Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Alkalmazkodjak hozzá én?...

Alkalmazkodjak hozzá én? Gyermekem apja nem a megbeszéltek szerint tudna jönni.

Figyelt kérdés

Egyedül nevelem a gyereket,apja külföldön él és dolgozik.

A koronavirus miatt idén 1 alkalmommal volt itthon pár napot. Tudott volna jönni többször is de nem akart tesztet csinálni. Nrm az ára miatt hanem mert "ne turkaljanak az orromba". Decemberbe felajánlottam azt is hogy kifizetem a magyar teszteket csak tudjon jönni karácsonyra gyerekhez. Inkabb nem jött.Szóval ritkán jön de a gyerek imádja az apját.

Már január óta mondom neki higy aug utolsó 2 hetére irja ki a szabit. Akkor már nem lesz semmi tábor nem tudom hova rakni a gyereket. Nekem fix leállásom van aug első 2 hete.

Ősztől iskolaba megy az ovi nem engedi hogy menjen aug 16-tól már.

Tegnap közölte hogy nem tud akkor jönni már a fönöke ki irta maganak azt a 2 hetet. Ő most akarta ki irni a szabit. Akkor akarna jönni mikor én is itthon leszek.

Én is akartam a gyerekkel lenni a szabadsagomon,nem csak a monoton hétköznapok mindig. Egy nyaralásra is sporoltam,lefoglaltam. Most mondjam le azt is? Szivem szerint nem engedném jöjjön,a birosagi papirokba is aug 15-30ig van beirva meg julius 1-15ig. De a gyerek szereti és varja h jöjjön hozzá.

Rugalmasan kezeltük eddig ezt a dolgot,ha jött kikértem oviból is.

Most nagyon nem akarom jöjjön.

2021. júl. 8. 06:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/100 anonim ***** válasza:
26%
Goldmundka drága, ügyeletet megfelelő létszámú gyerek eseten kell tartani. Egy gyerek miatt nem megy be 2 óvónő, dajka és takarítónő. Puszi.
2021. júl. 8. 17:26
 92/100 anonim ***** válasza:
35%
Ezt valóban nem jól tudják sokan, bizonyos létszám alatt nem kötelező az ügyelet, mert egy fő miatt nem hívnak be 5-6 dolgozót, plusz ahol úgy van a konyha , hogy külön főznek egy főnek mennének be főzni is? Gazdaságossági okok is vannak a világon.
2021. júl. 8. 17:44
 93/100 anonim ***** válasza:
93%
Jogos, hogy valaki nem hiszi el, de a mi falunkban is képesek 2 gyermek miatt ügyeletben lenni az oviban.
2021. júl. 8. 21:53
 94/100 anonim ***** válasza:
32%
Aki lepontoz szívesen megmutatom neki a rendeletet, hogy hány főtől kötelező. Ez intézmény gyereklétszámától is függően , de nálunk pl 5 fő alatt nincs ügyelet. És ez teljesen hivatalos.
2021. júl. 8. 22:00
 95/100 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt mondjuk, hogy nincs igazad. Nem kötelező, de van ahol 1-2 gyermek miatt is van ügyelet.
2021. júl. 8. 22:03
 96/100 anonim ***** válasza:
24%
1 gyereknek kellett volna ugyelet hetfore. Nalunk elinteztek, felhivtak az anyukat, h hoemelkedese van penteken, igy hetfon nem vihette.
2021. júl. 9. 07:45
 97/100 anonim ***** válasza:
83%

Sok válaszadó nem tudom milyen cégnél dolgozik, de nem tudom, tisztában vagytok-e vele, hogy a szabadság 1/4 részével a dolgozó rendelkezhet.A jelenleg érvényes jogszabályok szerint így van, és ezt a munkahelynek is be kell tartania. Ezt a szabadságigényt az év elejére le kell adni, és az fix, nem változik. A többi nappal a munkáltató rendelkezik. Na, most az az 1/4 rész min. 5 napot jelent, attól függ, hány nap szabadsága van összesen.

Tehát, ha a kérdésben szereplő apuka készül, és szeretne a gyerekével időt tölteni, akkor nyilvánvalóan az aug 15-i időszakra adja meg azt a fix szabadságigényét, legalábbis normális gondolkodású ember biztosra megy.

Így tett apuka? Nem. Tehát akkor nincs több kérdés, egyértelmű, hogy csak az anyukának akar keresztbe tenni.

Ettől még a gyereknek rossz, nyilván, de szerető anya mellett majd kiheveri.

2021. júl. 9. 09:23
 98/100 anonim ***** válasza:
81%
És a gyerek talán nem szeretne az anyukájával is nyaralni menni? Nem esne rosszul neki, ha ez elmarad? Ez mondjuk nem érdekli az apukát?
2021. júl. 9. 09:32
 99/100 anonim ***** válasza:
19%

97!

Te, mint valaszado, nem igazan tudsz értelmezve olvasni, ugyanis apuka nem Magyarorszagon dolgozik, ergo rá épp nem vonatkozik az általad említett szabály.

2021. júl. 9. 11:33
 100/100 anonim ***** válasza:
62%

99!

Te meg miért kötsz bele mindenbe, és mindenkibe?

Külföldön is rendelkezhet a dolgozó a szabadsága egy részével, ha nem is pont olyan arányokban, mint itthon.

A lényegen nem változtat, hogy a kedves apukának időben kellett volna jeleznie az igényét. Kedves apukának nem annyira fontos a gyerekkel töltött idő, mint amennyire mutatja. A tettek beszélnek, és nem a szavak. Kedves apuka képes kitolni a gyereke anyjával is, a felelőtlensége miatt.

Nincs ezen mit ragozni.

2021. júl. 12. 10:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!