Azok a nők, akik szülés után 3 évig otthon maradnak, vagy még tovább, azok mégis mit tanítanak a gyereküknek, pláne ha lányuk van? "Tanulj kislányom, hogy majd te is tudj segíteni a gyerekeidnek a házi feladatban."?
Egyszer voltam körmösnél akinek ott volt a gyereke...Ne haragudj én nem azért fizetek ki 5000 ft-ot hogy ott üljek fél napot mert a gyerek feltartja meg felkel, meg összevissza kapkod és csúnya lesz....Ez egy szolgáltatás, amiért nem kevés pénzt fizetsz, ez egy kisgyerek mellett kivitelezhetetlen.
Egy másik ismimnek a körmös az ölébe ültette a gyerekét hátha úgy el lesz, a gyerek konkrétan összepisilte a csajt..
Oké gyerek, de nem ezért mész el egy szolgáltatást igénybevenni.
Én nem vagyok körmös, nem is akarok, nem tudom minek írod, de a normálisabb körmösök felénk nem otthon a konyhaasztalon dolgoznak, hanem szalonban, ahova evidens nem vihet gyereket, mert nem játszótercsi. Nagyszülő mai világban egyre jobban nincs senkinek mert vagy meghalnak vagy x 100 km-re laknak, meg dolgoznak.. Apuka valószínűleg dolgozik szintén, bébiszitter meg nem éri meg, mert nálunk pl Pest megye 2000 ft-nál kezdődik az óradíja egy szitternek, szóval kb nem jön be annyi óránkén a körmözésből
Szóval az opcióid nem volt más, mint egy nagy lepkefing, szerettek ti magadfajták ilyen opciókat sorolgatni ami hu de jól hangzik,de gyakorlatban ezerből egynel ha bejön valamelyik.
Fejezd már be ezt az okoskodást tényleg végre..Persze mont mindenkinek egyforma az élete. Én 23 évesen szültem, pont azért, mert karriert akarok, és jobb inkább "letudni" a szülést , és utána menni dolgozni, mint felépíteni valamit, és kiesni utána újra évekre..
Mégsincs nagyszülő, mert anyósom 52 évesen meghalt rákban, anyukám meg 60 és még mindig 4 éve van hátra dolgozni, és minden nap dolgozik, sokszor még hétvégén is, kereskedelem....
Rengeteg velem korú egyszerre szült ismim van, egyiknek sincs különösebben nagyszülői segítség, mert a mai világban 64 éves korig dolgozik sok nő is, de legalább 60, szóval ha 20 évesen szülsz az anyád még nagy valószínűséggel évtizedekig dolgozik......
Hat nem tudom, de mi 1500ot fizetunk orankent a bebiszitternek. Ha 2 orat szamolsz, az is 3000 de jo legyen 4000. 2 ora alatt siman megcsinal egy jo kormos barmit. De rendben vegyunk egy szimpla mukorom toltest vagy akar ujat, ahova en jarok ott ez kb. 7500 ft. Ok, ha levonod a bebiszittert, nem marad tul sok, de tobb mint a semmi es legalabb megtartod a vendeged. Nekem viszont az a tapasztalatom, ha talalsz egy jo kormost vagy fodraszt ragaszkodsz hozza es inkabb bevallalod a "konyhaasztalt", mint ujat keresel. De megegyszer, ez a legrosszabb verzio. Este, hetvegen is lehet melozni, ( azert azt sem hiszem el, h apuka 7/7 ezik 0-24ben es nem tud 1-2 orat a gyerekkel lenni).
De persze tudom ez is megvalosithatatlan, kifogas mindig van.
Hát én Bp mellett lakok 20 km-el, itt kb 2000+útiköltségért jön el már egy 20 éves lány is gyerekre vigyázni, de egy körmös a gél lakkért 3500-4000 kér, amivel ott ülök másfél-2 órát.
Budapesten is jártam körmöshöz, az 6000 kért egy gél lakkért, de ott babysitter sincs 2000-ért, inkább 3000 egy óra.
Úgyhogy biztos van ahol megéri, de én 1-2 ezer bevételért emberenként nem is vacakolnék, vagy csinálnám normálisan vagy sehogy.
1. Minek szüljön valaki 20 évesen, ha nincs mire?
2. Mi van, ha 20 évesen ismeri meg valaki a legelső fiúját és nem akar rögtön belevágni a gyerekprojektbe és nem akar szülni az első jöttmentnek?
3. Ennyi erővel, hogy mindenkinek legyen nagyszülői segítség, mindenki szüljön 12-13 évesen.
4. Ha valaki 2 órát dolgozik, akkor nem két órát kell leszámolni a bébiszitternek, mert nem annyit vigyáz a gyerekre. Mert mire anyuka elindul, az legyen mondjuk fél óra, míg vár fél órát pl (mert előbb kell érkeznie, mint az ügyfél meg kipakol), megcsinálja az ember körmét az 2 óra, aztán mire elpakol, összetakarít, bezár, hazamegy, 1 óra. Tehát 3-3 és fél (vagy több) órát van távol. Tegyük fel keres 4 ezer forintot - nem jön ki belőle a bébiszitter.
5. Felesleges egy ügyfélért bemennie egy nap.
6. Én nem vállalnám be a konyhaasztalt és az üvöltő gyereket, inkább keresnék mást.
7. Ha valakinek sokat dolgozik a férje, és amikor otthon van, akkor a feleség elmegy dolgozni, akkor mégis mennyit vannak együtt? Semennyit.
Okoskodni tudtok, gondolkodni nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!