Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nemsokára szeretnénk már...

Nemsokára szeretnénk már babát, viszont még nem dolgoztam. Előbb mindenképpen dolgozzak min.1 évet, és csak utána akarjak gyereket, ugye?

Figyelt kérdés
Ki volt hasonló helyzetben? Ki az, aki egyáltalán nem dolgozott előtte? Úgy nem kaptál semennyi pénzt?
2012. jún. 26. 15:48
 1/5 anonim ***** válasza:
gyest akkor is kapsz, ha nincs meg az 1 év munkaviszonyod.
2012. jún. 26. 15:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha a baba születése napján nem állsz jogviszonyban, akkor csak gyes (nettó 25.650 Ft) jár alanyi jogon, illetve a családi pótlék (12.200 Ft.). Ha a párod dolgozik, akkor ő havonta igénybe tudja venni a baba után a családi kedvezményt, ami 10.000 Ft.

Én dolgoztam, de lejárt a szerződésem és rá 1 hónapra derült ki, hogy terhes vagyok. Februárra várjuk a babát. Mivel nehéz elhelyezkedni, így valószínűleg nekem is ezek a juttatások maradnak, illetve a párom fizetése. Így is meg lehet élni és megadni mindent a babának. Ha nagyon szeretnétek babát, akkor szerintem ne várjatok. Én 2 évig dolgoztam ennél a cégnél és folyamatosan hosszabbították a szerződésem, mindig vártunk, hogy majd ha levéglegesítenek, akkor megyek el szülni. Hát ez nem jött össze, de lehet, hogy jobb is így, mert eléggé stresszes munkahelyem volt és így csak a babára tudok koncentrálni. :)

Bocsi a hosszú válaszért :)

2012. jún. 26. 15:57
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :) Igen, a párom dolgozik és elég jó munkája és fizetése van.
2012. jún. 26. 16:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha van rá lehetőséged, akkor a legjobb az lenne, ha 2év folyamatos munkaviszony(egy cégnél) után mennél el szülni!

Úgy jár a maximális gyed(a 2év), ha a szülést megelőző év előtt van folyamatos 2éved, ami biztosított(tehát, én idén szülök, a gyed alapom a 2010 és 2011-es év és még most iis meg van a munkaviszonyom), meg a tgyás is jár.

És a gyed a fizetésed 70%-a, míg a gyes annyi amit fentebb is írtak!

Tehát igaza van a másodiknak is, gyest mindenképpen kapsz, de a gyed azért több(még ha minimálbéres vagy akkor is).

2012. jún. 26. 16:27
 5/5 anonim ***** válasza:
A gyed a brutto vagy netto fizu 70% a ?? köszi a választ...
2012. jún. 26. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!