Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Mi legyen a...

Mit tegyek? Mi legyen a lányunkkal?

Figyelt kérdés

Az egyik kérdést olvastam itt (apuka nem szereti a gyerekét) és bizony elgondolkodtam a válaszokon.

Mi most válunk a férjemnel. Egy 5,5 éves lányunk van (nem megy iskolába még ősszel) én 3 műszakban dolgozom, a férjem munkaideje 8-fél5ig tart.

Minden szempontból ideálisabb lenne ha a lányunk az apjánál maradna.

Őszintén szólva nem szakadna meg a szívem h ha csak hétvégente lenne velem a gyerek. A mindennapi hisztit megúszom, illetve a főzés mosás takarítás mizériát mondjuk éjszakás műszak után stb.

Sosem voltam anya típus (pedig vágytam a babára)

Akkor ez nem is olyan elítélendő dolog?

2021. márc. 7. 17:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/81 anonim ***** válasza:
34%

9 hónapig benned van a gyermeked, egy testben éltetek. Gondolom az első éveiben is te voltál otthon vele, te jelented a biztos pontot a lányod számára.

Igenis állj ki azért hogy ahol most éltek az maradjon meg neked és a lányodnak, és akkor nem kell környezetváltozás.

2021. márc. 8. 13:29
 52/81 anonim ***** válasza:
70%
51! Ő nem akarja a gyereket. Akkor sem akarja ha ott maradhatnának ahol eddig voltak. Ő azt szeretné ha az apja nevelné és most ő akar a "jófej" szülő lenni...csak arra nem gondol, hogy majd a gyerekben akár évekkel később tudatosodik, hogy anya lepasszolta, akkor bizony nem ő lesz majd a jó, hanem a sz*r, sze*ét, akinek nem kellett. Ez természetesen fordított esetben is így van de azért a gyerekek nagy többsége jobban kötődik anyához, mint apához.
2021. márc. 8. 13:36
 53/81 A kérdező kommentje:

#51 igen én voltam a biztos pont az első 2 évben. Aztán viszont az apjával volt többet. Hiszen én csak 3 hetente voltam otthon délután.....

Attól h mi maradmánk a házban, én még délutánra éjszakára vehetek fel valakit aki vele lesz még dolgozom.

Tudom váltsak munkahelyet!

Nem hinném h most a covid közepén úgy kapkodnának egy kisgyerekes anyukáért, és mellesleg kb fele annyit keresnék egy irodai munkával mint most.

Tehát a Te álláspontod is az h azért maradjon velem a lány, mert CSAK!

2021. márc. 8. 13:43
 54/81 anonim ***** válasza:
39%

Nem értem a problémádat. Volt időszak mikor én is dolgoztam 3 műszakban, igaz nem sokáig. Mikor délelőttös voltam akkor ugye délután és este voltam a gyerekemmel. Mikor délutános, akkor reggel töltöttem időt vele, pici játék, reggeli és készülődés, és én vittem a suliba. Mikor éjszakás voltam akkor meg délután voltam vele, ott voltam a lefekvéskor és aztán mentem dolgozni.

Ne próbáld meg beadni hogy nem tudsz vele eleget lenni, tény, hogy a fennmaradó időben apuka vigyáz rá, de azért ez a helyzet még mindig jobb mintha hétvégi anyuka lennél.

2021. márc. 8. 13:57
 55/81 A kérdező kommentje:

Mem mondtam h nem töltök vele elég időt. De tény h kevesebbet mint az apja.

"Mikor délutános, akkor reggel töltöttem időt vele, pici játék, reggeli és készülődés,"

Ti jó korán kelhettek, vagy nagyon közel van az ovi....

Nem jobb egy egész hétvégét együttlenni, mint hétközben rohanni, aztán bébisitterre bízni?

2021. márc. 8. 14:10
 56/81 A kérdező kommentje:
És persze Te éjszakásban nem bíztad éjjel a gyerekedet egy vadidegenre a házadban!
2021. márc. 8. 14:12
 57/81 anonim ***** válasza:
62%
Én nem zártam ki a kettőt. Hétvégén is együtt voltunk és hétközben is együtt voltunk amennyit tudtunk. Ez a jó hozzáállás.
2021. márc. 8. 15:12
 58/81 anonim ***** válasza:
53%

Csak a saját és a környező anyukák helyzetéből tudok kiindulni, én ezt látom:

Minden élethelyzetben arra törekszem, hogy a lehető legjobb életet biztosístam a gyerekeim számára. Próbálom úgy alakítani a napomat hogy minél többet legyek a gyerekeimmel. El nem tudnám képzelni hogy hétvégi anyuka legyek, mert nagyon ragaszkodom hozzájuk.

Viszont a te esetedben nem lehetne azt megoldani, hogy ti maradtok a lányoddal a jelenlegi otthonotokban és mikor dolgozol akkor apuka átjön és vigyáz a gyerekre? Így sérülne szerintem a legkevesebbet a lányod és így együtt tudna lenni mindenkivel.

2021. márc. 8. 15:47
 59/81 A kérdező kommentje:

Egy darabig biztosan működne ez, de ha egyszer bejelenti h ő nem jön, mert van saját élete?

Esetleg másik kapcsolata?

Töltse 2 hetente az éjkszakákat nálunk?

Meddig?

A lányunkat 3 év múlva se lehet egyedül hagyni itthon egész du ill éjjelre. Neki meg lehet addigra új felesége lesz, és egy újszülöttje...

2021. márc. 8. 16:06
 60/81 anonim ***** válasza:
100%
Oké kérdező. De lényegtelen. Te azt akarod, hogy apuka nevelje és pont. Semmi gond. De az Isten áldjon már meg, beszéld meg ezt vele! Ne velünk!
2021. márc. 8. 16:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!