Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azok a nők, akik szülés után...

Azok a nők, akik szülés után 3 évig otthon maradnak, vagy még tovább, azok mégis mit tanítanak a gyereküknek, pláne ha lányuk van? "Tanulj kislányom, hogy majd te is tudj segíteni a gyerekeidnek a házi feladatban."?

Figyelt kérdés
Nem provokálni akarok.
2021. ápr. 1. 13:47
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/139 anonim ***** válasza:
44%

69!Fontos a minosegi ido is, de nem egy bolcsis koru gyereknel. Ebben a korosztalyban a mennyiseg szamit, az, h allandoan az anyja a latotereben legyen. Nem kell a gyereket allandoan foglalkoztatni, szorakoztatni, en sem tettem. De allandoan egyutt voltunk, "beszelgettunk", enekeltunk, mondokaztunk, mialatt en pl. mostam, foztem az ebedet vagy bevasaroltunk.Tovabba rengeteg foglalkozasra is jartunk, ezek mind delelott voltak.

De apara is szuksege van, egy masik kerdesben tobb oldalon ragoztuk, hogy nem normalis az sem, ha a gyerek kb. sosem latja az apjat, ezzel sem ertettek sokan egyet. De ez megint mas kerdes.

2021. ápr. 3. 12:16
 72/139 anonim ***** válasza:
78%

71!

Csak hogy hozzak egy kis ellenpéldát is. Kislányom 2 évesen ment bölcsibe. Ma egy nagyon jól szocializálódott kislány, mindenkivel azonnal megtalálja a közös hangot, imád társaságba lenni.

Másik kislányommal 3 évet itthon voltam, oviba borzasztó nehezen szokott be, idegenektől fél, kortársaival nehezen barátkozik.

2021. ápr. 3. 13:20
 73/139 anonim ***** válasza:
24%
Tévedés, ekkora gyereknek nem minőségi, hanem mennyiségi időre van szüksége, hogy mindig ott legyél a háttérben.
2021. ápr. 3. 13:38
 74/139 anonim ***** válasza:
0%

Csak azt felejtitek el h egy kormos tud otthonrol dolgozni ergo otthon van a gyerekkel.

En a karrierista nokrol beszelek, akik 10 evig epitgetik magukat aztan 1ev utan a gyerek repul a bolcsibe ok meg vissza a ceghez, mert kevesebbnek erzik magukat attol h otthon foznek, meg kell a penz a havi welness hetvegere.

Es 0% lettem, mert szerintem noknek nem valo az ilyesmi. Oke, helyesbitek, vannak nok akik nagyon jol megalljak a helyuket ilyen kornyezetben. De CSALADOS nonek, nem valo karrier. Vagy vagy.

2021. ápr. 3. 13:56
 75/139 anonim ***** válasza:
75%

73!

Tehát nem minőségi időre van szüksége. Ezek szerint ha én egész nap ott ülök a gyerek mellett, de hozzá se szólok, helyette inkább facebookozok akkor én jó anya leszek? :D

2021. ápr. 3. 13:57
 76/139 anonim ***** válasza:
60%

Akkor családos nőknek mobiltelefon és egyéb technológiai eszköz sem való, mert elvonják a figyelmet a gyerekről és nem fogsz tudni napi 24-ből 24-et a gyerek mögött állni. Mi az, hogy te itt ezen az oldalon írsz? Családos nő vagy, hol vannak a gyerekek? Hány levegőt vettek ezen a napon? Számoltad már? Milyen anya vagy te, hogy itt irogatsz gyk-n, és nem a gyerekeddel vagy? CSALÁDOS NŐNEK CSAK A GYEREKKEL ÉS A CSALÁDDAL KELL FOGLALKOZNIA, MIT KÉPZELSZ MAGADRÓL?

2021. ápr. 3. 14:00
 77/139 anonim ***** válasza:
68%

74!

Egy köröm elkészítése átlagosan másfél óra. Nyilván néha több, néha kevesebb. Hogy mondod meg egy 2 évesnek, hogy most másfél óráig ne zavarja anyát? Eleve a legtöbb esetben egy körmösnek nem 1 vendége van egy nap, hanem 5-6. Engem például vendégként kifejezetten zavarna, ha a körmösöm 10 percenként lelépne a gyerekével foglalkozni, és ott kéne ülnöm 3 órán keresztül.

És igenis kitartok amellett a véleményem mellett, hogy nem vagyok szar anya, amiért 2 évesen bölcsödébe ment a gyerekem. Igen, visszamentem dolgozni, pénzt kerestem, amit viszont nem csak a magamra hanem a gyerekemre is költöttem. Őt is vittem nyaralni, wellnessezni, tehát családi programra ment az a pénz. Azóta is remek a kapcsolatom a gyerekemmel, szeret engem, és én is őt. A délutánok közösen telnek, akkor már csak vele és a családommal foglalkozom.

2021. ápr. 3. 14:01
 78/139 anonim ***** válasza:
65%

Pontosan! Le se kell s.arni a gyereket, mert hát nem minőségi idő a fontos, hanem a mennyiség. Holnaptól fogom, a hátamra kötöm a gyereket és elindulok bulizni, az asztal alá iszom magam, táncolok, drogozok, mert hát a mennyiségi idő a fontos, és ha a gyerek ott van a hátamon, az jó dolog.

2021. ápr. 3. 14:02
 79/139 anonim ***** válasza:
57%
Bírom az olyan anyákat, akik azzal sírják magukat álomba, hogy ők azért jó anyák, mert sok időt töltenek a gyerekkel, meg egy gyerekneveléssel foglalkozó könyv szerint nevelik a gyerekeiket. Ezzel lehet nyugtatgatni magatokat, de nincs sok értelme.
2021. ápr. 3. 14:11
 80/139 anonim ***** válasza:
60%
Mi értelme van cinikuskodni és kiforgatni? Nyilván nem így értettem. De az egyértelmű, hogy nem egyenértékű a délután 4 órányi "minőségi idő" és az egész napos jelenlét. Köze nincs a kettőnek egymáshoz ebben a korban.
2021. ápr. 3. 14:56
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!