Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Férjem gyereket szeretne,...

Férjem gyereket szeretne, viszont nem óhajta kivenni belőle a részét. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Férjemmel 2 éve ismerjük egymást, és idén, az év legelején házasodtunk össze. A férjem egyből neki is szeretett volna látni a baba-projektnek, de kértem, hogy várjunk vele még egy kicsit. A héten ismét felhozta a témát, hogy lassan itt van az első házassági évfordulónk, mit szólnék, ha most már belekezdenénk.

Rábólintottam, de kértem, hogy előtte mindenképpen üljünk le beszélni róla komolyabban is. Szerettem volna tisztázni legalább nagy vonalakban, hogy a gyerekvállalást melyikünk hogy látja, mert eddig nagyjából csak arról beszéltünk, hogy ki hány gyereket szeretne, stb.

Kiderült, hogy annak ellenére, hogy a férjem nagyon, de nagyon szeretne már apa lenni, nem igazán tervezett besegíteni a baba napi gondozásába, úgy mint pelenkázás, etetés, stb. Szerinte a csecsemő ellássa elsősorban az anya dolga, nem az övé. Szerintem viszont nagyon rosszul látja ezt. Elvégre két szülője lesz annak a gyereknek, szóval szerintem nem csak az én dolgom, hogy ellássam.

A férjem azt mondja, az ő dolga megteremteni nekem minden szükséges feltételt ahhoz, hogy kizárólag a gyermekünkre koncentrálhassak. Szerinte az ő feladata dolgozni, pénzt keresni, eltartani minket, és biztosítani a kényelmes életet, megvenni/megadni mindent, amit csak szeretnénk, hogy másra ne legyen gondom/gondunk.

Szerintem viszont igenis ki kellene vennie a részét a baba ellátásából is. Nem gondolhatja komolyan, hogy egyedül fogok éveken keresztül éjszakázni? Erre azt mondta, ő mégse kelhet fel a gyerekhez minden éjjel, ha egyszer másnap dolgoznia kell. Mondtam neki, hogy nem is kéne minden éjjel, de azért hetente egy-két alkalommal, mondjuk hétvégén...? Erre azzal jött, hogy és akkor mikor fog pihenni, ha hétközben dolgozik, hétvégén meg éjszakázik?

Nem nagyon jutottunk dűlőre egymással, mivel a férjem egy az egyben úgy gondolja, a gyerek ellátása az én dolgom. A rólunk való gondoskodás meg az övé.

Mondtam neki, hogy rendben, akkor cseréljünk. Én úgyis jobban keresek, mint ő, mi lenne, ha én dolgoznék, és ő maradna otthon a gyerekkel. Erre elkezdte magyarázni, hogy ő olyat még sosem hallott, hogy a férfi menjen gyesre, hát hogy nézne már az ki, meg egyébként is, ez nemcsak hogy "b*zis" (ő mondta így, nem én...), de teljesen logikátlan is, mert a kisbabát amúgy is sokkal jobban el tudja látni az anyuka, mint az apuka. Jött a mindenféle hormonális szöveggel, a kötődéssel, stb. Mondtam neki, hogy a szoptatáson kívül mindent meg tudna tanulni ő is, elvégre én sem úgy jöttem világra, hogy tudom, hogy kell gondozni egy csecsemőt. Erre megint csak a hormonális változásokat emlegette, amiken várandósság alatt elvileg át fogok esni, meg az anyai ösztönt, és hogy mindenképpen úgy látná jónak, ha én maradnék itthon, mert szerinte ez a nő dolga, nem a férfié.

Ennél a pontnál megmondtam neki, hogy én így, ezekkel a feltételekkel viszont nem szeretnék gyereket vállalni, mert úgy gondolom, hogy ez nem csak az én dolgom/felelősségem kellene, hogy legyen, hanem kettőnké, és ha ő ebből nem hajlandó kivenni a részét, én biztos nem fogok egyedül gürizni. Erre megkaptam, hogy abszolút nem vagyok csapatjátékos, a legtöbb nőnek ezzel nincs semmi gondja, sőt, természetesnek veszik, és nem érti, nekem mégis mi bajom van, de tuti én vagyok rosszul bekötve, stb.

Ebből végül lett egy egész nagy vita köztünk, ő folyamatosan azt hajtotta, hogy a gyerek az anyja dolga, én meg azt, hogy én így biztos nem fogok gyereket szülni.

Végül oda jutottunk, hogy azt mondta, ő mindenképpen szeretne gyereket és családot, szóval gondoljam végig, hogy én mit szeretnék, mert ha én kitartok amellett, hogy nem akarok szülni, akkor úgy gondolja, nekünk nincs közös jövőnk együtt, és jobb lesz, ha nem húzzuk egymás idejét, hanem inkább elválunk.

Szerintetek????

Igaza van a férjemnek, hogy a gyerek ellátása, gondozása elsősorban az én dolgom? Túlreagálom a dolgot?

2020. dec. 10. 12:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/88 anonim ***** válasza:
100%

Jo h most kiderult.

Elso ferjem nagyon akart gyereket, 1evig beszelgettunk rola h majd h lesz, mint lesz stb. Mindent en csinaltam a baba korul, o elfaradt a munkaban, idegesitette a gyerek, 13hos volt a kicsi, amikor viszonyt kezdett egy havercsajaval, 22hos amikor kiderult a dolog es elvaltunk.

A masodik ferjem halalosan szerelmes a kozos gyerekbe, segit ahol tud, atveszi ejjel amig fejek, kismillio kozos kep van roluk h mit csinalnak egyutt, elvezi az egeszet, szivesen csinalja, a gyereknek szuper apukaja van, ha most korhazba kerulnek, mindent meg tudna csinalni korulotte, ami manapsag szerintem ritka.

Ilyet keress.Rengeteg bosszusagtol es konnytol megkimeled magad.

2020. dec. 10. 22:14
 62/88 anonim ***** válasza:
100%
Én teljes mértékben neked tudok igazat adni, a gyerek kettőtöké lesz (már ha lesz), nem pedig arra való, hogy apuka dicsekedhessen és verje a mellét az utódra,anyuka meg oldja meg a többit. Nagyon naaagyon ódivatú a férjed, sajnálom. Én nagyon családcentrikus vagyok, és imádom a babákat, minden szempontból, de ebben az esetben azt mondom, hogy addig amíg nem segít ne is add be a derekad.
2020. dec. 10. 23:36
 63/88 anonim ***** válasza:
91%

"de a háttérben meg elvárnád, hogy a te gyerekedet más gondozza helyetted? "

Te amúgy mi a fészkes fenéről is beszélsz? Nincs olyan hogy a nő gyereke. KÖZÖS gyerek. Én elhiszem, hogy te magadnak szülsz, majd napi 24-ben belezombulsz a babucikádba, a férfi meg megint éli saját világát, de normális nő nem így gondolkodik, ki nem ejtene olyat a száján hogy ÉN gyerekem. Jesszusom. És igen ezért várja el, hogy közösen gondoskodjanak róla. Te is azok közé tartozol akiknek a gyerek egy házimunka mint pl a felmosás, aztán kisorsolod, hogy úgy igazságos, hogy azt majd te csinálod. Hát nem, a gyereknevelés nem a házkörüli teendők része, és a férfi ne azért gondoskodjon, törődjön a gyerekével mert anyucinak segítenie kell, hanem mert az ő gyereke is, akit ELVILEG szeret, és hát így lenne normális. Remélem a magad dolgaival sem fárasztod a szent hímedet munka után, hisz szegény fáradt, hogy is képzeled hogy esetleg időt rabolsz el tőle, amit kanapén döglésre is fordíthatna, ugye?

"Nekem, mint nőnek, soha eszembe nem jutna, hogy a Páromat, a férfit, azok után, hogy megkeresi a betevőnket, ellátja a ház körüli munkákat és mindenben támogat, még azzal is traktáljam, hogy segítsen be nekem a háztartásban és gyereknevelésben"

Jajj de édi, aztán majd pár év múlva mutasd be őket azért egymásnak, Apuci...őő izé FIRFIISTEN ő itt Pistike, tudod te csináltad NEKEM, Pistike ő itt a biológiai apád, amúgy FÉRFIISTEN akinek csak annyi dolga volt hogy megcsináljon NEKEM, majd hazahozza a lét.

Tudod a fenimizmus, meg az ilyen ostoba nők között van még egy jó nagy átmenet hála az égnek.

2020. dec. 11. 08:09
 64/88 anonim ***** válasza:
97%

57-es: attól, hogy te ezt gondolod normálisnak, attól még nem kell azt gondolni, hogy valóban az a normális, amit te csinálsz.

1. Mi az, hogy a nő gyereke? Tudtommal egy gyereknek van anyja meg apja. Nem a nő dolga a nevelés, hanem a szülőké. Igen, mindkettőé.

2. Nem tudom, ti mégis milyen házban laktok, de az emberek jó része lakásban. Mégis milyen férfi munkáról beszélsz? Az évi egy bútor összeszereléséről? Igen, abszolút összehasonlításítható a napi többszöri főzéssel, heti többszöri takarítással és mosással. Sőt, a napi 8 órás munka is abszolút összehasonlítható a 0-24-es rendelkezésre állással meg a mellette végett összes hazimunkával... Ja, nem.

A kérdező nem mondott olyat, hogy nem cseréli ki a gyerek szaros pelenkáját, csak az esetek felében, utána a férfi jön. Éppen pont a kedves férje mondta azt, hogy ő bizony nem nyúl szaros pelenkához. Ez pedig szégyen.

2020. dec. 11. 08:20
 65/88 anonim ***** válasza:
90%

57!

Te mennyi zagyvasàgot összehordtàl itt az egèsz eszmèletlen.

“Nem, a férfinak nem KELL besegítenie. Igen, jó érzés, és szép, ha egy férfi besegít, de nem KELL, mert neked, mint a gyerek anyjának a feladata, hogy ezt megtegye a háztartás vezetése mellett, mert te vagy otthon és nem a férjed.”

Abban igazad van, hogy nem kell besegítenie valóban, besegítenie max a nagymamànak, nagypapànak, nagynèninek stb kellene, DE a gyerek apja nem besegít hanem rèszt vàllal rèszt vesz a sajàt gyereke nevelèsèben ès ellàtàsàban is, ami nem annyiból àll hogy megcsinàlja a gyereket aztàn a 8 óra munka utàn nyomja a kanapèt ès max 5 mèterrôl figyeli a gyerekèt mert még hozzànyulni is a nô dolga! Plàne, hogy ez a mûszak nem fog lejàrni 8 óra utàn mint apànak merthogy 12 óràs èrted?

Te ezt a pèldàt làttad otthon valószínüleg, szomorù, hogy a te apukàd magàra hagyta anyukàdat mikor egy csalàdot, egysèget kellett volna alkotniuk akkor annyival le lett ràzva, hogy a te dolgod.

Amùgy igen, gyere majd vissza akkor mikor lesz gyereked addig minden a fejedben csak elmèleti síkon mozog. Majd ràjössz ha gondozod napi 24 óràban a babàtokat plusz teljes hàztartàst vezetsz egyedül ès mèg csedet, gyedet is kapsz mellè ki is tesz ebbe a csalàdi egysègbe többet. Mert így nem a fèrjed az biztos.

2020. dec. 11. 08:33
 66/88 anonim ***** válasza:
89%

57es!

Jól értem, hogy szerinted rendben volt, hogy egy 16 éves középsulissal összejön egy 26 éves férfi? Ezt kívánod a gyerekednek is?

Te hozzá nőttél fel, neked nem férjed van, hanem apád, pont úgy körülugrálod és a kedvére akarsz tenni, elvárod, hogy gondoskodjon rólad, mint gyerek az apjától..

2020. dec. 11. 08:42
 67/88 anonim ***** válasza:
92%

57!

Fájdalmas volt olvasni a soraidat annyi butaságot összehordtál.

A férjem nem besegít, hanem kiveszi a részét a feladatokból. Nyilván mivel én vagyok itthon jelenleg ezért arányosan többet teszek valóban, de biztos nem szültem volna neki gyereket ha nehezére esik megfogni a porszívót. Pedig ő sem szent ám, nem állítom, hogy ő a férjek gyöngye, de szuper apa, háztartásban viszont valóban rá kell mutatni, hogy mit csináljon meg.

Majd gyere ide vissza ha lesz gyereked. És próbáld ki milyen 0-24-ben együtt lenni valakivel és egész nap kiszolgálni, akitől az elején még pozitív visszacsatolást sem kapsz, aki lehet hogy óránként ébred és ha peched van (mint nekem) egész nap sír a hasfájástól. És ez csak a kezdet. Ugyanis tényleg örökérvényű igazság hogy kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Idővel az ember többet alszik, de mondjuk agyalhatsz hogy védd meg a gyereked a szemét óvónőtől anélkül hogy a gyereken csattana. Es ez csak egy példa..

2020. dec. 11. 09:03
 68/88 anonim ***** válasza:
93%
az 57es pont azert rendeli magat ennyire a ferjenek, amiert 16 evesen ( masodikos gimnazistakent) osszejott egy 26 eves felnott ferfival. nem lehettek kiegyenlitve az eroviszonyok akkor se. de abban igaza van, hogy a gyerekvallalassal varjatok, mert igy csak o fog serulni a vegen, amikor elvaltok.
2020. dec. 11. 09:13
 69/88 anonim ***** válasza:
94%
Hülye példa, tuti lepontoznak de nem érdekel..Tegyük fel szeretne egy kutyát. Mind a ketten eljártok dolgozni, de a kutyát munka után el kell látni és játszani kell vele, fürdetni stb...pluszban ez egy olyan kutyus, akit éjjel is le kell vinni 2x sétáltatni mert igényli. Elvárná azt tőled, hogy munka után csak te csinálj mindent a kutyával mert ő nem tudja mit kell vele kezdeni? Éjjel csak te vidd le mert ő másnap dolgozik? Te is dolgozol a példámban. Te is kezded a másnapot csak egy babával..akit lehet konkrétan egész nap etetni, tisztába rakni és hordozni kell. Nem alszik csak nap 3x30 percet mint az én fiam és éjjel is ébred rengeteget. Ő kipihenten elindul dolgozni és kivesz egy kávészünetet, azt asztalnál délben szépen megebédel..stb Ez ìgy nem igazságos.
2020. dec. 11. 10:13
 70/88 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mondjuk az is igaz, hogy sokak szerint otthon lenni a gyerekkel nem munka, de pontosan tudják milyen nehéz és kimerítő, mert ők nem akarják bevállalni..
2020. dec. 11. 11:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!