Azok a nők, akik szülés után 3 évig otthon maradnak, vagy még tovább, azok mégis mit tanítanak a gyereküknek, pláne ha lányuk van? "Tanulj kislányom, hogy majd te is tudj segíteni a gyerekeidnek a házi feladatban."?
#94 te a személyeskedésen kívül tényleg nem tudsz mást basszus...gusztustalan vagy.
Most őszintèn neked mi bahod hogy itt kötekedsz? Te nem vitted semmire ezért cseszi a csőröd más karrierje mi?😀
99!
Szerintem meg inkabb neked vannak kifogadaid, persze mindent ki tudsz magyarazni, ki tudsz forgatni, hogy miert nem jo semmi, mert mint fentebb irtam kifogas az mindig van.
Kepzeld en Pesten lakom es baromira van bebiszitter 1500ert, nem szakkepzett, de van, csak fiatal lany v az idosebb neni szemelyebe. Csak keresni kell.
Kapaszkodj meg nagyon sok vendeg amugy is este er ra,hetvegen megtobben, akkor meg miert ne lehetne arra a par orara apukara bizni?
Harmadreszt, itt bizony nem a meggazdagodas, hanem par vendegek megtartasa a cel. Hogy ne epuljon le teljesjesen a vendegkor.
De kar veled vitazni, szajkozd csak a magadet.
1. És mi van, ha van 1500 ft-ért, de Budapest másik felébe lakik? Majd 4-5 órát fog ingázni s.zaros 1500 ft-os órabérért?
2. Ennyi erővel bölcsődébe is adhatná azt a gyereket.
3. És mi van, ha mondjuk valakinek az van kiírva, hogy reggel 8-tól délután négyig van? Az ügyfelei gondolom azért járnak reggel 8-tól délután négyig, mert úgy jó nekik. Most képzeld el, hogy kiírja: estr hattól - este tízig. Na? Sokan nem fognak menni és inkább keresnek mást.
4. Oké, nem meggazdagodás a cél. De ha több a kiadás, mint a bevétel, akkor hogy fogod tudni vinni az üzletet okoskám? Nemcsak a bébiszittyónak kell ám fizetni, hanem kell anyagokat, festékeket, stb. venni. Hogy vegye meg, ha a bevételének jelentős százaléka kiesik, ráadásul te szerinted elég egy napra egy vendég. Na? Ráadásul többet kell fizetnie a bébiszitternek, mint amennyit dolgozott.
5. Veled nem lehet vitázni, mert szajkózod a magadét.
6. Még mindig nem adtál arra választ, hogyha valaki 2 órát dolgozik, akkor miért csak 2 órát kellene neki fizetnie, amikor még oda kell érnie, elő kell pakolnia, majd el kell pakolnia, és utána haza kell mennie?
"Még mindig nem adtál arra választ, hogyha valaki 2 órát dolgozik, akkor miért csak 2 órát kellene neki fizetnie, amikor még oda kell érnie, elő kell pakolnia, majd el kell pakolnia, és utána haza kell mennie?"
Nem az a válaszoló vagyok, de ezt nem értem.
Semmilyen munkahelyen nem fizetik azt az időt, ami ahhoz kell, hogy beérj meg hazaérj.
Bébiszitternél sem reális. Kalkulálja bele az órabérébe.
Nem az a válaszoló vagyok én sem, de nem a bébiszitterre gondolt, hogy elő kell készülnie, hanem a dolgozó anyára, akinek emiatt előbb ott kell hagynia a gyerekét a bébiszitterre, így a bébiszitter óradíjja előbb kezd el ketyegni és később is ér véget. Tehát egy 2 órás melóért min. 3 órányi bébiszitter kell.
Nem véletlenül nem várhat el az ember ezen az oldalon érdemi, értelmes, intelligens vitát, nem pedig ezt a személyeskedő, gyalázkodót, mert a többségnek az értő olvasás sem megy.
"Hogy ne kelljen évekig dolgozni semmit".
Azért érdekes, hogy a bölcsisnéni dolgozik a gyerekekkel, a takarítónőnek munka a takarítas, a szakácsnak a főzés, a kertésznek az ültetés", de aki főz, mos, takarít, kertészkedik és kis gyerekeket nevel (értsd a testük ellátása mellett tanítja, neveli, vigasztalja, lemozgatja őket), az nem dolgozik.
Én még mindig nem vagyok bölcsi ellenes, és a 2,5 évesnek már nem nagy különbség az óvihoz. Azzal sincs bajom, ha valaki a szakmàjaba vágyva adja bölcsibe.
Ettől függetlenül azt látom, hogy az àtlagnál èlènkebb, vagányabb, barátkozóbb 2 éves lányom pár óra kortárs program utan teljesen koki. Itt arra gondolok, hogy játék a szomszéd kislannyal 1:1 v 2:1 felnőtt gyerek aránnyal. Múltkor 2 kislány barátnőjével voltunk sütögetni az erdőben. Ez annyi élmény volt, hogy utana totál szétesett és egy nyugis nap kellett élményfeldolgozó játékkal hogy lenyugodjon.
Pedig ez 2 nagyobb lány volt, akik már figyelemmel voltak a kiskorára, szóval nem volt konfliktus se. És ő hozzá is van szokva a gyerektársasághoz.
Ha 6-8 ilyen kisgyereket összezárnak kb 1 ember felügyeletével 8-10 orára, majd egy munkában fáradt, háztartassal elúszott szülő jön érte és korán kell feküdni is, akkor azt nem ideàlis szerintem.
Másrészt fejlődéslelektani tény, hogy a járás tanulása után egy újraközeledési szakasz jön. Nàlunk jött is, én akkor értettem meg, mi a baj a bölcsivel. Ebben a korban még fontos a gyereknek hogy a világ felfedezését és a biztonságtalálást az anyjánál maga szabályozhassa.
De persze attól nem lesz vki lelki nyomorék hogy egy gondoskodó nevelés mellett 2 évesen bölcsibe került.
Én műkörmös vagyok és jót mosolyogtam azon amit sokan írtak.
Ez pont nem egy gyerekbarát szakma,kizárt,hogy gyerek mellől fel lehessen ugrálni és bizony időpontban is nagyon rugalmasnak kell lenni. Lehet fél gőzzel is csinálni itthonról kevés vendéggel,de sanszos,hogy inkább elmegy egy szalonba vsgy hogy otthon csinálod elvárja,hogy olcsóbb légy,úgyhogy baromira nem könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!