről szól, akkor lemondasz róla, csak mert a másik szülő utolsó pillanatban kitalálja, hogy át akarja variálni?
Csak mert most az anyukától ezt várod el...
22-es: amit láthatólag nem fogsz fel sem te, sem a többi hözöngö, hogy az apa még csak MOST akart volna kérni szabadságot, pedig január óta tudja, hogy mikor kellene jönnie a gyerekhez.
Az apa az, aki EDDIG nem csinált semmit a láthatás érdekében, ö az, akinek eddig MINDEGY volt az egész.
MOST, hogy az anya leszervezett mindent a nyárra, lerendezte a nyaralását a gyerekkel (EGY hétre!), akkor még ö alkalmazkodjon egy nemtörödöm valakihez????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!