Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Mi legyen a...

Mit tegyek? Mi legyen a lányunkkal?

Figyelt kérdés

Az egyik kérdést olvastam itt (apuka nem szereti a gyerekét) és bizony elgondolkodtam a válaszokon.

Mi most válunk a férjemnel. Egy 5,5 éves lányunk van (nem megy iskolába még ősszel) én 3 műszakban dolgozom, a férjem munkaideje 8-fél5ig tart.

Minden szempontból ideálisabb lenne ha a lányunk az apjánál maradna.

Őszintén szólva nem szakadna meg a szívem h ha csak hétvégente lenne velem a gyerek. A mindennapi hisztit megúszom, illetve a főzés mosás takarítás mizériát mondjuk éjszakás műszak után stb.

Sosem voltam anya típus (pedig vágytam a babára)

Akkor ez nem is olyan elítélendő dolog?

2021. márc. 7. 17:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
77%

Teljesen megértelek. Nálunk ugyan az apjuk normálisan foglakozik velük, már ha ráér (és nem is válunk), de a nevelés része, a szabályok, a "sárkány üzemmód" rám marad. Lányunk (5,5 szintén) így őt imádja, velem rivalizál, ellentmond.

Ha válnánk és velem maradna még inkább nekem maradna a neheze, ő pedig lehetne a tökéletes hétvégi apa. Nem sokáig bírnám.

Barátnőméknél így volt. A lány oda meg vissza volt az apjáért, aki hétvégente halmozta javakkal, míg az anyja a lelkét is kidolgozta, amit a lány pokróc viselkedéssel hálált meg. Végül oda költözött az apjához.

2021. márc. 7. 18:44
 22/81 anonim ***** válasza:
72%

Én úgy látom, hogy ez az egész csak visszavágás akar lenni az apának. De komolyan a gyerekkel akarsz kitolni? Gondold végig a helyzetet picit. Nyilván a gyerek a vacsi helyett a Kinder maxikinget választja. Csakhogy te, mint felelősségteljes szülő tudod, hogy ez rengeteg árt a fogainak, és az egész szervezetének. Szerinted egy gyereknek jó az ha minden meg van neki engedve? Ezzel tanul bármit is az életről?

Ha tényleg szereted a gyerekedet, akkor gondolsz a jövőjére és nem hagyod magad ilyen könnyen lesöpörni a pályáról.

2021. márc. 7. 18:49
 23/81 A kérdező kommentje:
Ez miért bosszúállás? Miért nyilvánvaló a számodra és számára is h a gyerek velem marad? Ketten vállaltuk. Közös döntés volt. Igen tisztában voltam vele h bármi történhet, eg, edül maradunk. Nem azt mondtam h nincs rá lehetőségem h neveljem, hanem azt h az apjánál jobbak a feltételek. Miért kéne kivennem őt a megszokott környezetből? Csak mert én szültem?
2021. márc. 7. 18:50
 24/81 anonim ***** válasza:
77%
Félreértesz. Az nem tetszik, hogy te ezt meg se beszélted az apjával. Csak majd ezzel akarod sarokba szorítani. Azt sem tudod ő akarja e. És ha nem?! Akkor szegény gyereknek van két totál alkalmatlan szülője. Mert ha azt írtad volna imádják egymást és a párod milyen jó apa, azt mondanám, szuper menjen vele a gyerek. De így?! Mi lesz azzal a szegény gyerekkel?
2021. márc. 7. 18:53
 25/81 anonim ***** válasza:
35%
Férjed nem tudja megoldani, hogy ha te dolgozol, este nála legyen a gyerkőc? Vagy messze költöznétek? Nem feltétlen kell csak hétvégén a másik szülőnél lenni.
2021. márc. 7. 18:59
 26/81 anonim ***** válasza:
94%
Az de gáz, hogy igazából a gyerek egyik szülőnek sem kell és majd "kényszer" lesz annak, akihez kerül.
2021. márc. 7. 19:00
 27/81 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látom, hogy kiégtél, mert minden felelősség rád volt hárítva: munka, háztartás, gyereknevelés (ebből is csak a kötelezettség része, a laza időtöltések apucinak jutottak). Ezért ez egy nehéz helyzet. Nagyon tudom javasolni, hogy próbáljatok meg ügyvédi segítséggel megegyezni, amit a bíróság jóváhagy. Az ügyvéd segít megfogalmazni azt, ami igazából jogos elvárásod, hogy a férjed a felelősségből is vegye ki a részét. Nem tudom, kié a ház, mennyire akarsz messze költözni, milyen lehetőségeid vannak, de ha te fogsz költözni, célszerű lenne úgy megoldani, hogy viszonylag a közelben maradj, akkor a ti esetetekben megoldás lehet az osztott gyermekelhelyezés, ami azt jelenti, hogy nagyjából azonos időt töltene mindkettőtöknél. Így a műszakokat is figyelembe lehet venni. Ez persze csak akkor működhet jól, ha tényleg közel laktok egymáshoz és a gyerek érdekében kommunikálni is tudtok. A bíróságon egyébként nem kell mondanod, hogy nem akarod, hogy nálad helyezzék el a gyereket, hanem hivatkozhatsz a tényleges problémára, a műszakokra, és kérheted az osztott gyermekelhelyezést. Ez esetben egyébként egyik fél sem fizet tartásdíjat, viszont a nagyobb kiadásokat, pl. gyógyászati segédeszköz, fogszabályozó, felezitek.
2021. márc. 7. 19:13
 28/81 A kérdező kommentje:

Nyilván van bennem is dac! De ha számára egyértelmű (én biztosra veszem h így van) h a gyerek jön velem, akkor számomra is lehet egyértelmű h marad itthon (csak nélkülem)

A ház fele fele, ő marad addig még én a 20kmre levő lakásomba költözök, itt él jelenleg a nagymamám(neki nem lenne hova mennie csak albiba)

Az ügyvédemmel szerdán találkozok, átbeszélem vele is hogy mik a lehetőségek ebben az esetben

2021. márc. 7. 19:25
 29/81 anonim ***** válasza:
59%
Na mármost van egy 5 és fél éves gyereketek. Mi lenne ha mondjuk megkérdeznétek hogy ő kivel szeretne maradni?
2021. márc. 7. 19:25
 30/81 A kérdező kommentje:

Az egy hét itt egy h~t ottal az a bajom h ugyan az lenne mint most. Apával mindent IS lehet, én pedig megint csak az ügyeletes házisárkány leszek.

Ha vele marad, akkor rájönne h ezt hosszútávon nem lehet így

2021. márc. 7. 19:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!