Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Mi legyen a...

Mit tegyek? Mi legyen a lányunkkal?

Figyelt kérdés

Az egyik kérdést olvastam itt (apuka nem szereti a gyerekét) és bizony elgondolkodtam a válaszokon.

Mi most válunk a férjemnel. Egy 5,5 éves lányunk van (nem megy iskolába még ősszel) én 3 műszakban dolgozom, a férjem munkaideje 8-fél5ig tart.

Minden szempontból ideálisabb lenne ha a lányunk az apjánál maradna.

Őszintén szólva nem szakadna meg a szívem h ha csak hétvégente lenne velem a gyerek. A mindennapi hisztit megúszom, illetve a főzés mosás takarítás mizériát mondjuk éjszakás műszak után stb.

Sosem voltam anya típus (pedig vágytam a babára)

Akkor ez nem is olyan elítélendő dolog?

2021. márc. 7. 17:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 A kérdező kommentje:
5,5 éves. Azt se tudja eldönteni hogy melyik kulacsot szeretné vinni reggel!
2021. márc. 7. 19:36
 32/81 anonim ***** válasza:
65%

Te nem szereted ezt a gyereket, és ne is próbáld magad védeni...

Komolyan sokkal erősebb az az érv, hogy a lányod hisztizik és pára jobban hallgat azzal szemben, hogy mennyi boldogságot ad ahogy hozzád bújik, puszit ad stb? Képtelen lennék hétvégi anyuka lenni, mivel szeretem a gyerekeimet.

2021. márc. 7. 19:50
 33/81 anonim ***** válasza:
78%
Nem ítèllek el, nem akarod, oké.. De ne a bírósàgon akard közölni. Azt írtad, hogy apuka a megfelelési kényszer miatt nem mondana nemet, és a gyereknek ez jó lesz? Legalább annyira próbáld szeretni a gyereked, hogy ne vele tolj ki.
2021. márc. 7. 20:09
 34/81 A kérdező kommentje:

#32 a Te válaszodból is az látszik hogy nyilvánvaló számodra h a gyereket csak az anyja nevelheti (BÁRMI ÁRON)

A válaszok több mint fele ugyan ezt mutatja.

Ugyanakkor a fent említett kérdésnél semmi gond nem volt azzal h az apuka nem szereti a gyerekét, és nem akarja a kapcsolatot tartani vele még hétvégén sem.

Ott a válaszadók többsége mind azt mondta h akkor csak küldje a pénzt.

2021. márc. 7. 20:15
 35/81 anonim ***** válasza:
59%
Hiaba irod,hogy de igen szereted a gyereket,nem igaz. Ha szeretned,foggal-korommel harcolnal erte. Te inkabb kicsesznel az apaval,hogy nala hagyod a lányod. Itt csak a lany fog serulni. Nem azt mondom,hogy az a természetes,hogy az anyánál marad a gyerek,hanem azt,hogy annal,aki szereti,törődik vele. Es ha te ilyen konnyen lemondanal rola,az apa is csak kényszerből mondana igent,inkabb egy nagyszulonel helyezzetek el. Az egesz történetben csak a kislányt sajnalom,hogy ilyen "anyja" van. Aki bar próbálja bizonygatni,hogy de szereti es az o érdekeit nezi,valójában önző es semmi mas nem erdekli,csak a bosszú
2021. márc. 7. 20:36
 36/81 anonim ***** válasza:
48%
Remélem csak kamu kérdés. Képtelen lennék lemondani a gyerekemről, csak mert az apjával már nem működik. Nem gondolod, hogy gyerekes a gondolkodásod? Te anyák gyöngye. Szegény kislány, igazából egyikőtöknek sem kell.
2021. márc. 7. 20:46
 37/81 anonim ***** válasza:
51%

Fura, az teljesen normális, hogy az apuka legyen hétvégi apuka, de ha ugyanezt anyuka tenné, megkövezik.

Mi a különbség? Az apának miért van elnézve ez?

2021. márc. 7. 20:54
 38/81 anonim ***** válasza:
87%

Én megértelek és el is tudom fogadni, egyáltalán nem ítéllek el.

Szerintem legfontosabb, hogy a lehető legbékésebben meg tudjatok egyezni, valójában ez a gyereked érdeke, és a ti felnőtt érdeketek is. Hogy mindenki a legkisebb sérüléssel tudja folytatni az életét.

Egyébként van megosztott felügyeletre is lehetőség, bizonyos periódusokban (1-2 hét) váltással. Talán ez lenne a legjobb megoldás.

2021. márc. 7. 21:06
 39/81 anonim ***** válasza:
42%
Apukák általában nem szoktak foggal körömmel ragaszkodni ahhoz, hogy náluk legyen elhelyezve a gyerek. És ezt te is tudod 37es.
2021. márc. 7. 21:07
 40/81 A kérdező kommentje:

Én sem értem h miért természetes az h az anyánál marad a gyerek válás esetén.

Ha az anya nem akarja vállalni, tök mindegy milyen okból (nem szereti, nem tudja megoldani stb) az "anyák gyönygye" tehát egy darab sz@r.

Még egy férfit már azért megdícsérnek mert kicsengeti a bíróság által megítélt gyerektartást. Az már nem is elvárás h esetleg elvigye a gyereket stb.

2021. márc. 7. 21:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!