Mit tegyek? Mi legyen a lányunkkal?
Az egyik kérdést olvastam itt (apuka nem szereti a gyerekét) és bizony elgondolkodtam a válaszokon.
Mi most válunk a férjemnel. Egy 5,5 éves lányunk van (nem megy iskolába még ősszel) én 3 műszakban dolgozom, a férjem munkaideje 8-fél5ig tart.
Minden szempontból ideálisabb lenne ha a lányunk az apjánál maradna.
Őszintén szólva nem szakadna meg a szívem h ha csak hétvégente lenne velem a gyerek. A mindennapi hisztit megúszom, illetve a főzés mosás takarítás mizériát mondjuk éjszakás műszak után stb.
Sosem voltam anya típus (pedig vágytam a babára)
Akkor ez nem is olyan elítélendő dolog?

Teljesen megértelek. Nálunk ugyan az apjuk normálisan foglakozik velük, már ha ráér (és nem is válunk), de a nevelés része, a szabályok, a "sárkány üzemmód" rám marad. Lányunk (5,5 szintén) így őt imádja, velem rivalizál, ellentmond.
Ha válnánk és velem maradna még inkább nekem maradna a neheze, ő pedig lehetne a tökéletes hétvégi apa. Nem sokáig bírnám.
Barátnőméknél így volt. A lány oda meg vissza volt az apjáért, aki hétvégente halmozta javakkal, míg az anyja a lelkét is kidolgozta, amit a lány pokróc viselkedéssel hálált meg. Végül oda költözött az apjához.

Én úgy látom, hogy ez az egész csak visszavágás akar lenni az apának. De komolyan a gyerekkel akarsz kitolni? Gondold végig a helyzetet picit. Nyilván a gyerek a vacsi helyett a Kinder maxikinget választja. Csakhogy te, mint felelősségteljes szülő tudod, hogy ez rengeteg árt a fogainak, és az egész szervezetének. Szerinted egy gyereknek jó az ha minden meg van neki engedve? Ezzel tanul bármit is az életről?
Ha tényleg szereted a gyerekedet, akkor gondolsz a jövőjére és nem hagyod magad ilyen könnyen lesöpörni a pályáról.

Nyilván van bennem is dac! De ha számára egyértelmű (én biztosra veszem h így van) h a gyerek jön velem, akkor számomra is lehet egyértelmű h marad itthon (csak nélkülem)
A ház fele fele, ő marad addig még én a 20kmre levő lakásomba költözök, itt él jelenleg a nagymamám(neki nem lenne hova mennie csak albiba)
Az ügyvédemmel szerdán találkozok, átbeszélem vele is hogy mik a lehetőségek ebben az esetben

Az egy hét itt egy h~t ottal az a bajom h ugyan az lenne mint most. Apával mindent IS lehet, én pedig megint csak az ügyeletes házisárkány leszek.
Ha vele marad, akkor rájönne h ezt hosszútávon nem lehet így
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!