Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azok a nők, akik szülés után...

Azok a nők, akik szülés után 3 évig otthon maradnak, vagy még tovább, azok mégis mit tanítanak a gyereküknek, pláne ha lányuk van? "Tanulj kislányom, hogy majd te is tudj segíteni a gyerekeidnek a házi feladatban."?

Figyelt kérdés
Nem provokálni akarok.
2021. ápr. 1. 13:47
 111/139 anonim ***** válasza:
1%
Az, hogy a te gyereked kis nyomorék és traumaként éli meg, hogy más gyerekekkel kell játszani, arról te tehetsz, senki más.
2021. ápr. 4. 13:42
 112/139 anonim ***** válasza:
84%
Hogy jön bárki ahhoz, hogy más gyerekét le-kisnyomorékozza??? De komolyan?
2021. ápr. 4. 13:44
 113/139 anonim ***** válasza:
1%
Úgy, hogy ő meg les.zaranyáz másokat.
2021. ápr. 4. 13:46
 114/139 anonim ***** válasza:
84%
Amennyi energiát az ember belefeccöl, hogy bölcsi bevonása nélkül tudjon napi pár órát dolgozni, hogy ennyi erővel nyugodtan beadhatná bölcsibe is, és dolgozhata halál nyugodtan érdemi időt is. Napi két óra munka el nem tudom képzelni, mire elég, tényleg talán egy (EGY) manikűr ha belefér, mondjuk nem hiszem, hogy csak a műkörmös anyukák szeretnének gyed után visszamenni dolgozni, úgyhogy nem tudom, miért ennél a példánál vagyunk leragadva. Az én szakmám pl nem ilyen, más intézmények nyitvatartásához van kötve a munkaidőm, tehát nem is tudnék négy után dolgozni,illetve hétvégén se. De nem is akarnék, mert mi értelme lenne? Azért ne legyünk együtt, az egész család, hogy elmondhassuk magunkról, hogy ami gyerekünk nem jár bölcsibe? Hű, ez aztán marha nagy érdem... De legalább apa-anya az ajtóban váltják egymást, és kb ennyit találkoznak egymással összesen. Hát köszi, de nem. Nekünk ezerszer jobb volt, hogy a gyerekeink jartak bölcsibe, és ezalatt mindketten tudtunk nyugalomban dolgozni, aztán délután mindannyian együtt lenni. Azt se vette volna be a gyomrom, ha a férjemnek azért kell többet dolgoznia, hogy az én kiesett kerestemet pótolja, és ezért ő kevesebb időt lehessen a gyerekekkel. Nálunk apa is ugyanolyan teljesértékű szülő a gyerekek életében, mint én, ezért mindig is arra törekedtünk, hogy nagyjából ugyanannyit kapjanak belőlünk.
2021. ápr. 4. 14:05
 115/139 Derjaderja ***** válasza:
95%

111. Nagyon nem kisnyomorék. Egész jó készségei vannak, és mindenki mindenhol dicséri, hogy milyen nyitott, bátor, jókedvű természete van.

Traumáról meg senki nem beszélt.

Sőt, nem en voltam, aki szaranyázott. Idézd, ha igen, ott a nevem a kommentjeim felett, szóval nem nehéz.

Fussunk neki azért meg egyszer. Egy kisgyereknek az élmények megterhelők. Ahogy egy kis csecsemő is tud a túlingerlődés miatt sírni, úgy egy tipegőnek vagy kisgyereknek is lehet sok egy adott mennyiségű közösségi èlmény, amire még éretlen.

Márpedig az 1-3 éves gyerek még nem igazán érett arra, hogy hosszabb ideig felnőtt vezetése nélkül játsszon mással, mert nem tudjq sem jól kifejezni, sem képviselni magát, sem a másik érzelmeit, szempontjait nem érti ehhez eleg jól. Ha fáradt, frusztralt, dacos, akkor mindenképp a szülő, de legalabb egy csak ráfigyelő felnőtt segítségére szorul.

2021. ápr. 4. 14:26
 116/139 anonim ***** válasza:
85%

"Azért ne legyünk együtt, az egész család, hogy elmondhassuk magunkról, hogy ami gyerekünk nem jár bölcsibe?"

Így nyilván nincs értelme. De nem csak így működhet. Egyik gyerekem se volt/lesz bölcsis (egyikkel túl vagyunk a bölcsis koron, másik most lett 2, de nem megy), férjem nem szakadt bele és nem is fog (elég megtakarítással vágtunk bele), a gyerekekkel pedig rengeteg időt tölt (épp most is), teljes értékű apa.

2021. ápr. 4. 14:41
 117/139 Derjaderja ***** válasza:
82%
116. Ez nettó butaság, amit írsz. Olyan, mintha gyereket se láttál volna közelről, de fejlődéslélektani ismereted sincs. Támaszd alá az "érvelésed" bármivel a sértegetésen kívül, másként trollkodás, amit csinálsz.
2021. ápr. 4. 14:48
 118/139 Derjaderja ***** válasza:
70%

Itt egy olyan írás, amivel én tudok azonosulni. Bölcsi témában a szakemberek sem feltétlen értenek egyet, nem azért teszem ide, hogy erről győzködjek bárkit, csak a "nyomorékozónak" szeretném jelezni, hogy minden, amit a kislányomról fentebb írtam, átlagos, jellegzetes életkori sajátosság.

De ezt megerősíti bármelyik anyuka, senki nem fogja azt mondani, hogy egyéves kortól órákat játszik másokkal a gyereke...

[link]

2021. ápr. 4. 20:56
 119/139 anonim ***** válasza:
43%
Aki 1 évesen beadja a bölcsibe és, otthon cigizik az mit tanít? Megtortent eset😂
2021. ápr. 6. 19:16
 120/139 anonim ***** válasza:
26%
Azt hogy minden fontosabb mint az a szegény kisgyerek...
2021. ápr. 7. 04:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!